A 2013-as Liburniconon Horvátországban kiosztották a SF& F fordítói díjat. Regény kategóriában Kai-cheung Dung Atlas: The Archaeology of an Imaginary City műve nyerte el a díjat, melynek fordítója Anders Hansson, Bonnie S. McDougall és a szerző voltak. Novella kategóriában Karin Tidbeck győzött Augusta prima című művével. Az SFmag szerkesztője, Kleinheincz Csilla novella kategóriában kapott kiemelt említést A Single Year (Egyetlen esztendő) című novellájáért. Gratulálunk!

***

Az ember, aki járt a Dűnén:  az Omni John Schoenherr festményeiből válogatott.

***

A kifejezetten nem angolszász fantasztikus írókért létrehozott ISF on-line magazinnál angol nyelvű novellákat várnak spekulatív fikciós magazinjukba – akár magyar szerzőktől is.

***

Manapság nagyon divatos csuklyás férfiak borítókon történő szerepeltetése. Egy cikk Brent Weeks új, magyarul is elkezdett sorozata, a Fényhozó borítóin keresztül mutatja be, hogy miért választotta az Orbit mégis ezt a koncepciót, eredeti terveik ellenére.

***

Egy kis Kick/Ass képregénytörténelem!
***
Hamarosan megjelenik angol nyelven Margaret Atwood sötét jövőt festő trilógiájának 3. kötete, a MaddAddam. A trilógia első része az Európa Kiadó által közreadott Guvat és Gazella, a második könyv a The Year of the Flood.

***

A jól megírt történetek egyik legfontosabb ismérve a karakterfejlődés. Vagy mégsem? Mikor van rá szükség és hogyan? Bradley P. Beaulieu cikke rengeteg zsánerpéldát hoz fel ennek illusztrálására.

***

Melyek a legjobb filmtrükkök a filmes trükkmesterek szerint?

***

Philip Pullman arról, miért is hasznos, ha tündérmeséket olvasunk gyerekeinknek.

***

Képek az új Thor film forgatásáról.

***

Öt érv, hogy miért olvassunk science fiction románcot.
***
A Pacific Rim Kínában több bevételt termelt, mint az USA-ban, és az egyik legsikeresebb amerikai filmmé vált. A kínai hadsereg képviselői szerint viszont a film Kína-ellenes amerikai propagandát tartalmaz.

***

Miért is érdemli meg a Csillagpor, hogy elfoglalja a helyét a legjobb fantasy filmek között?

***

Miért lesz nagyon egyedi sci-fi a Végjáték filmváltozata az io9 szerint.
***

 ***

Jelenetek a Bosszúállókhoz, amiket megterveztek, animáltak, de végül a filmbe mégsem (így) kerültek be.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 7 hozzászólás.

  1. setni szerint:

    Nem tudom sikerült-e megtudni valamit a Reynolds kötetek sorsáról?

  2. Sfmag Szerk. szerint:

    setni:
    Függőben van a sorsuk. Idénre egyelőre nincs hír megjelenésükről, eredeti tervek között nem szerepelt, de ismerve az Alexandrát, ez simán változhat. Mi is próbáljuk puhítani őket.:)

  3. setni szerint:

    Köszönöm!! Puhítsátok mert a nagyobb kiadók sajnos hanyagolják a jobb sci-fiket….Agave most Gibsonnal erősít….sajna az újabb könyvei nem jöttek be…habár hogy ellent mondjak magamnak ott adják ki a Miévillet!! A Galaktika meg..nos…történelmi sci-fikkel nyomul..Szóval olyan művet mint Reynolds ír eddig nem találtam a piacon…..

  4. damoqles szerint:

    @Sfmag Szerk.: „eredeti tervek között nem szerepelt”
    Egy (bármilyen kevéssé is összefüggő) sorozat első részének kiadása után nem is tervezték megjelentetni a többit? Félreértem?

    @setni: Miéville-nek „sajnos” csak a Konzulvárosa sci-fi. Idézőjeleztem, mert ez engem nem igazán zavar, a többit is nagyon szeretem. 🙂
    Egyébként Hamilton Földre hullt sárkányával próbálkoztál már?

  5. Sfmag Szerk. szerint:

    damoqles:
    Pontosítva: az idei tervek között. Biztos nem fogyott elég jól. Kicsit lassan őrölnek a mamlok, pl. Martin Lázálomjának újrakiadása is elég régóta folyamatban van. De reméljük a legjobbakat.

  6. damoqles szerint:

    Világos, köszi.

  7. setni szerint:

    Nem próbálkoztam még a Földre hullt sárkánnyal ismerem a címet de az alapján fantasy-ra gondoltam…De most kipróbálom. Köszönöm!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon