Kiosztották a World Fantasy-díjat, amit regény kategóriában Lavie Tidhar Oszamája kapta (a szerző jövő héten Budapestre látogat író-olvasó találkozóra), díjat kapott továbbá K. J.Parker és Ken Liu írása, illetve Ann és Jeff VanderMeer grandiózus The Weird antológiája. A díjkiosztóról készült videó megtekinthető posztunk végén.

***

Ifjúsági sci-fi regényt ír pihenésképpen Miklya Anna, aki eddig kortárs szépirodalmi prózával foglalkozott, három kisregénye jelent már meg. Az új sci-fi a Libri kiadónál fog megjelenni.

***

Az amerikai elnökválasztás hetében a Paleofuture cikke politikai jövőképeket ismertet.

***

Természetesen az SF Signal körkérdése sem mehet el a Disney-Lucasfilm üzlet mellett, így ők is – mint az interneten rengetegen – arról elmélkednek, mi jöhet még a Star Wars univerzumában.

***

Érdekes cikk arról, mit tanulhatnak az írók Joss Whedon Bosszúállók audiokommentárjából.

***

Az október 17-én elhunyt Bogáti Péter (a Halló, itt Mátyás király! és Az utolsó ember című sci-fi valamint több ifjúsági és történelmi regény írója) rövid nekrológja a scifi.hu-n olvasható.

***

Aliette de Bodard a klasszikus tudósmítoszokról írt cikket, vagyis hogy mégis hogy képzelje el a laikus a tudósok életét. Bodard-ral egyébként interjút közölt a Lighspeed magazin.

***

Hamarosan megjelenik magyarul újra a Sztrugackij testvérek A bíborszínű felhők bolygója című regénye, mármint a szerzők által rekonstruált eredeti változat. Ennek kapcsán készített interjút a Galaktika Weisz Györgyivel, a Sztrugackij-regények fordítójával.

***

Egyéb interjúk: Jeff Noon öt kérdésre válaszol, a Locuson Gregory Benford válaszolt, Iain M. Banks pedig például arról beszél a BBC videójában, hogy miért döntött a két írói név között.

***

Jo Abercrombie interjú:

***

És íme a World Fantasy-díj átadója Torontóban:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. stb szerint:

    Végre!
    http://cartaphilus.hu/chabon-jiddis-rendorok-szovetsege
    (Vagy ez most csak nekem új?)

    A Felhőatlasz sajnos mozis borítóval jön, de ez legyen a legnagyobb baja: http://cartaphilus.hu/mitchell-felhoatlasz

    Ez meg szintén érdekes lehet: http://cartaphilus.hu/grant-teboly

  2. _acelpatkany_ szerint:

    stb: a 2012-es kiadós tervek alatt már szerepel kommentben, ettől függetlenül mi is nagyon örülünk a megjelenéseknek 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon