Ahogyan év elején is számba vettük, milyen megjelenések várhatóak, úgy most is végignéztük a kiadói terveket az év hátralevő részére. Szerencsére nem lehet okunk panaszra, van minden dark- és soft-fantasytől hard-SF-en és űroperán át young adult könyveik, klasszikusok, kortársak és régi adósságok is kiadásra kerülnek. Aki tehát olvasmányra vágyik, vagy már most elkezdte írni a karácsonyi listát, ezekből válogathat (a borítók kattintásra nőnek, és érdemes a linkekre kattintani, ha többet szeretnétek tudni az adott szerzőről, vagy korábbi regényeiről írott ismertetőinket elolvasni):

AD ASTRA:

Itó Projekt: </Harmónia> (Harmony)

Egy világégést követően az emberi élet értéke megnőtt, az állam és a technológia közös erővel igyekszik megóvni polgárait a haláltól – akár a saját akaratuk ellenére. Azonban valami balsejtelem kezd kibontakozni, amikor ugyanabban a percben hatezer ember követ el minden előjel nélkül öngyilkosságot. Ám ez csupán a kezdet. (Megjelenés októberben.)

Scott Westerfeld: Leviatán (Leviathan)

Miután Ferenc Ferdinándot meggyilkolják, egymás torkának esnek Európa nagyhatalmai. Míg Anglia és szövetségesei génmódosított, hatalmas harci élőlényekkel indulnak harcba, addig a németek és társaik gőzgépeikkel dübörögnek a csatamezőre. Westerfeld ifjúsági steampunk-trilógiája már meghódította a világot, és most az első kötet magyarul is megjelenik. (Megjelenés novemberben.)

Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben (The Fire Upon a Deep)

Különleges csemegének ígérkezik a sci-fi kedvelői számára ez a díjnyertes modern klasszikus. Egy Galaxis, melynek zónáiban különféle módon működnek a fizika törvényei, így a civilizációk fejlettsége is eltérő. Ebben a távoli jövőben egy űrhajó, fedélzetén több száz krioálomban fekvő gyermekkel menekül egy hatalmas entitás elől. Ám valami az ő birtokukban van, ami megmentheti az emberiséget. (Megjelenés november.)

Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén (The Singularity Is Near)

Az Ad Astra első nem fikciós kiadványa a szingularitás pápájának hivatkozási ponttá vált munkájában a közeljövő és a jelen tendenciáiról, nanotechnológiáról, az ember-gép szimbiózisról és a technikai szingularitásról elmélkedik. Könyve nem csupán a sci-fi kedvelőinek lehet érdekes olvasmány, de mindenkinek, akit foglalkoztat korunk rohamosan változó világa. (Megjelenés novemberben.)

AGAVE:

Pintér Bence és Pintér Máté: A szivarhajó utolsó útja

Miután győzött az 1884-49-es szabadságharc, megvalósult a Dunai Konföderáció. Azonban negyven évvel a forradalom után borús fellegek gyülekeznek Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb hatalma felett, Kossuth Csabának pedig egy kémnő segítségével kell megfékeznie a Ganz gyár legtitkosabb fegyverét, egy hadi szivarhajót, mielőtt a fedélzetén utazó titokzatos alak romba dönti a Konföderációt. (Megjelenés október 11.)

Ernest Cline: Ready Player One

A jövő borzalmas, ezért szinte mindenki az OASIS nevű virtuális világban tölti napjait. Mikor a program egyik atyja, James Halliday meghal, örökségének kulcsát elrejti az OASIS-ben, amit ha valaki megtalál, mérhetetlen vagyonra tesz szert. Megindul hát a hajsza a nyolcvanas évek elemeivel teletűzdelt mesterséges univerzumban a hatalmas gazdagságért. Az angolszász nyelvterületen már kultkönyvként emlegetett Ready Player One igazi csemege lesz minden sci-fi rajongónak. (Megjelenés novemberben.)

ALEXANDRA:

Orson Scott Card: A Hegemón árnyékában (The Shadow of the Hegemon)

Az Ender árnyéka még csak idén májusban jelent meg, de máris itt a folytatás. A háború vége után a Hadiskola növendékei visszatérnek a Földre, ám nem sokáig élvezhetik a győzelmet. Ender Wiggin hajdani katonái egy-egy állam játékszereivé válnak, egy bonyolult hatalmi játszma figuráivá. Egyedül Bean képes menekülni innen, és Peterhez, Ender bátyjához fordul segítségért, aki a színfalak mögül irányítja a szálakat, most pedig lehetősége van, hogy a világ ura, Hegemón lehessen. (Megjelenés október 10.)

CARTAPHILUS:

David Mitchell: Felhőatlasz (Cloud Atlas)

Idehaza novemberben mutatják be a Watchowski testvérek és Tom Tykwer filmadaptációját David Mitchell nagy kritikai és közönségsikert aratott regényéből. A hat, különálló, különböző időben és térben játszódó történetből felépülő regény elkalauzol minket a XIX. századtól a posztapokaliptikus jövőig. (Várható megjelenés október.)

Michael Grant: Téboly (Bzrk)

A jövőben két frakció harcol egymással. Andrew és Benjamin Armstrong az Armstrong Fancy Gifts Corporation vezetőiként a tökéletes utópiát akarják megvalósítani, háború, éhínség, szegénység nélkül – és szabad választás nélkül. A BZRK, azaz a Téboly egy gerillacsoport, akik az emberi szabadságért harcolnak. Ez a harc azonban az emberi agyban zajlik, nanofegyverekkel.

DELTA VISION:

Alfred Bester: Tigris! Tigris! (Tiger! Tiger!/The Stars My Destination)

Gully Foyle, az ambíciók nélküli senki, a Vorga űrhajóval történt végzetes találkozása után bosszút esküszik, és modern Monte Cristóként bejárja a XXIV. századi, a jauntolás – teleportáció – által átalakult Naprendszert, hogy megtalálja cserbenhagyóit. Ám tudtán kívül valami olyasmit is felfedez, ami új irányba terelheti az emberi faj fejlődését. A sci-fi örök klasszikusa most az eredeti fordító által átdolgozott kiadásban jelenik meg, több, mint 20 évvel az első kiadás után.

Jo Walton: A király békéje (The King’s Peace)

Jo Walton az Among others című regényével idén szinte minden díjat megnyert Hugo-tól Nebulán át a World Fantasyig bezárólag. A Delta Vision most egy korábbi regényét adja ki magyarul. Sulien egy harcos, egyszersmind Tir Tanagiri egyik királyának a lánya. Miután azonban testvérét megölik, őt pedig megerőszakolják, hosszú vándorútra indul, hogy segítséget találjon bosszújához. Belekeveredik egy háborúba, ahol hamarosan megmutathatja, mire is képes a harcmezőn.

EURÓPA:

Dimitry Glukhovsky: Orosz népellenes mesék (Rasszkazi o Rogyine)

A szerző novelláskötetében sci-fi keveredik népmesével, fantázia a valósággal, titkos üzletemberek, hatalmas léggömbök és szuperszámítógépek sorjáznak a lapokon, hogy abszurd képet kapjunk korunk Oroszországának viszonyairól.

FUMAX:

Dan Wells: Partials

A már megjelent Nem vagyok sorozatgyilkos! után újabb Dan Wells regénnyel jelentkezik a kiadó. A Partials a jövőben, a mesterségesen előállított, majdnem emberek elleni háború után játszódik. Az emberiség megtizedelődött, és hamarosan valami olyasmi fog történni, ami a gépeket és az embereket is eltüntetheti a Föld színéről. Ám van remény, egy tizenhat éves lány, Kira képében…

Ann Aguire: Enclave

A kegyetlen jövőben az emberek csak nehezen érik meg a tizenöt éves kort. Utána azonban három csoportba osztják őket: Szaporítók (Breeders), Építők (Builders) és Vadászok (Hunters). Deuce amióta az eszét tudja, Vadász akar lenni, hogy a legveszélyesebb lényekkel szállhasson szembe. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy különös fiút nem adnak hozzá társul. A lány és partnere lassan felfedi, hogy talán nem is működik minden olyan jól, mint ahogy gondolták.

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók (The Crown Conspiracy)

A Riyria krónikák első kötete két fickóról szól, akik rossz helyen voltak rossz időben. Royce Melborn és Hadrian Blackwater hétpróbás gazemberek, akik a nemesek legkülönfélébb megbízásait vállalják el, nem kis hírnévre téve szert ezáltal. Ám amikor egy legendás kard ellopásával bízzák meg őket, belekeverednek egy királygyilkosságba és egy ősi rejtély felderítésébe kénytelenek fogni, ha életben akarnak maradni. (Megjelenés októberben.)

GALAKTIKA/METROPOLIS MÉDIA:

Árnyak és Rémek (Shadow Show)

Idény elhunyt az amerikai irodalom óriása, Ray Bradbury, akinek a science fiction is rengeteget köszönhet. Az ő emléke előtt tiszteleg ez a kötet, benne olyan alkotók írásaival, mint Neil Gaiman, Margaret Atwood, Audrey Niffenegger, Joe Hill, Kelly Link vagy Harlan Ellison. Változatos témájú és stílusú novellák, amelyeket mind egyvalami köt össze: Bradbury emléke.

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség (Novyi Dozor)

Legújabb regényében Lukjanyenko visszatér az Őrségek világába, a Fény és a Setét erőinek örök harcához.

Joan Slonczewski: Agypestis (Brain Plague)

Az Elízium-ciklus harmadik kötete a Valedon bolygóra röpíti az olvasót. Itt néhány ember vállalkozik arra, hogy értelmes mikroorganizmusoknak adjon otthont a testében. Chrys, a szegény művész is elvállalja, hogy gazdatest legyen, ezt követően pedig gyökeres fordulatot vesz a lány élete.

Robert Charles Wilson: Kronolitok (The Chronoliths)

Wilson Campbell-díjas – sokak szerint egyik legjobb – regényében egy nap hatalmas monolitok jelennek meg a Föld különféle pontjain. Hamarosan kiderül, hogy a rejtélyes tárgyak egy bizonyos Kuin hadúr győzelmének állítanak emléket – azonban ez a győzelem húsz év múlva történik meg.

Diana Wynne Jones: Merlin-összeesküvés (The Merlin Conspiracy)

Egy párhuzamos világban a varázslás mindennapos, Roddy pedig, aki két varázsló lánya, egy utazó udvarházban szolgál, ami Blest szigetét, Angliát járja. Azonban valaki uralma alá akarja hajtani a világot és a mágiát, Roddy pedig csak egyet tehet, varázsigével segítséget hív. Azonban egyáltalán nem egy nagy varázsló érkezik segítségére, hanem Nick Mallory, egy fiú a mi világunkból.

Robert J. Sawyer: Ébredés (WWW: Wake)

A kanadai író regénye a klasszikus öntudatra ébredő mesterséges intelligencia témáját dolgozza fel sajátos módon. A világhálón megszülető értelem, a Webmind ugyanis egyetlen kapcsolattal rendelkezik az anyagi világra, ez pedig egy tizenöt éves vak lány, Caitlin, aki egy új eljárásnak köszönhetően képes lesz látni, egyszersmind kapcsolatba kerülni az MI-vel.

Arthur C. Clarke– Michael P. Kube-Mcdowell: Trigger

Vajon milyen hatása lenne egy olyan szerkezetnek, ami semlegesíteni tudna minden nitrát alapú robbanóanyagot? Mi történne a hadsereggel, a terroristákkal és mit szól egy ilyen eszközhöz a társadalom?

Connie Willis: Végítélet könyve (Doomsday Book)

Ebben a Hugo- és Nebula-díjas regényben a XXI. századi történészek első kézből tanulmányozhatják a múltat, ugyanis az időutazás segítségével visszamehetnek abba a korba, ami érdekli őket. Egy fiatal és ambiciózus kutató azonban ezúttal túl messzire utazik, a XIV. századi Angliába, ahonnan koránt sem biztos, hogy vissza tud térni.

KÖNYVMOLYKÉPZŐ:

On Sai (K. Varga Beáta): Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Ebben a könnyed űrkalandban megismerhetjük Calderont, az ifjú és jóképű űrhajókapitányt, aki szerelme halála után öngyilkos akar lenni – ám a sorsnak más tervei vannak vele. Jelentkezik egy új űrhajóra, hogy összeszedje a pénzt a temetésére, ám a fiatal és csinos Taina Tives kadéttal az oldalán sorozatos bonyodalmakba keveredik. (Részletek itt.)

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Pippa Kenn tizenkét évesen veszítette el az édesapját: ő volt az egyetlen ember, akit valaha ismert. A lány egyedül marad az erődházban, ahol a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. A tizenhetedik születésnapján váratlanul egy vándor érkezik. A sebesült fiú fittyet hány a túlélés szabályaira. Egy paradicsomi kolóniáról beszél, ahol rengeteg ember életben maradt. Azonban őket is halál fenyegeti, egy horda közeledik, és a fiú ennek hírét viszi hozzájuk.  A napszemű Pippa Kenn posztapokaliptikus-romantikus ifjúsági regény, a Pippa Kenn trilógia első része.

SZUKITS:

A kiadó folytatódó franchise fantasy és sci-fi sorozatai (Star Wars, Warhammer és Warhammer 40.000, Dean Koontz Frankenstein-ciklusa), újrakiadásai (pl. Frank Herbert Dűnéje) mellett utolsó kötetéhez érkezett az Asimov teljes science fiction sorozata a 10. kötettel, melyben az író novelláiból nyújtanak át egy válogatást. (Megjelenés november 10.)

TYPOTEX:

Jacek Dukaj: Zuzanna és a világmindenség (Córka łupieżcy)

A Typotex a tavasszal megjelent Extensa – regény az ERP paradoxonra után folytatja Dukaj regényeinek kiadását. A 18 éves Zuzanna Klajn úgy tudja, édesapja rég meghalt. Ám hamarosan kap egy csomagot, ami azt sejteti, édesapja még mindig él, ő pedig megpróbálja kideríteni, mi köze van mindehhez apja munkahelyének, egy titokzatos kutatóintézethez és a virtuális valósághoz?

Ugyan a DÁIN év végére ígérte a Végjáték folyatását, A holtak szószólóját, nem igazán tapasztalható mozgolódás a kötet körül, így félő, idén már nem jelenik meg. Ugyanez a helyzet Mira Grant: Feed című regényével, amit a LAZI tervez kiadni.

A LIBRI kiadó is egy sor fantasztikus könyvvel jelentkezik, amik azonban egyelőre még nem publikusak. Elsőként viszont nemrég megjelent Karen Thompson Walkertől A csodák kora (hamarosan írunk róla), ami egy nagyon igényes és emberi YA fantasztikus regény, valamint szintén megjelent már Benedek Szabolcstól A vérgróf folytatása, A vérgrófnő.

***

Végezetül pedig jöjjön egy kis csemege a 2013-ra várható megjelenésekből.

Hannu Rajaniemi: The Fractal Prince

Az AD ASTRA jövő évi terveiből egy regény biztos, az pedig Hannu Rajaniemi Kvantumtolvajának folytatása, ami szeptemberben jelent meg. A kritikák szerint hasonló az első kötethez, bár itt többet tudunk meg a háttérben ténykedő hatalmakról (előreláthatóan magyarul áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg).

Íme az AGAVE eddig ismert, biztosan várható megjelenései:

China Miéville: Embassytown

Miéville önmagát itt sem hazudtolja meg, amikor megalkotja Arieka bolygóját, ahol az emberek a hatalmas élő városok vendégeikén élnek. A békét azonban felborítja, amikor egy új és szokatlan küldött érkezik a bolygóra. Ebben az ízig-vérig sci-fi regényben a szerző Emassytown városa mellett a nyelv és a kommunikáció kérdését helyezi a középpontba, mindezt egy remek történettel és világgal megtámogatva.

John Scalzi: Szellemhadtest (The Ghost Brigades) – Sajnos átcsúszott 2013 februárjára.

A Gyarmati Véderőnek szüksége van katonákra. Ám ha valaki meghal, mielőtt betölti a 75-öt, a sereg saját tulajdonába veszi a génjeit, és a szuperkatonává tett klónját besorozzák a Szellemhadtestbe. Mikor három idegen faj szövetkezik az emberiség ellen egy áruló segítségével, a Véderőnek mindent meg kell próbálnia, hogy megakadályozza az emberiség bukását. Ehhez pedig a Szellemhadtest lehet a kulcs. A tavasszal megjelenő Vének háborúja sikere után az Agave dicséretes gyorsasággal hozza el nekünk a folytatást.

John Scalzi: The Last Colony

A Gyarmati Véderőnek most egy több száz fajt tömörítő szervezettel száll szembe, amikor a tiltás ellenére új kolóniát hoznak létre. Ám még a katonák sem tudják, mi ezzel a valódi cél.

Dan Simmons: The Rise of Endymion

A Hyperion-ciklus utolsó kötetében a szálak összeérnek, Raul Endymion és Aenea, a hajdani hyperioni zarándoknő és a Keats kibrid gyermekének története megváltoztatja az emberiség, a Számkivetettek, sőt, az egész univerzum sorsát. (Várható megjelenés 2013. szeptember)

Iain M. Banks: Feersum Endjinn

A távoli jövőben az emberi tudatok eltárolása, így a reinkarnáció már valóság, azonban az emberek nagy része elutasítja a legtöbb technológiát. Azonban egy molekuláris felhő közelít a Naphoz, ami katasztrófával fenyeget.

Várhatóan 2013 júniusában kerül a boltokba László Zoltán új fantasy regénye, amiből részletek olvashatóak itt és itt (vigyázat, szerkesztetlen szövegek, még változhatnak!)

Remélhetően az ALEXANDRA nem áll le Card Shadow-ciklusával, és jövőre már a kezünkbe vehetjük a Shadow Puppets című harmadik kötetet.

Állítólag Steven Spielberg készít filmet Daniel H. Wilson Robopocalypse című regényéből, ami a robotok és emberek jövőbeli háborújáról szól. Ezen felbuzdulva a CARTAPHILUS kiadó tervbe vette a regény kiadását Robokalipszis címen, ami idénről 2013-ra csúszott.

DELTA VISION:

Piers Anthony: Fthor (Phthor)

A Khton folytatásának hőse Arlo, Aton Öt fia, aki apjához hasonlóan szintén pusztító viszonyba kerül egy kolonelettel. A regény bár szerkesztésében egyszerűbb elődjénél, ugyanolyan borzongatóan sötét.

Kalandok a Marson

Ebben a novellaválogatásban a XX. századi első felének klasszikus sci-fi novellái kerülnek bemutatásra. Bár mind más és más, mindegyikben központi szerepet kap a Vörös Bolygó, amely kalandok, ármány, veszély és csodák birodalma. A szerzők közt találjuk többek között Henry Kuttnert vagy Edmond Hamiltont.

Alfred Bester: Az arc nélküli ember (The Demolished Man)

Bester első regénye egyszersmind az első Hugo-díjas regény is a sci-fi történetében. Lincoln Powell és Ben Reich telepaták, ám egy gyilkosság miatt külön oldalra kerülnek. Vajon ki kerekedik felül, és milyen módon? Ezzel a történettel szintén találkozhattak a magyar olvasók (a régi Galaktikában jelent meg folytatásokban), jövőre azonban átdolgozott fordításban veheti kézbe a közönség.

FUMAX:

2013-ban jön Mark Lawrence: Tövisek hercege (angolul 2011 augusztusában jelent meg, ehhez képest idén áprilisban, szuper gyorsasággal már kapható volt idehaza a fordítás) folytatása a Tövisek királya.

Ezen túl a Riyria krónikákból is további kötetek jelennek meg, valamint jön az Árny fia folytatása, folytatódni fog az Enclave és a Partials, illetve jön év elején az Assassin’s Creed Forsaken.

És reméljük, hogy a kiadók által idén megkezdett többi sorozat folytatásai is megjelennek majd!

(Természetesen ha bármilyen, ide vágó megjelenésről tudtok, kommentben közöljétek velünk és az olvasókkal!)

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig 35 hozzászólás.

  1. Juraviel.Ihuan.Bedvin szerint:

    Vannak még, elvileg:

    DELTA VISON

    Elvileg még idén jön, év elején legalábbis tervbe volt véve Greg Keyestől a „The Briar King” (The Kingdoms of Thorn and Bone).

    Folytatják Robert Jordan ‘Az Idő kereke’-sorozatát, már előrendelhető ‘Az Éjfél Tornyai’.

    A MesterMűvek-Sci-fi sorozatban lehetséges, várható egy novelláskötet a Marson játszódó történetekről (Tükörálarc folyamatosan ízelítőket közül az adott fórumon):

    „Feltesszük a kérdést: érdekelne titeket egy Régi Mars munkacímű SF-antológia, amelyben az amerikai SF aranykorából válogatott Mars-novellák lennének összegyűjtve? Ez nem a később uralkodóvá váló tudományos-technikai kemény SF-t jelentené, de nem is a még később ellenhatásként jelentkező újhullámos irányzatot, a pszichológiai-szociológiai fókuszával meg az irodalmi stíluskísérleteivel, hanem csupa régimódi űroperát és planetáris románcot, itt-ott némi horrorral fűszerezve: mozgalmas bolygóközi kalandokat, amelyek elsősorban a lendületes cselekményre összpontosítanak, kevesebb gondot fordítva a tudományos háttérre és a lélektani mélyrétegekre. Ez ugyanis többé-kevésbé feltáratlan terület: a Metagalaktika negyedik (kettős) számától és egy maroknyi elszórt novellától eltekintve nemigen jelent meg a hazai könyvkiadásban.”

    [Akit még érdekel a drow elf élettörténete, a Neverwinter is megjelenik.]

    KÖNYVMOLYKÉPZŐ

    Jövőre megjelenik Joe Abercrombie ‘Best Served Cold’ című regénye is.

  2. SFmag szerint:

    Juraviel.Ihuan.Bedvin:
    Információink szerint a Mars kötet (Kalandok a Marson, szerepel is a cikkben) jövőre fog megjelenni.
    A többi címet köszönjük!

  3. Neamus szerint:

    Megint szép mennyiség! Az Ad Astrától pl mind a 4. érdekel de majd szortírozni kell.
    Az Alexandrától nincs hír esetleg egy újabb Reynolds regényre? Számomra az év eddigi legjobb olvasmánya volt a Napok Háza!

    Juraviel.Ihuan.Bedvin: Abercrombie köv. regénye is jól hangzik az Első törvény trilógia nagyon tetszett!

  4. Juraviel.Ihuan.Bedvin szerint:

    Jajj, elkerülte a figyelmem, hogy két helyen is van Delta Vision a cikkben! 🙂

    Amúgy a Dánin honlapján a következőt írják, tévesen: „várhatóan 2012. év vége táján Fajirtás címmel érkezik a sorozat második kötete is.” A hibát jeleztem is nekik a honlapukon, felvetve egy esetleges Facebook-oldal létrehozását (a feljövőben kiadók, mint pl. a Tuan, Fumax aktívan használják). Szóval valahol megakadhatott a kiadás, már ez a hiba is jelzi valahol ezt. A levelet még nyáron írtam, azóta sem lett átírva ‘A holtak szószólójára’.

    Ha már ‘megakadások’: 2010 óta több levél- és ‘kommentváltásom’ volt a Szukits Kiadóval Frank Herbert többi műve kapcsán. 2010 végén már fordítás alatt állt a ‘Destination: Void, a DV/Pandora-krónikák/WorShip Novells-sorozat első kötete (a három további részét Bill Ransommal együtt írta, illetve az utolsót ő fejezte be).

    Sőt, tavaly év elején már tervbe volt véve egy keménykötéses, az Asimov-kötetek mintáját követő életműsorozat (2006 környékén még a régi honlapom felvetettem ötletként, akkor nem kaptam reakciót rá). Ennek első kötete elvileg tartalmazta volna a DV/PC mind a négy regényét (Destination: Void, The Jesus Incident, The Lazarus Effect, The Ascension Factor), azonban még mindig nem tudtak megegyezni a jogtulajjal, valamint sajnálatos módon úgy látják, hogy nincs akkora piaci igény rá, minthogy megérné kiadni. Pedig már nagyon régóta várom, hogy ez regényfolyam is megjelenjen magyarul.

    Sajnálatos módon ConSentiency-regények és novellák kiadása sem folytatódik, csak a Csillagkorbács jelent meg, a Dosadi-kísérlet újra kiadásáról/fordításáról semmi hír (valamint a két hiányzó előzménynovelláról sem: A Matter of Traces, The Tactful Saboteur). Utóbbi kapcsán: bár olvastam a Valhallás kiadást, messze nem tökéletes.

  5. SFmag szerint:

    Juraviel.Ihuan.Bedvin:
    Sajnos mi is úgy tudjuk, hogy Frank Herbert fronton nem igazán lesz előrelépés. Mind a Csillagkorbács, mind a Heisenberg szeme ill. A tengeri sárkány elég rosszul teljesített a pletykák szerint, így kétséges más, nem Dűne regények kiadása.
    És igen, A dosadi kísérlet bár egy remek regény, sajnos a kiadása hagy maga után kívánnivalókat.

  6. Andris szerint:

    Ha egyszer lesz egy beszólok a kiadóknak poszt, akkor oda leírnám többek között azt is, hogy szerintem a Szukits kiadónak érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy biztos, hogy az emberek bazi keménytáblával, bazi nagy méretben, bazi vastag kötetekben akarnak SF-et olvasni?

  7. zagrosz szerint:

    Andris: A Szukits puhakötésű formában is elkezdte az egyes Asimov regények kiadását, szóval mindenki választhat kedvére. Én, mivel teljes életműről van szó, jobban örülök az Enciklopedia Galactika esetében a nagyformátumú keménykötéses kiadásnak, és azt hiszem, meg is van, mivel lepem meg magam karácsonyra 🙂 .

  8. Sam Reed szerint:

    Kalandok a Marson

    Ebben a novellaválogatásban a XX. századi első felének klasszikus sci-fi novellái kerülnek bemutatásra…”

    Végre valami jó!! Köszönet a Delta Visionnek. Kiváncsi lennék egy (tervezett) tartalomjegyzékre.

    Lehetne egyébként folytatni a többi bolygóval.

  9. violator szerint:

    Az egyik legnagyobb dobás nincs bent a cikkben, igaz, nem is 1000 százalék, hogy idén kijön, ez pedig a Lázálom újrafordított kiadása.

  10. noro szerint:

    De a Ködszerzet befejezéséről megint semmi 🙁

  11. Nibela szerint:

    Kettőt azonnal vinnék, ha elém raknák 🙂

  12. stb szerint:

    Peter F. Hamiltontól semmi? :C

  13. jakirte_jak_cyr szerint:

    Noro: igen én is hiányoltam a Hero of Agest….de idén már nagyon ki akarják adni.

  14. tmnk szerint:

    Kár, hogyha a Heisenberg szeme és Csillagkorbács rosszul teljesíthetett, mert nekem mindkettő tetszett – ráadásul mindkettő baráti méretű és könnyen forgatható kötet volt! 😉
    (A tengeri sárkány féltéglájának elolvasásáig még nem jutottam el.)
    Egyébként meg igen, erős időszak lesz, már az A-betűs kiadók első művei felsorolásának végénél felsikoltott a pénztárcám és az időbeosztásom, szóval csak így tovább! 🙂

  15. MLP szerint:

    Én örülök a keményfedeles (dísz)kiadásoknak. A polcomon sokkal jobban mutatnak (fognak mutatni). Tény, hogy tömegközlekedésnél nem a HC Lovecraftot/Asimovot viszem magammal, hanem a régi kiadást. 🙂

  16. jakirte_jak_cyr szerint:

    Juraviel: Az új Keyes könyv jövőre csúszik a fórum szerint.

  17. richvar szerint:

    Én is Alastair Reynolds-ot hiányolom. Szép-szép ez a felhozatal, de idén messze a Napok Háza volt a legjobb sci-fi amit olvastam. Szivesen olvasnék mást is tőle magyarul.

  18. Hackett szerint:

    richvar:
    „Én is Alastair Reynolds-ot hiányolom. Szép-szép ez a felhozatal, de idén messze a Napok Háza volt a legjobb sci-fi amit olvastam. Szivesen olvasnék mást is tőle magyarul.”

    Én is. Nem tudni, hogy az Alexandra tervezi-e folytatni, de ha ők nem, szerintem majd más kiadó megteszi. Mindenesetre egyelőre arról nincs hír, hogy ne folytatnák.
    (A Locke Lamora folytatását viszont már hiába várjuk…)

  19. Crei szerint:

    Reynolds hiányban szenvedők: Hamarosan olvashattok egy Reynolds interjút és novellát az Sfmagon…

  20. sichetti szerint:

    Hackett:

    „(A Locke Lamora folytatását viszont már hiába várjuk…)”

    Nem lesz Locke Lamora 2? Csak idén nem, vagy az Alexandra dobta az egészet?

  21. richvar szerint:

    Akkor még van remény 🙂 Banks-et például szivesen olvasok angolul, de Reynolds szerintem keményebb dió lenne. Tele van olyan fizikai terminologiával amitől még magyarul is vakarom a fejem.

  22. flynn szerint:

    Egy kis kiegészítés az agavés dolgokhoz: a héten vált 100%-ig biztossá, hogy Scalzi idén nem jön ki, mert a fordító nem tud elkészülni vele. A tervezett megjelenési dátum 2013 februárra módosult.

  23. SFmag szerint:

    flynn: köszönjük az információt!

    Újabb friss hír: a Cartaphilus a tervek szerint még a karácsonyi könyvvásárig megjelenteti Michael Chabon többszörösen díjnyertes regényét, a The Yiddish Policemen’s Union-t.

  24. Arcana szerint:

    Scott Lynch Red seas under res skies-a csak csúszik vagy teljesen felejtő?

  25. Hackett szerint:

    Aha, szóval a Cartaphilus ült Chabonon éveken át.:)

    Arcana: az Alexandrától úgy tűnik, felejtős, de talán majd valaki átveszi. (Bár, üzleti szempontból nem biztos, hogy van értelme, ha tényleg nem volt sikeres.)

  26. rorimack szerint:

    „Aha, szóval a Cartaphilus ült Chabonon éveken át.:)”

    Szerintem nem ők voltak. A szabadulóművész (The Amazing Adventures of Kavalier & Clay) már négy éve készen hever a fordító fiókjában.

  27. Juraviel.Ihuan.Bedvin szerint:

    Nem tudom mennyien néznek majd még vissza ide, de egy újabb „UPDATE”.

    Írtam a Dáin Kiadónak ‘A holtak szószólja’ kapcsán, és azt a választ kaptam, hogy tervként még meg van, de sajnos nagyon rosszul fogyott az első kötet és így meg kell fontolniuk, hogy folytatják-e. 🙁

    Pedig egy nap alatt elolvastam, annyira letehetetlen volt és a vége, ááááááááá.

    [Lehet, hogy magasabb ár és a kemény kötés miatt vásároltak kevesebbet? Jómagam jobban örülök a kötött könyveknek mint a ragasztottnak, és nem zavar, ha ezért többet kell összegyűjtenem, kifizetnem.

    Hmmm, vajon az Alexandra átvenné az Ender-sorozatot?

  28. jakirte_jak_cyr szerint:

    Nem tud valaki valamit Sanderson: a The Hero of Ages-ről? A Delta tavaly tél óta ígérgeti…

  29. Archnihil szerint:

    Ez a kérdés engem is érdekel…

  30. Gibbon szerint:

    Decemberben jön J. R. R. Tolkien Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről c. műve (Európa Könyvkiadó

  31. jakirte_jak_cyr szerint:

    Archnihil: rossz hír, a Delta ma megerősítette, amit a hallgatásból már sejtettem. A korok hőse nyomdaproblémák miatt tavaly tél óta köv év elejére csúszik.
    http://www.deltavision.hu/forum/viewtopic.php?pid=26014#p26014

  32. Archnihil szerint:

    Köszi az információt… nos, akkor legalább erre sem kell költeni idén. 🙁

  33. chaotis szerint:

    Tad Williams Tündérvidék sorozatáról tud valaki valamit? Nem lesz befejezve?

  34. archnihil szerint:

    chaotis: én is attól félek, hogy ugyanúgy a felénél félbe marad az itthoni kiadása, mint a Másvilágnál történt. 🙁

    Úgy látszik, Tad Williamsnek itthon nincs szerencséje.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon