Emlékeztető!

A beküldési határidő: 2019. augusztus 1. éjfél!

Mi is ez?

2011. július elején próbaképpen megrendeztük a Fantasztikus Kéziratok Éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. Ebből a kísérletből egy évek óta tartó rendezvénysorozattá nőttük ki magunkat, úgyhogy immár kilencedik alkalommal indul útjára a Fantasztikus Kéziratok éjszakákonyves_logoja.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?

Ha készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz a IX. Fantasztikus kéziratok éjszakájára, ahol az SFmag és fantasztikus könyvkiadók írói és szerkesztői, fantasztikummal foglalkozó emberek személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Farkas Balázs és Juhász Viktor korábban egy-egy cikkben foglalta össze a tapasztalatainkat az olvasás fontosságáról, illetve a problémás kézirattípusokról, ezt mindenképpen ajánljuk elolvasni mindenkinek.

MIT KELL TENNED AHHOZ, HOGY RÉSZT VEHESS?

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun(kukac)gmail.com címre 2019. augusztus 1. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed részletét minimum 5.000 és maximum 25.000 leütésnyi terjedelemben, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük, írd be: Kéziratok éjszakája!

Kérjük, hogy a küldött fájl nevében és a dokumentumban is szerepeljen a szerző neve és a novella címe, valamint regények esetén amennyiben szükségesnek tartjátok, egy rövid történetismertető.  A szöveget Times New Roman 12-es betűméretre formázzátok.

FIGYELEM!

Maximum 45 fő fér bele úgy a napba, hogy ne kelljen kapkodni, és mindenkinek az írásáról alaposabban tudjunk beszélgetni, ezért amennyiben esetleg túljelentkezés lesz, csak korlátozott számú kéziratot és írót fogunk fogadni.

Elsőbbséget élveznek azok, akik betartják a kiírási szabályokat, lásd pl. beküldött szöveg terjedelme, valamint előnyben részesítjük azokat, akik még nem, vagy kevesebbszer vettek részt a rendezvényen, mert szeretnénk az újabb jelentkezőknek is tanácsokkal segíteni. (Ez azonban csak a határidő után fog kiderülni.) A beküldés ideje ebben az esetben sem kiválasztási szempont. Ez azonban ne tartson vissza Benneteket a jelentkezéstől, mert eddig még egyszer sem kellett korlátoznunk a létszámot.:)

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon, és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2020. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

A véleménymondók:

Farkas Balázs, író

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, futurológus, író

Kleinheincz Csilla, író, szerkesztő,

László Zoltán, író

Markovics Botond (Brandon Hackett), író

Moskát Anita, író, szerkesztő

Pintér Bence, újságíró, a Spekulatív Zóna szerkesztője

Szabó Dominik, újságíró, az Ekultura.hu főszerkesztője

Takács Gábor, szerkesztő, blogger

Írj, küldd be a novellád, és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

Az SFmag csapata

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, nem adunk véleményt.

** A lehetőség a tábor költségeit nem tartalmazza.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon