Hírsaláta, 32. hét

Közzétette: cikkbot 1 hozzászólás

Végéhez ért Warren Ellis és Paul Duffield képregénye, a Freakangels. Ha még nem olvastad a tizenkét különleges fiatal történetét, akik nem evilági hatalommal születtek, és lényegében földdel tették egyenlővé Angliát, hogy aztán a túlélők kis közösségét igazgatva vezekeljenek, itt az alkalom!

***

Megalakult a World SF Travel Fund, amelynek célja, hogy olyan nemzetközi SF írókat, szerkesztőket és szervezőket juttasson el a zsáner nagyobb találkozóira (mint amilyen a WorldCon), akiknek anyagi körülményei ezt nem tennék lehetővé. Az első cél, hogy 6000 dollárt összegyűjtsenek, és két évre megalapozzák a működésüket. Az első személy, aki részesül a támogatásban, Charles Tan, a Fülöp-szigetekről.

A kezdeményezést itt támogathatod (és a támogatásodért jutalomban részesülsz).

***

Cikk Evgenia Fakínouról, a mágikus realizmus görög nagyasszonyáról a The Portalon.

***

Elindult a 2011-es Goldenblog verseny! Az SFmag a Kult-szórakozás kategóriában nevezett. Kérjük, támogass minket!

***

Az Sfportal továbbjutott a Budapest Bank Valóraváltó pályázatának második fordulójába. A céljuk magyar sci-fi szerzők angol nyelven való megjelentetése. Támogasd a kezdeményezést, és nyerj egy Amazon Kindle-t!

***

Ugyan Stephen King A setét torony mozis projektjét nemrég lefújták, de itt is van az újabb hír: az utolsó 4 Harry Potter film stábja (legalábbis Peter Yates rendező és Steve Kloves forgatókönyvíró) lehetőséget kaptak King Végítélet című regényének megfilmesítésére. Döntés még nincs, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a Warner Bros. hány részben képzeli el a moziváltozatot, mert egy 2 órás film kizárt, hogy elegendő legyen. (A regényből 1994-ben egyébként már készült egy minisorozat is.)

***

És végül egy angol nyelvű dokumentumfilm a Pulp Fictionről, a történetmesélés aranykoráról.

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Kornya_Zsolt szerint:

    World SF Travel Fund: Magam is a spekulatív irodalom hivatásos művelője lévén, maximálisan együttérzek a Fülöp-szigeteki Mr. Tannal, és mivel az én anyagi lehetőségeim nagyjából havonta egy budapesti utazást tesznek lehetővé (amit senki nem támogat), nagyrabecsülésem jeleként ezúton küldök neki egy őszinte, baráti kézszorítást.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon