Ahogyan arról már mi is írtunk, a hét legmeghökkentőbb SF-es híre az, hogy a Disney megvette George Lucastól a Lucasfilm Ltd-t, és azon melegében be is jelentették, hogy 2015-ben bemutatják a Star Wars VII. epizódját, majd további két részt. Mondanunk se kell, az egész geek és nem geek világ felbolydult. Anélkül, hogy még jobban belemennénk a témába, érdemes inkább megnézni, mennyire el tudott szaladni a ló az „SW fanokkal”.

***

A másik nagy horderejű hír: egyesül Európa két legnagyobb kiadója, a Random House és a Penguin, így a világ legnagyobb kiadóvállalata jön létre. Erre a lépésre azért szánta el magát a két cég vezetősége, mert csak így képesek lépést tartani az Amazonnal és a Google-lel. Az új kiadó, a Penguin Random House a jogi procedúrák miatt 2013 közepére valósulhat meg. Ez a lépés alapjaiban határozhatja meg a könyvpiacot, így a sci-fi és fantasy könyvkiadást is, hisz mindkét vállalat jelentős részt tudhat magáénak a fantasztikus tematikában is.

***

4. Szegedi Képregényfesztivál: november 17-én már negyedszerre rendezik meg a legnagyobb vidéki képregényes eseményt.

***

Játssz a Galaktika facebook oldalán, és nyerj nagy értékű könyvcsomagot. Nem kell megijedni, a játék november 18-ig tart, és minden nap új esélyt lehet szerezni.

***

Október 5 és 7 között Uppsalában lezajlott az idei Swecon, ami nevéből következően a svéd sci-fi találkozó. Érdekes végigolvasni a tartalmas beszámolót, hogyan is folyik egy ilyen rendezvény a világ egy másik szegletében.

***

2012 legjobb könyvei: a Goodreads olvasói szerint – még be lehet szállni a döntős szavazásba! Olyan sok SFmag-kompatibilis kategória van, hogy fel sem soroljuk őket. Kattints!

***

Izgalmas írás egy el nem készült magyar Asimov életrajzról. És ha már szóba került: tanuljunk Asimov jövőképéből!

***

Heinleinről, kicsit másként.

***

Nem vagy Philip K. Dick fanatikus? Vagy éppen az vagy? Mindegy, ha érdekel ez a furcsa alak, aki munkáival előkelő helyet szerzett a XX. század (sci-fi) írói között, akkor neked való ez a videó 1994-ből.

***

Vagy éppen Vonnegut rajongó vagy? Akkor először is, olvass el egy Kilgore Trout regényt, másodszor ebben a linkgyűjteményben nézz szét.

***

Interjúk:

Iain M Banks, Guy Gavriel Kay, Pullman és Gaiman podcast beszélgetés, Patrick Rothfuss, Joe Abercrombie, Michael Chabon és Junot Diaz.

Russel T. Davies. új sorozatáról és a régiekről.

***

Két interjú Amano Jositakával, legújabb kötete kapcsán. A Deva Zan először angolul jelenik meg a Dark Horse kiadónál.

***

Folytatódik a METAtropolis: Jay Lake a blogján árulta el, hogy készül a harmadik kötete is az Audible-exkluzív novelláskötetnek.

***

Fantasy és sokszínűség – három hős, akik közül az egyik latino, a másik ázsiai, a harmadik pedig gyíkember, keres egy ereklyét, mielőtt a fekete főgonosz megtehetné. Dióhéjban erről fog szólni Brandon Easton képregénye – feltéve ha összegyűlik rá a szükséges összeg.

***

EPIC címmel rendelhető egy antológia, mely a kortárs angolszász epikus fantasy nagyágyúinak írásait tartalmazza. Robin Hobb, Patrick Rothfuss, George R. Martin, Brandon Sanderson, és még sokan mások. Kell ennél több?

***

SF Signal podcast, ezúttal a denveri MileHiConról, Connie Willissel, John E. Stith-szel, Nathan Lowellel és Cherie Priesttel.

***

Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő – William Gibson és a futurisztikus.

***

Tarzan idén 100 éves…

***

A napokban mutatták be az Egyesült Államokban a Felhőatlasz (Cloud Atlas) című regény filmváltozatát, ami igencsak megosztotta a kritikusokat. A film kapcsán az eredeti mű írója, David Mitchell beszél arról, mit is jelent szerinte az adaptáció.

***

Egy kis filmes érdekesség: mi köze Ben Affleck új filmjének Roger Zelazny regényéhez, A Fény Urához?

***

SF Signal körkérdés: hogyan látod a gótikus horror és a modern urban fantasy viszonyát?

***

Naptár John Picacio képekkel? Kickstarter projekt, fantasy és havi bontás.

***

A természetfelettivel operáló romantikus könyvek népszerűsége már-már ijesztő egy férfi számára – éppen ezért itt van három ok, amiért nekik is megéri ilyen könyveket olvasniuk.

***

Legalább száz olyan cikk van, ami arról szól, milyennek kéne lennie egy új Star Trek sorozatnak. Íme, itt egy újabb, aminek jó pár felvetésével egyetérthetünk – például ne legyen több hibás holofedélzet!

***

Újabb Kickstarter projekt, ezúttal egy ütős sci-fi kisfilmért.

***

Scott Westerfeld regénye, a Leviatán közelgő megjelenése kapcsán videóüzenetet küldött leendő magyar olvasóinak.

***

Egy gigaválogatás 64 jelenettel a legjobb horrorfilmekből. Ha valaki filmet keres a hétvégére…

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon