Két interjú Darly Gregoryval az Afetrparty kapcsán.

***

Interjú Sofia Samatarral, a John W. Campbell-díjra jelölt írók egyikével.

***

Ann Leckie Ancillary Justice regénye (itt írtunk róla) a BSFA-díj után megnyerte az Arthur C. Clarke díjat is. A regény döntős továbbá a Hugo- és Nebula-díjakon is, de a legnagyobb hír az, hogy ősszel jön magyarul is a Gabo SFF sorozatban.

***

Interjú Peter Higginsszel, a Wolfhound Century írójával.

***

A Tor.com Sir Terry Pratchettet köszönti.

***

Figyelmeztetés azoknak, akik házisárkányt tartanak. (Avagy egy szakállas(agáma) vicc szalmonellával.

***

Kihirdették az ausztrál SJV díj nyerteseit: az első helyezet Freya Robertson lett, itt olvashatunk egy, a nyertes Hearthwood világába  bevezető novellát .

***

Kimerítő cikk Steve Davidson tollából az idei Hugo-díj körüli botrányról, amely mindkét oldalt egyaránt és józanul felelősségre vonja a kialakult helyzetért. „Az egész ügy szép példája az ellentmondásnak. Egyfelől panaszkodni, hogy az embert és művei azért alulreprezentáltak, mert a rajongók nem az érdemek alapján szavaznak, másfelől meg megkérni a rajongókat, hogy  valamilyen érdemen kívüli, másik okból szavazzanak. (…) A végén senki nem lesz boldog.”

***

Interjú Jeff Vandermeerrel.

***

A NASA érdeméremmel jutalmazta William Shatnert elkötelezettsége miatt, amellyel felfedezők új nemzedékeit lelkesítette szerte a világon, valamint a NASA támogatásáért.

***

Valójában minden ember a Star Wars Univerzumban humanoid rovar.

***

Megjelent a Fantasy Scroll első száma.

***

Videointerjú Ian McDonalddal:

***

Extant teaser-trailer.

***

A sárkányok eredetéről:

***

Afrofuturizmusról a TEDxNairobin.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon