Az SFmag nem régiben grafikai pályázatot hirdetett SFmag logós kiemelt képre és Facebook fejlécképre. Szerkesztőségünkhöz azonban sajnálatosan nem érkezett az oldal szellemiségéhez illő, megfelelő minőségű pályamunka, ezért nem hirdetünk győztest. A pályázóknak köszönjük, hogy honlapunkat figyelemmel kísérik, és pályaműveiket szerkesztőségünkhöz beküldték. El nem csüggedtünk, úgy döntöttünk, mostantól folyamatosan várjuk a grafikai műveket logós kiemelt képre és fejlécképre az eredeti pályázati kiírás irányelveivel, a beküldési határidőt kivéve. Mint ott is írtuk: kérünk minden pályázót, hogy jogtiszta képek felhasználásával készítsék el terveiket.

***

Megjelent az ISF (International Speculative Fiction) Magazin első száma, mely angol nyelven, ingyenesen letölthető. A szerzők-közreműködők között olyan, az SFmag olvasói számára ismerős nevekkel találkozhatunk, mint a román Marian Truta. A kiadványban olvasható továbbá egy írás Lemtől is.

***

A Könyvmolyképző Kiadó idén is meghirdette mese- és regényíró pályázatát, határidő december 31. További részletek az Aranymosás Irodalmi Magazin honlapján.

***

Közeledik december, nyakunkon vannak az éves toplisták. Itt vannak a Kirkus Review legjobbjai.

***

Noura Noman, egy arab science fiction író beszél az arab világ és a sci-fi kapcsolatáról.

***

Új Román SF könyveket mutattak be múlt héten a Gaudeamus Könyvvásáron, többek között Michael Haulică és Liviu Radu új regényeit.

***

Mi lehet a Kultúra titka? Iain M. Banks 25 éves ciklusáról – melynek legújabb tagja, a The Hydrogen Sonata nemrég jelent meg – elmélkednek a szerzők az SF Signalon.

***

Érdekes cikk Madeleine L’Engle gyerekkönyveinek  és a kereszténységnek a kapcsolatáról.

***

Fantasy enciklopédia a neten: újabb zsáner-enciklopédia érhető el ingyen: az Encyclopedia of Fantasy ingyen elérhető, habár a tartalmon nem sokat frissítettek 1997-óta.

***

Két írástechnikai cikk arról, hogyan kezdjünk el egy novellát vagy regényt, és hogyan ne.

***

Hogyan ír regényt Chuck Wendig?

***

Robotetika. Hamarabb szükségünk lesz rá, mint gondolnánk.

***

Kickstarteren Larry Elmore eddigi legteljesebb művészeti albuma; egy hónappal a projekt befejezése előtt már meg is szerezte a támogatást. Ő többek között a Dragonlance-könyvek és a Might & Magic játékok borítóit festette, de rengeteg más „old-school” fantasy festményét is megvehetjük most egy 300 oldalas könyv formájában.

***

Film készülhet Ted Chiang Story of Your Life című kisregényéből, adta hírül a Variety.

***

@HyperReal – Made in DNA japános témájú mikrofikciói, nem mindig munkahelybiztos tartalommal.

***

Eheti interjúk:

Iain M. Banks; Ellen DatlowCherie Priest; Graham Joyce.

***

N. K. Jemisin beszél a néhány éve elhunyt Octavia Butlerről.

***

Robin Hobb:

***

Andreas Eschbach a bonni Haus der Geschichte Science Fiction in Deutschland című kiállításának megnyitóján:

***

Az Act of Faith előzményfilm után itt a harminc perces Jimmy’s End. Kötelező harminc perc:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon