Az áprilissal együtt megérkezik az Emmy- és Golden Globe díjas Trónok harca 2. évada is, az április 1-ei amerikai premier után követő napon, hétfő este magyarul is, és az HBO ahogy idén is előrukkolt egy premier előtti mozis vetítéssel, ahová mi is hivatalosak voltunk.

Update április 2.: Az első két részről szóló ismertetőnket itt olvashatjátok: http://sfmag.hu/2012/04/02/tronok-harca-masodik-evad-az-elso-ket-resz/.

A sorozat első évadának sikere után alaposan megnőtt az érdeklődés, a moziteremben egy gombostűt sem lehetett leejteni, a vetítés kezdetére egyetlen szabad szék sem maradt. A hostess lányok Trónok harcás öltözetben mosolyogtak, az HBO ismét kellemes showt körített az eseményhez, Trónok harcás érmékkel, a sorozatot idéző kellékekkel, kvízjátékkal.

A vetítés előtt egy interjú készült Pardányi Domonkossal, a Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau magyar dublőrével, aki a második évadban a harci jelenetek koreográfiájáért volt felelős. (Aki még nem hallott róla, tessék csak megnézni az impozáns imdb-s filmográfiáját, többek közt ő volt Brad Pitt dublőre a Trójában és a jövőre bemutatásra kerülő World War Z-ben is, de dolgozott például a Véres gyémántban, A titánok harcában és haragjában, valamint a Hellboyban is magyar kaszkadőrcsapatával.)

Aki kíváncsi, hogy az első két évad mely jeleneteiben dolgoztak Domonkosék, milyen volt a viszonyuk a színészekkel, vagy hogy ki az a magyar kaszkadőr, aki lefejezte Sean Beant, annak ajánlom ezt az információkban gazdag, 2012. februári interjút a maffiozok.hu-ról.

 És a jó hír, hogy az új évad első részét (feliratos verzióban) az HBO ismét kódolatlanul fogja sugározni, mégpedig az HBO-n és az HBO HD-n április 2-án 21:55 és 23:05 között. A további epizódok feliratos premierjét minden hétfő este lehet majd megtekinteni.

A második évad első két részen is érezni lehetett, hogy ezúttal már jóval több pénz jutott a trükkökre, például az első évadban kifogásolt rémfarkasok itt már hatalmas és valóban félelmetes vadállatokká váltak, és noha a sárkányokat még nem nagyon mutogatták, mondhatni csak egyiküket, Drogont lehetett látni egy jelenetben, de azt profin animálták. Kedvenceim voltak az új várak, az amúgy impozáns Királyvár, Deres és Sasfészek mellé csatlakozó Sárkánykő és Pyke: mindkettő lélegzetelállítóan gyönyörű, főleg Pyke az oszlopszerű sziklákra épült épületekkel, a közöttük átívelő függőhidakkal.

Ami majd a későbbi évadoknál szerintem érdekes kérdés lesz, hogy vajon mit kezdenek a gyermekszereplőkkel, ugyanis például az Aryát játszó Maisie Williams már most 15 éves, és mivel a készítők a Kardok viharát 2 évadban képzelik el, nagyon gyorsan ki fogja nőni a szerepét (szerintem már most is kicsit nehezen adható el fiúnak). Bár, a készítők láthatóan nem ragaszkodnak mereven a könyvekhez, ismét ott nyúlnak bele Martin regényfolyamába, és ott vesznek el, vagy adnak hozzá, ahol a sorozatnál szükségét látják, így elképzelhető, hogy az eltelt időbe is bele fognak nyúlni. Végül is, George R. R. Martin folyamatosan ott van a forgatásokon, és feltehetően megvitatnak vele minden változtatást.

Egy évvel ezelőtt azt írtam az első két rész kapcsán: „a legnagyobb kérdés az, hogy azok, akik nem olvasták a könyveket, mennyire tudják befogadni a rengeteg eseményt, a karakterközpontú, de nem túl pergő történetvezetést, és a heti epizódvetítések miatt mennyire fognak emlékezni a részletekre. Mert itt minden részletnek fontos jelentősége lesz később.”

És ez érzésem szerint a második évadban sokkal nagyobb kérdés lesz. Hiába, Martin  brutális, és egyre népesebb szereplőgárdát vonultatott fel a könyvekben, így remélem, a második évad is ugyanolyan profin irányítja a párhuzamos szálakat, mint az első évad tette tavaly, de majd erre is kitérünk a második évad első részét kibeszélő, hétfő esti cikkünkben.

További információk:

Az SFmag.hu írása az első négy regényről

– Az ötödik kötet, a Sárkányok tánca (A Dance With Dragons) áprilisban, vagy júniusban fog megjelenni az Alexandra kiadónál. Ha addig is kíváncsi vagy rá, hogy mi várható, olvasd el tavaly nyári ismertetőnket, ami az angol megjelenés után készült.

– Az évadpremiert előfizetéstől függetlenül mindenki számára ingyen hozzáférhetővé teszi az HBO csatorna a www.hbogo.hu weboldalon, így egy héten át bárki megnézheti az új szezon első részét. Az első rész szinkronos premierje április 15-én, vasárnap 21:50-kor lesz. A további epizódok szinkronos premierjére ezt követően vasárnap esténként kerül sor.

Az HBO magyar Trónok harca oldala tele exkluzív tartalommal

– Egy részletes bemutató az új karakterekről, a könyveket olvasók számára néhány, talán meglepő változtatással

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: tévésorozat

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. avaaris szerint:

    Azt hozzátenném, hogy az HBO GO-t csak az használhatja, akinek már van valamilyen HBO előfizetése…

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon