Az SFWA fontolóra vette, hogy a magánkiadású művek szerzőinek is lehetővé tegye-e a csatlakozást.

***

Fox hivatalosan is bejelentette, hogy az X-Men franchise következő részét is Bryan Singer rendezi majd. Emma Watts, a Fox egyik vezetője a vele készült interjúban említette ezt – és sokminden mást.

***

A Fantasy Faction weboldal a ‘80-as évek elfeledett férfi fantasy íróit mutatja be.

***

olomerdo_logo_sfmag310 dolog, amit nem tudtál Neil Gaimanről.

***

Kiosztották a 2014-es Locus-díjakat. A magyar olvasók örülhetnek, a regénykategóriák valamennyi győztese megjelent már vagy meg fog jelenni magyarul is egy éven belül, ezek: Abaddon’s Gate James S. A. Coreytól (vagyis Daniel Abrahamtől és Ty Francktől), Óceán az út végén Neil Gaimantől, Abncillary Justice Ann Leckietől és The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two Catherynne M. Valentétől.

***

Cambridge Jones fotós híres írókat vett rá, hogy kedvenc karaktereiknek öltözzenek be, így láthatjuk például Philip Pullmant Hosszú John Silverként, Neil Gaimant borzként és Anthony Horowitzot Dr. Jekyllként és Mr. Hyde-ként.

***

A Riverfront Times hosszú cikket írt Ann Leckie sikeréről és ennek kapcsán a nők alulreprezentáltságáról a sci-fiben.

***

Új trailer a Jupiter Ascending filmhez.

***

A Kanada Rend legújabb kitüntetettjei közt van Chris Hadfield űrhajós, David Cronenberg rendező és Guy Gavriel Kay fantasyíró. A többi 79 kitüntetettet tartalmazó lista itt található.

***

A Neil Gaiman által jegyzett számítógépes játék, a Wayward Manor két hét múlva debütál, a trailere itt látható.

***

Szeptemberben újra mozikba kerül az Alien – A nyolcadik utas: a Halál, a bemutató 35. évfordulójára, rendezői változatban, eredeti nyelven. A bemutatóra előre láthatóan Budapesten és egyes megyeszékhelyeken kerül sor.

***

A népszerű fantasy-játék, a Hearthstone finn e-sport eseményén nagy vitát kavart, hogy női játékosokat nem engedtek versenyszerűen játszani vele. A visszajelzések alapján újra átgondolják a szabályzatot.

***

Terry Pratchett betegsége miatt lemondta a nyári Korongvilág-rendezvényen (International Discworld Convention) való megjelenését. Hét évvel ezelőtt diagnosztizálták Alzheimer-kórral, most ez súlyosbodni látszik.

***

Az Avana Egyesület képregénypályázatot hirdet „Állatok a jövőben” címmel.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 4 hozzászólás.

  1. dbl szerint:

    Tisztelt Szerkesztők!
    Felhasználva a szinte egyedülálló lehetőséget (ti. a capctha működik, illetve előjött), tisztelettel érdeklődöm, mi az oka ennek?
    Merthogy hetente egy alkalommal jön elő (úgy, hogy naponta kb. negyvenszer lépek be az SFmagra). Ez azt jelenti, hogy érdekes (számomra) cikkek, kritikák mennek el úgy, hogy képtelen vagyok hozzászólni. Ráadásul most is olyan eszközcsoportot rakott fel a rendszer, amit, ha elrontok nem az az írás veszik el, hanem a hozzászólás lehetősége kb. egy hét, tíz napra…
    Kb. két hete írtam egy e-mailt ezzel a gondommal kapcsolatban, de eddig nem kaptam választ, sajnos…
    Tisztelettel érdeklődnék, mi ennek az érdektelenségnek az oka?… 🙂

  2. damoqles szerint:

    dbl, milyen böngészőt használsz (nem feltétlenül ez a probléma, de akár ez is húzódhat mögötte)? Nekem FF-ben még egyszer sem volt olyan, hogy ne jött volna be a Picatcha vagymillyazistenez.

  3. dbl szerint:

    Alapból Firefoxot.Pár hete csinálja ezt.
    Ha Explorert használok, ott mindig felhozza a capcthát, de nem fogadja el az azonosítókat (név, imél cím). Most megint felhozta a róka, kíváncsi vagyok átmegy-e? 🙂

  4. SFmag Szerk. szerint:

    dbl:
    Mivel folyamatosan áradnak a spamek, muszáj némi biztonság az oldalra.:)
    Megnézzük, mik a beállított szabályok, lehet, hogy időszakosan Téged is spambotnak minősít a rendszer.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon