2011. július elején próbaképpen megrendeztük a Fantasztikus kéziratok éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. 2012-ben, a II. Fantasztikus kéziratéjszakán  már rengetegen voltunk, ahogy 2013-ban is, és elértük a kapacitás határát is, két zsűricsapattal igyekeztünk hasznos dolgot mondani minden szerzőnek.

Újra eltelt egy év, és eljött az ideje egy újabb éjszakának, immár negyedik alkalommal.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?konyves_logo

Ha készen állsz a megmérettetésre, csatlakozz hozzánk a IV. Fantasztikus kéziratok éjszakáján, ahol az SFmag írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény helyszínét és időpontját (várhatóan szeptember első két hétvégéjének egyik szombatja lesz kora délutántól estig, a helyszín feltehetően a már bevált Építész pince: 1088 Budapest Ötpacsirta utca 2. ) is hamarosan közzétesszük.

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun (kukac) gmail.com címre augusztus 10. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed maximum 35.000 leütésnyi részletét, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük írd be, hogy Kéziratok éjszakája!

A jelentkezők közül korlátozott számú kéziratot és írót tudunk fogadni, így túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot arra, hogy a részvételről a kéziratok érdemei alapján előszűréssel döntsünk.*

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon (a szokásos feltételekkel), és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2015. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

A zsűri:

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, író, az SFmag szerkesztője,

Kleinheincz Csilla, író, a Gabo Kiadó szerkesztője,

László Zoltán, író,

Markovics Botond (Brandon Hackett), író,

Roboz Gábor, a Gabo Kiadó szerkesztője

Takács Gábor, kritikus, blogger

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Az SFmag stábja

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig 4 hozzászólás.

  1. Kae szerint:

    Jövünk!

  2. TOM szerint:

    Notepadben azt néztem, 35.000 leütés nem is olyan sok, az néhány oldal. Abba nem fér bele összes szereplő, lényeges esemény.

    Lehet külön vázlatot küldeni ezekről?

  3. SFmag Szerk. szerint:

    TOM:
    A 35 ezer karakter egy irányadó hossz, azért ha a novella hosszabb, akkor nem kell ott levágni, ahogy regénynél is fejezet végéig célszerű küldeni.
    Szinopszist küldeni melléje lehet, de azt ne feledd, hogy nem akarjuk és nem is tudjuk az egész regényt megítélni, itt főleg arra van lehetőség, hogy a kezdést, stílust, kezdeti karakterábrázolást véleményezzük.

  4. TOM szerint:

    Értem, köszönöm.
    Kicsit attól parázok, mi van ha a történetvezetésben vétek valami fatális hibát, vagy azt mondják szép, csak nem kéne fél tucat fizikai törvényt átírni…

    De természetesen minden segítséget örömmel fogadok. 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon