Ian M. Banks nem ír több regényt. A népszerű írónál végstádiumban lévő rákot diagnosztizáltak – erről, és a következményekről saját honlapján tett egy váratlan és megrázó közleményt.  Az írónak személyes üzenetet itt lehet hagyni.

***

Nyolcszáz független regény legjava – Damien Walter öt címet választott ki.

***

Kihirdették a Hugo-díj idei jelöltjeit, elindult a zsörtölődés.

***

Megvannak a BSFA nyertesei is, a regény kategóriában Adam Roberts Jack Glass-a kapta az elismerést.

***

A Philip K. Dick-díjat is kiosztották, a nyertes Brian Francis Slattery Lost Everything című könyve, az izlandi, magyarul tavaly megjelent Andri Snær Magnason LoveStar című könyvét külön kiemelték.

***

Az Arthur C. Clarke-díj hat döntősei között ismerős címeket találhatunk. A tavaly Nagy-Britanniában megjelent regények közül a legjobbat május elsején választja ki az öt tagú zsűri.

***

És a díjak frontján most utolsónak: az ausztrál Ditmar-díj finalistáinak listája itt olvasható.

***

Műanyag helyett halnyák lehet a jövő ruhaalapanyaga.

***

Úgy tűnik, a rebootok korát éljük, pedig sokuk meglehetősen felejthető. Miért buknak el? Rob Bricken erre a kérdésre keresi a választ.

***

Rövid betekintés a Második Fázisnak nevezett Marvel-filmekbe (Vasember 3 és társai).

***

Kütyümániások, figyelem! Ilyen eszközökkel dolgozik Cory Doctorow.

***

Egy korszak lezárult: a Disney bezárja a LucasArtsot.

***

A Nightshade Books többé nem SWFA-kompatibilis. A kiadó, ahol többek között Paolo Bacigalupi is megjelentette első regényét, hanyagul bánt a szerzők jogaival, ezért, egy hosszabb próbaidőszak után, jött a tiltás.

***

Képregény készül a Star Wars eredeti forgatókönyvéből! Luke Skywalker, mint öreg Jedi generális! Han Solo, mint gyíkszerű idegen! Annikin Starkiller, mint főhős!

***

Guillermo del Toro nagy fába vágta a fejszéjét: elhatározta, hogy megfilmesíti a Sötét Igazság Ligát, melynek vezetője az ezúttal szőkére ígért John Constantine, aki olyan alakokból toboroz magának össze csapatot, mint a Swamp Thing vagy Zatanna. Ígéretes koncepció, reméljük, a DC nem kaszálja el!

***

Csodálatos time-lapse felvétel remek zenével a Földről. A videót a nemzetközi űrállomásról készítették.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. crei szerint:

    Továbbra is a Banks hír befolyása alatt vagyok…:(

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon