Néhány lelkes rajongó megénekli George R. R. Martinnak a frankót.

***

Nyilvánosságra hozták a Deutscher Science Fiction Preis idei győzteseit. A regény kategóriában Karsten Kruschel Galdäa – Der ungeschlagene Krieg című regénye, míg a novellák között Heidrun Jähnchentől az In der Freiihandelszone nyerte el az elismerést.

 ***

E héten sem maradunk Zsoldos-díjra jelölt regények értékelése nélkül. Szerkesztőségi tagunk, acélpatkány (Takács Gábor) Pierrot – Szélesi Sándor Jumurdzsák gyűrűjével és a Ji álnéven író Rostás Erzsébet A hajó című regényével foglalkozott.

***

Értékeléseket a Zsoldos-díjra jelölt novellákról is olvashatunk, Benkő Marianna – ugyancsak az SFmag munkatársa – fogott e vállalkozásba három részben (egy,kettőhárom). Összehasonlításként itt pedig acélpatkány véleménye olvasható.

***

Mégis lesz Jurassic Park 4? Hosszas csend után újra pletykák kaptak szárnyra a folytatásról, és állítólag már az írók is megvannak: Rick Jaffa és Amanda Silver, akik nevéhez a tavalyi Majmok bolygója: lázadás is fűződik.

***

Alan Moore, az élő képregény-legenda olyannyira elégedetlen a műveiből készült filmekkel, hogy elhatározta, rendez egyet ő maga a saját ötleteiből. Szokás szerint valami sokrétegűt és bonyolultat várhatunk.

***

Peter F. Hamilton visszatér a Commonwealth saga világába, legalábbis két újabb regény erejéig, amik a Commonwealth-saga és a Void trilógia között fognak játszódni. Sajnos csak 2014-re várható az első kötet. Addig is, idén szeptemberben jön a Great North Road című sci-fije.

***

Hibakódot neveznének el a nemrég elhunyt Ray Bradbury tiszteletére. A 451-es hibakód akkor jelenne meg, ha az adott oldal legális okok miatt nem jeleníthető meg. Ezzel nemcsak a nagy író előtt tisztelegnének, de a cenzúra veszélyeire is felhívnák a figyelmet. A 451 természetesen Bradbury egyik leghíresebb művére, a Fahrenheit 451-re utal.

***

A közeljövő fantasztikus filmjei, amelyek nem előzmények, folytatások vagy remake-ek.

***

A Danny Boyle által színre vitt Frankenstein most Magyarországon is látható lesz. A színdarab felvétele az Urániában nézhető meg, a két főszereplő Jonny Lee Miller és Benedict Cumberbatch.

***

40 kínzó kérdés a Prometheus után, bár talán még ez sem az összes.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Sam Reed szerint:

    Nagy ötlet a 451.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon