A wired magazin interjúja Ann Leckie-vel. És a Tor.com-on az Ancillary Sword megjelenése kapcsán szintén vele.

***

A Twin Peaks tervbe vett 3. évada kapcsán a People.com összegyűjtötte, hogyan néznek ki ma az egykori szereplők.

***

„…they mostly come at night… mostly.” – A nyolcadik utas: a Halál után a kvadrológia második része, az Aliens is a mozikba kerül a forgalmazó tervei szerint.

***

Október 18-án szombaton, azaz holnap, újra itt az Olvasás éjszakája. Itt olvashatjátok a teljes programlistát!
Lesz köztük science fiction témájú előadás is, mégpedig a Károly körúti Alexandra Könyvesházban 18 órától, az SFmag.hu két író/szerkesztőjének prezentálásában:
18.00-18.45 Álmodnak-e az androidok patriarchális jövőről?

Vetítéssel egybekötött utazás a science fiction női oldalára. Az utaskísérők: Kleinheincz Csilla és Moskát Anita

***

Zion’s Fiction – az első angol nyelvű izraeli sci-fi antológiára gyűjtenek támogatókat.

***

Magyar nyelvű interjú David Brinnel.

***

Urban fantasy csomag a Storybundle oldalon – fizess, amennyit gondolsz, és töltsd le a pakkot, amelyben olyan szerzők művei találhatóak, mint David Farland, Elizabeth Bear és Jim Butcher.

***

A Humble Bundle meg Star Wars képregénycsomaggal vár.

***

12 futurisztikus jövő elavult technológiával.

***

A Superman alkotóinak, Jerry Siegelnek és Joe Schusternek tragikus élete.

***

Kiszivárgott egy tucatnyi, nagyon ígéretes, de kisebb spoilereket is tartalmazó látványterv a Star Wars VII-ből.***Port.hu Sci-fi nap az Uránia moziban november 15-én:

Izgalmas vetítések, előadások, beszélgetések, színdarab és számos egyéb program vár november 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Lesz minden, ami sci-fi: filmek, könyvek, játékok, képregények, cosplay – illetve ami már nem sci-fi: tudomány és technika. Rengeteg ajándék, nyeremény és kedvezmény vár!

***

Harlan Ellison szívrohamot kapott, jelenleg kórházi kezelés alatt áll, de szerencsére már visszatért szokásos zsörtölődő természete.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 39 hozzászólás.

  1. Attila szerint:

    „Álmodnak-e az androidok partiarchális jövőről?”

    Ja, az androidok mindig is buligépek voltak.

  2. dbl szerint:

    Ezért kár volt…Attilának így feladni a röplabdát… 🙂

  3. Attila szerint:

    Ezért kár volt… így lehetőséget adni az emberi hús búsképű pazarlásának az ismételt felvinnyogásra…

  4. zriff szerint:

    Ez az álmodnak-e patriarchális jövőről cím, a mai elég férfiellenes feminista világban eléggé aggasztó. Remélem tényleg értelmes és érdekes dolog lesz, nem valami idióta femináci propagandaterjesztés.

  5. tapsi szerint:

    Zriff: te nem vagy egy kifejezetten okos ember, hogy még mindig nem esett le, ez nem az az oldal, ahol a „femináci” kifejezés használatáért megtapsolnak… Ha nem értenéd még most sem: az oldal szerzőinek többsége egyértelműen feminista – a női egyenjogúságot támogató – nézeteket vall, miért akarsz provokálni?

  6. fbdbh szerint:

    A Nagy Kommentszótár archívumából

    Feminista = férfiellenes
    Liberális = rendetlen füves
    Szocialista = kommunista diktátor
    Jobboldali = náci
    Keresztény = frigid anti-rocker
    Rocker = sátánista
    Sátánista = ördögimádó
    Védőoltás = Illuminátus agymosó nanorobotok egy fecskendőben
    Zsidó = cionista
    Kondenzcsík = az emberiséget kipusztító vegyi fegyver
    Ateizmus = valláscikizés
    Evolúció = minden csak úgy véletlenszerűen lett
    Kreacionizmus = tudományellenesség
    Big Bang = semmiből valami
    Egyenjogúság = elnyomás

    Kéretik továbbra is a fenti mintázatok alapján kommunikálni, hogy elkerüljük a fertőző megértést.

    Üdvözlettel,
    A Science Fiction Világuralom ügynökei

  7. zriff szerint:

    tapsi: Nem akarok provokálni. De azt elmondhatom, hogy SEMMIT sem tudsz, hogy mi a feminizmus. Ha a feminizmust támogatod, akkor ennyi erővel támogathatnád a tálibokat, nácikat, szcientológusokat, komcsikat, inkvizíciót mert a feministák ezekkel egyelőek. A feminizmus nem szól a női egyenjogúságról, hanem nőuralomról férfielnyomásról, és férfigyűlöletről szól. Régen én sem tartottam rossz dolognak a feminizmust, de azóta már sokkal többet tudok. Egy beteg gonosz diktatórikus elnyomó vallás, ami ellen küzdeni kell, hogy ne csináljon orwelli poklot a világból. Nincs semmi, ami ellen küzdenie kellene a feministáknak nincs bérkülönbség, nincs üvegplafon, nincsenek a férfiaknak előjogaik, semmiféle hátrányos megkülönböztetésben nem részesülnek a nők, nincs semmi értelme a feminizmusnak, nincs nőelnyomás.

    Példák: a híres feministák perverz utópista elmebetegek voltak: marion zimmer bradley molesztálta a lányát, mary daly, valerie solanas az androcídiumot(a férfi nem kiirtását) tartotta elfogadhatónak, andrea dworkin szerint minden férfi nemi erőszakoló, betty friedan ellenezte a férfi fogamzásgátló tabletta bevezetését stb.

    Olyan könyvek a feminizmus szent megbecsült iratai, mint a scum manifesto ami egy feminista mein kampf, vagy a vagina monológok eve enslertől amiben egy idősebb nő leitat és megerőszakol egy 13 éves kislányt és ez úgy van feltüntetve mint jó nemi erőszak. Szerintem egyértelműen undorító az egész, és helyes a femináci kifejezés.

    A feminimusról egyébként érdekességképp, hogy amiről nem beszélnek sokat, lenin egy vérbeli feminista volt és a szovjetunió első évtizedeiben megalkotta tökéletes szabad szerelmes feminista liberális paradicsomot, a vége totális kudarc lett. A feminista pusztítása után jött a konzervatív puritánság a szovjeteknél. Erről a rubiconon van egy jó cikk a szovjet család és házasságjog a címe, érdemes elolvasni.

    A feministák uralta nyugaton már ott tartanak, hogy cikkek születnek a férfiak fölöslegességéről, sőt a kiirtásuk szükségességéről értekeznek, hamis nemi erőszak vádak tömegei, a pedofil tanárnők száma megemelkedett, nők erőszakolnak, kínoznak meg férfiakat, feleségek terrorizálják, verik, ölik a férjüket, gyereküket. Ezekről a nem fősodorbeli médiából, vagy antifeminista oldalakról( férfihang, a voice for men, the spearhed) lehet tájékozódni, mivel a fősodorbeli média még mindig a nők el vannak nyomva, patriarchátus, minden ötödik nőt megvernek meg a többi undorító agymosó értelmetlen és tudománytalan feminista hazugságot nyomatja. Dr. tamási erzsébet magyar oldalon, warren farrell, erin pizzey angoloknál beszélnek, írnak a feminista hazugságokról tőlük is lehet sokat tanulni.

    Utálok politizálni, de egy ilyesfajta őrület ellen, mint a feminizmus harcolni kell, hogy nehogy tovább mérgezze az életet. Még egyszer mondom, SEMMIT sem tudsz, hogy mi a feminizmus, úgyhogy nyugodt szívvel írtam be ezeket, és remélem legalább egy kicsit is tanulsz belőlük.

  8. archnihil szerint:

    Én férfi vagyok, és örül a szívem, hogy olyan emberek küzdenek a jogaimért, mint zriff. Igaz, ez azzal is jár, hogy nincs jogom leírni mondatokat, amikben a nők szerepelnek. Igaz, ez azzal is jár, hogy nincs jogom panaszkodni, ha egy női ismerősömmel történik valami kellemetlen, mert egy ismeretlen férfi érzései többet érnek nekem. Igaz, ezzel az is jár, hogy nincs jogom például egy női írót támogatni, mert azzal rögtön az összes férfigyilkos amazont támogatok, akik felfalnak minket a puncijukkal. De valószínűleg semmit nem tudok, mert én csak a barátaimat hallgatom meg, nem conteos website-okat olvasok – nem baj, milyen jó, hogy felnyitják a szememet. (És igaz, hogy még mindig vannak vak komondorok meg hasonló esetek, de hát extrém esetek mindenütt vannak, hát az alapján nem ítélkezhetünk egész csoportokról.)

    Jobban belegondolva, örülnék, ha zriff egy kicsit a férfiak helyett például a pingvinek jogait védené, bár nem venném a lelkemre, ha kihalna ez a jópofa jószág…

  9. noizz szerint:

    zriff: egy csomó fontos dolgot kihagytál, pl.:

    – a feministák valójában mind gyíklények
    – és adótornyokat építettek az Északi-sarkon, ahonnan besugározzák a férfiak agyát (az alufólia segít)
    – az egész világot behálózó alagútrendszeren át tartják egymással kapcsolatot
    – valójában ők égették meg a templomosok nagymesterét a 14. században, mert felfedezte a Szentföldön lezuhant űrhajójukat

    szerintem te SEMMIT sem tudsz a feministákról :(((((

  10. tapsi szerint:

    Igazából csak azért nem örülnék, ha ezt a kommentedet moderálnák, Zriff, mert tökéletes példája annak, hogy mennyire agresszìven vak és ostoba nézeteket vallasz, és erőlteted őket azután is, hogy többször, többen jeleztük, hogy itt nincs rá kereslet, és egyben tökéletes magyarázata annak, hogy miért kéne innentől a témár vonatkozó vérhányásaidat figyelmeztezés nélkül törölni (senki nem kíváncsi rájuk, de többünket zavar). Vannak neked és az elvtársaidnak való oldalak, pörögj azokon, mi sem járunk át oda okádni, rád sincs igény itt.

  11. fbdbh szerint:

    Zriff, amiről te beszélsz, az nem feminizmus, legfeljebb olyan radikális férfigyűlölők viselkedése, akik a feminizmus címkéjével próbálják a nézeteiket megnevezni, igazolni.

    Amiről beszélsz, valóban riasztó viselkedés, de nem ez jellemző az igazi mozgalomra, az igazi célkitűzésre: a nemi (más megközelítésben gender) alapú kirekesztés feloszlatására. A feminizmus semmi egyéb.

  12. SFmag Szerk. szerint:

    zriff:
    Mivel nem először fordul elő, hogy amint a nő és fantasztikum szó egy mondatban szerepel, rögtön sértő és kirekesztő megjegyzéseket teszel, ez itt egy _utolsó figyelmeztetés_: legközelebb moderálásra kerül bármely ilyen jellegű hozzászólásod.

  13. zriff szerint:

    fbdbh: Mégegyszer leírom régen én sem tartottam a feminizmust veszélyesnek de azóta többet tanultam róla. Ha a homokba akarjátok dugni a fejeteket rajta, de fontosnak tartom a demokráciát, a szólásszabadságot, az egyenlőséget, ezért nem vagyok feminista, és harcolok a feminizmus ellen. Amiket leírtam fent azok nem valami radikálisok tettei hanem a fő irányvonal, a feministák között csak kevés valóban még normálisnak mondható tag van azok meg kb. eretnekek:Christina Hoff Sommers. Az ellenzőik között meg olyanok vannak akik nagyon is tisztábban vannak, hogy mi a feminizmus, mert köztük voltak, és miért hazugság a nőelnyomás:Warren Farrell: The Myth of Male Power-Why Men are the Disposable Sex, Erin Pizzey- A Voice for Men.

    archnihil: Nem tudom milyen mesevilágban élsz, olyanok is vannak hogy anya, nő üt meg egy másik nőt, a lányát, vagy fordítva. Nemrég volt róla hír hogy egy felgyői nő brutálisan megverte a nevelt lányát, vagy egy lány kalapáccsal verte az anyja fejét. Tudod a nők nem valami földöntúli varázslények hanem emberek akik tudnak szemetek is lenni.

    noizz: Te vagy az aki SEMMIT SEM tud a feminizmusról. Nem összeesküvés elméletekről van szó hanem a VALÓSÁGRÓL. A gyíkembereket meg dugd fel magadnak.

    tapsi: Nem okádok semmit se, ezeknek a dolgoknak utána lehet nézni, azt kellene tenni, és akkor kiderülne mekkora egy baromság a nőelnyomás, meg a feminizmus.

    Ha cenzúrázni akartok csak rajta, bíztam benne hogy talán ti még normálisak vagytok, de úgy látszik ti teljesen bevettétek a feminista hazugságokat, és ezzel csak azt bizonyítjátok be hogy mekkora egy rohadt diktatórikus szektás baromság lett az oldalból.

  14. archnihil szerint:

    zriff: „Nem tudom milyen mesevilágban élsz… Tudod a nők nem valami földöntúli varázslények hanem emberek akik tudnak szemetek is lenni.”

    Ez vicces, mert egyszer sem mondtam soha, hogy nem tudnak vagy hogy azok lennének. Nem tudok mit kezdeni veled, mert nem arra válaszolsz, mint amit írok, úgyhogy innentől kezdve higgy azt, amit akarsz. 🙂 Nyilván nekem is megvan a tapasztalatom, lám, hivatkozok is rájuk, de azok nem számítanak. 🙂 Ennyit a diktatúráról és ennyit a szektásodásról te szerencsétlen kis hülyegyerek. 🙂

  15. noizz szerint:

    „Nem összeesküvés elméletekről van szó hanem a VALÓSÁGRÓL. A gyíkembereket meg dugd fel magadnak.”

    Nem veszem magamra a dolgot, mert látom, még nem nyílt fel teljesen a szemed a feminizmus igazi arcára! Szerencsére nem vagy teljesen reménytelen, hiszen csupa nagybetűvel használod a „valóság” szót (tipp: legközelebb tegyél utána legalább négy felkiáltójelet, úgy sokkal jobban üt!!!!) Plusz alufóliasityak!!!!

  16. woof szerint:

    Zriff, szerintem a szabadkőművesek állnak az egész mögött. Meg a druidák, azok mindig is gyanúsak voltak nekem. Akarsz róla levelezni?:)

  17. zriff szerint:

    archnihil, noizz. Jelenleg szerintem elmebetegek vagytok.

    Egyébként érdekes ez az egész, a férfihangon ez már nem játék címmel tegnap jelent meg egy cikk amiben leírja hogy fantasy, videojáték, képregénykultúrát már totálisan megfertőzték a feministák.

    A kommentjeiteket olvasva tényleg elég félemeletes a helyzet.

  18. zriff szerint:

    woof: Te is elmehetsz a francba.

  19. woof szerint:

    Jóvanna, pedig komolyan gondoltam. A múltkor láttam egy chemtrailt húzó feministát is, az aztán a legelvetemültebb mind közül.

  20. SFmag Szerk. szerint:

    zriff:
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/

    Ezekből minimum ajánlott pl. hamis kompozíció, mazsolázgatás, személyes kétely, nem igazi skót, lényegtelen konklúzió, szalmabáb, tekintélyre hivatkozás és a náci kártya pontok, amelyeket mind használtál már fentebb.

  21. noizz szerint:

    zriff: NE HAGYD ABBA, MÉG!!!!

  22. zriff szerint:

    Fent vannak olyan dolgok amiknek utána lehet nézni ennyire nem veszi senki a fáradságot, a művelődésre.

  23. clegane szerint:

    mennyire fent? a chemtraileken túl?

  24. fbdbh szerint:

    Zriff: minden fent van, mindkét érv alátámasztására, de ez nem szakirodalomról szól, hanem értelmes emberi viselkedésről.

    Én sem szeretem feminizmusnak nevezni a korrekt, ésszerű viselkedést a nőkkel szemben, pont azért, mert ha már ilyen megnevezést igényel, arra mutat rá, hogy nem ez a norma. De hát…

    Elolvashatsz ezer és ezer könyvet, attól még nem jogosít fel semmi arra, hogy ha két teljesen kedves, tehetséges szerző szeretne beszélni a női SF-ről, ott már azonnal OK NÉLKÜL férfigyűlölő propagandát várj. WTF.

  25. tapsi szerint:

    Zriff: jaj már, hát a gyíklények is fenn vannak a neten, aztán te meg itt kételkedsz Herr Noizz szavában… nem művelődsz, csak minket cseszegetsz, pfff, milyen már ez

    de komolyan, hogy lehetsz olyan ostoba, hogy miután többen és többször kértünk, hogy légy oly szíves, ne rántsd magadra a pofonfát, még tovább toporzékolsz, hogy de neked az egész erdő kell? szerencsétlen

  26. tapsi szerint:

    btw mielőtt megint azzal jönnél, hogy de mink azt nem tudjuk mert mink aztán műveletlen baromállatok vagyunk, szólnék, hogy többen is tanultunk épp elég gender témát egyetemen, szóval bocsi, ha teljes hülyeségeket nem falunk be nagykanállal (vagy felőlem azt is gondolhatod, hogy ahh, hát ezeket indoktrinálták, akkor viszont tudhatnád, hogy jobb, ha menekülőre fogod, mielőtt kasztráunk az interneten át)

  27. zriff szerint:

    tapsi:Ha gender baromságot tanultál akkor már értem miért vagy ilyen, őszintén sajnállak.

    Egyébként, beleborzongok hogy ha rágondolok ha nem tájékozódom még eleget régebben, talán még egyet is értenék veled, vagy rosszabb olyan lennék mint te.

  28. tapsi szerint:

    zriff:: váháháháháh!!! és milyen sokáig átvertünk!!! csupa feminizmus lett a képernyőd, ahányszor az sfmagot betöltötted!!!! HÁHÁHHAAAHHHÁ!!! MŰKÖDÖTT A SÁTÁNI TERV!!!

  29. fbdbh szerint:

    Komolyan… megyek művelődni.

    De találjak csak EGY retorikai hibát is.

  30. Crei szerint:

    Ahelyett, hogy etetnétek, inkább olvassátok el még egyszer ezt a miniflame-et, és rájöttök, hogy elsiklottatok valami nagyon fontos felett…: Férfihang!!

  31. tapsi szerint:

    Zriff: mellesleg az, hogy tanultunk valamiről, nem jelenti azt, hogy kritikátlanul szemléljük, és az utolsó betűig el is hisszük, csak mert betűből van (tudom, te csak magadból indultál ki, mert te láthatóan elhiszed). Rengeteget tanultam pl. a kelta mitológiáról is, de viszonylag régen fojtottam bele utoljára ellenfeleimet a mocsárba, és amikor épp a vikingekről tanultam, akkor sem szoktam át arra, hogy baltával juttassak gondolatot mások fejébe. Bár nyilván számodra rettentően ijesztő dolog, ha neked magadnak kell eligazodnod a világ jelensége között, mert a fejedbe töltött kis modulok nem illeszkednek egymáshoz száz százalékban, én a tanulásra mérlegelési lehetőségként tekintek, és nem idomításként. El tudtam dönteni azt is, hogy a gender studiesből mivel értek egyet, és mivel nem, és el tudom dönteni azt is, hogy te egy chemtrail-hívő szintjén vagy ostoba és fogalmatlan. Mondanám, hogy te ne sajnálj engem, de ez eléggé olyan helyzet, hogy a „your approval fills me with shame” helyett azt mondanám, büszke vagyok rá, ha az olyanok, mint te, félnek tőlem, és mindenkitől, aki hisz a női egyenjogúságban.

  32. zriff szerint:

    tapsi: Hogy én félek tőled, meg a női egyenjogúságtól, komolyan? Te tényleg bolond vagy.

    Na mindegy, egyébként tényleg furdal a kíváncsiság hogy szerinted miért küzd még a feminizmus, mi szükség van még rá, mert ahogy átnéztem semmi szükség rá. Az iszlám kövezések nem számítanak semmit, mert a férfiakat is gond nélkül megköveznek, szóval nincs tényleges nőelnyomás, akkor mi szükség rá?

  33. zriff szerint:

    crei: Más dolgokat is írtam ha nem vetted volna észre pl: a voice for men egy külföldi férfijogi oldal, vagy egy híres antifeminista nő aki tudja miért olyan veszélyes a feminizmus: erin pizzey.

  34. dbl szerint:

    zriff@…
    Tudod, ezen a felületen én egy fekete bárány vagyok. De csak az SF, vagy egyéb irodalom ízlésbeli kontextusában. Viszont az itt lévő EMBEREK (érhető?!) szempontjából SOHA, SEMMILYEN gondom nem volt… Ugyanis emberek, intellektusok, és nők, valamint férfiak.
    A sorrendet a konzervatív értelemben vett, de lelkileg jóízű férfiszemlélet adta…nekem.
    Te viszont, azok közé a trollok közé tartozol, akik nem csak hülyék, hanem még paranoiások is.
    Az általad idézett írásművek és forrástechnikák az ismert kommunikációs univerzum legelmebetegebb alkotásai közé tartoznak. Ugyanis semmilyen más bajuk nincs, mint, mint a megkülönböztetés keresése.
    Tudod, ha én a fizikáról valamit tudni akarok, akkor nem a net, különben villámgyors, és élvezetes felületén tájékozódom, hanem, mondjuk Brian Greenetől a Kozmosz szövedéke című könyvet veszem meg, és elkezdem megérteni, amit abban mondanak.
    Ha én az emberi világ, emberi problémáit, világkeresését, erkölcsi dilemmáit akarom megismerni, akkor előveszem Madách Imrétől Az Ember tragédiája című, viszonylag ismert művet, és azt olvasom. Nem beszélve az összes, lehetséges, más médium által feldolgozott változatát.
    Rengeteg feministának aposztrofált női író művét olvastam)(most már kényelmetlenül hosszú) életem során. Imádtam a műveiket. Tele voltak emberséggel, szépséggel, intelligenciával, és legfőképpen szeretettel.

    Mondd, derűs tekintetű Barátom, olvastad Ursula Le Guintól A sötétség balkeze című művet?! Ha nem, akkor olvasd el. Kicsit kevesebbet olvass olyan, planária szinte mozgó magazinokat, amilyeneket megidéztél bizonyításod során.

    Egy öreg, nehéz természetű, vitatkozó, de kultúraszerető rocker üzeni ezt Neked…

  35. archnihil szerint:

    zriff: emlékeim szerint te meg az voltál, aki nem vállaltad fel a neved. 🙂 Egyébként az a cikk sem arról szólt, azt hittem, így egy év távlatából megbeszéltük, de láthatólag akkor sem értetted, most sem fogod. Próbáltam egyébként normális hangot megütni veled, de már elegem van belőled. Innentől kezdve ha a blogomra írsz, kitöröllek, ha a cikkeim alá, azt is. Bármilyen témában.

    Nem érdekel, nekem is vannak jogaim, nem csak neked. Jogom van ahhoz, hogy ha ingyen és bérmentve kiadok valamit a kezem közül, akkor emberi hangnemben írjanak hozzám, mert ezt én is megadom másnak. Bocs, de te ennek rendre nem feleltél meg, én meg próbáltam mindig közös nevezőt megütni. Nem kellett volna. Én megpróbáltam megérteni, miről beszélsz, de egyszer betelhet a pohár. Te barátom, az az ember vagy, aki nemtől függetlenül képtelen a legalapvetőbb tiszteletet megadni az embertársaidnak.

    Innentől megkérem az SFmag gárdáját – pláne, mivel szerencsétlen jómadarunk úgy szólít meg újra és újra embereket, hogy azok már leszálltak a témáról -, hogy azonnal töröljék minden posztját ennek az ipsének a jövőben, amit felém címez. Van nekem jobb dolgom is, mint nyelni a szart, ha már ingyen és bérmentve dolgozom…

  36. dbl szerint:

    zriff…
    A demokráciát, szabadságot, minden ember magában hordozza, vagy nem… amit fentebb válaszoltál, az egyenlő a nullával, és akkor nem gyalázkodtam Veled szemben (tőled eltérően).
    A tipikus gyalázkodási stílust nem tolerálom. Olyan, hogy feminista tudós, nincs. Társadalomtudósok vannak, akik megpróbálják megfejteni áldott-szerencsétlen emberi lelkünk és intellektusunk döntéseit.
    Ez van drága barátom…
    Egyébként…csirip-csirip… Tudod, ki volt Ő?

  37. SFmag Szerk. szerint:

    Kedves zriff!

    Köszönjük. Szóltam. Ennyi. Erre nincs szükség itt.

  38. Crei szerint:

    Dbl, te rocker vagy? ☺ Tök jó.

  39. dbl szerint:

    Crei….tudom, hogy kiszolgáltatom magam, de… 67 éves vagyok. Persze, hogy rocker… 🙂
    Csak közben olvasok is…

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon