Senki sem maradhat sci-fi-szűz – legalábbis ha elfogadják Ray Bra … Canterbury republikánus képviselő törvénytervezetét Nyugat-Virginiában.

***

Iain Banks megható üzenetben köszöni meg az olvasók leveleit, akik ezerszámra reagáltak a betegségével kapcsolatos szomorú hírre.

***

Judith Merril portré a Kirkuson.

***

Klí-fi, az új zsáner? Avagy a klímaváltozást középpontba helyező művek elszaporodásáról.

***

Május könyveső: a Geek Exchange válogatása a jövő hónap könyveiből.

***

A Vulture roppant eredeti megközelítésben rendszerezi a különböző zsánerek (köztük sci-fi, poszt-apokaliptikus, zombi és szuperhős) képviselőit.

***

Hamár itt a nyár és a kasszasikerek szezonja, különböző SFF írók számolnak be arról, melyik SFF filmeket várják, és melyeket kerülik el messziről.

***

Kiadták Kurt Vonnengut leveleit – a Guardian kritikája a kötetről.

***

Ingyenesen letölthető, angol nyelvű nemzetközi antológiával jelentkezett az International SF és az Europa SF gárdája, amellyel az európai szerzőket kívánják bemutatni. Az olyan nagyágyúk mellett, mint Ian R. MacLeod vagy Hannu Rajaniemi, ukrán, román, francia, olasz, holland és portugál alkotók novelláit olvashatjuk.

***

Egy egészen eszement bejegyzés Rudy Ruckertől, melyben megférnek a négy dimenziós Einstein-Rosen-hidak, tehenek, és a regényírás módszertana.

***

Kicsoda Jeff Noon? A Guardian portréja.

***

A Top 10 szuperképességekkel nem rendelkező női karakter a képregények világában.

***

Bejelentették az Eisner-díj idei jelöltjeit (Matt Fraction, Ed Brubaker, Brian K. Vaughan és sokan mások a mezőnyben.)

***

Hogy kerüljük el, hogy írásainkat visszakézből dobják vissza, avagy mit utálnak a kiadói ügynökök a különböző SFF művekben?

***

Jenny’s Book of Twilight: Kódai Richárd, Amerikában élő hazánkfia kis költségvetésű, független kísértetfilmje amerikai szereplőkkel.

Jenny’s Book of Twilight from richard kodai on Vimeo.

***

Cho Chang kifakad – slam poetry

***

Kijött a Thor: Sötét világtrailere. (A rajongók persze rögtön Loki miatt kezdtek aggódni.)

 ***

Men in Black zombikkal – így lehetne talán legjobban összefoglalni a koncepcióját a júliusban mozikba kerülő R.I.P.D. képregény-adaptációnak, melyben Jeff Bridges és Ryan Reynolds veszi fel a harcot alvilági erőkkel, és a mely magyar keresztségben a párhuzamot megerősítő Szellemzsarukalcímet kapta.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon