Lassan vége a nyári uborkaszezonnak, és idén ősszel egészen változatos videomegjelenések várhatók karácsonyig, ezek közül ajánlunk most néhányat a kifejezetten történetközpontú videojátékok iránt érdeklődőknek:

Spider-man

szeptember 7, (PS4), Insomniac Games

Szeptember elején érkezik PlayStation 4-re a Spider-man, amelyben Pókember rengeteg ikonikus szupergonosszal és bűnszervezetekkel veszi fel a harcot New York felhőkarcolói között. Az Insomniac games védjegye az izgalmas történet, pergő játékmenet, a fergeteges humor, a rengeteg easter egg, na és a kütyük, amelyekből Pókember a trailerek, játékmenetek alapján valóban rengeteggel rendelkezik. Hamarosan egy gyönyörű, élő Manhattan, egy fordulatos történet, valamint egy szórakoztató és vagány játékmenet várja a PS4 tulajdonosokat.

És egy kis játékmenet New York-i hálóhintázással:

Shadow of the Tomb Raider

szeptember 12, (PC, PS4, XBox One), Square Enix-Eidos

A 2013-as Tomb Raider reboot az alapoktól gondolta újra Lara Croft karakterét, lehozta a földre, és élővé tette, ráadásul a misztikus sziget, ahol hajótörést szenvedtek, meglepően izgalmas rejtélyeket ígért. Ez az újragondolás nagyon jót tett a franchise-al, de aztán az újabb epizód, a Rise of the Tomb Raider sok újdonságot nem hozott ehhez képest, a történet pedig meglepően haloványra sikeredett.

Most viszont itt van a trilógia záródarabja, a Shadow of the Tomb Raider, amelyben Lara a maja apokalipszis közepébe csöppen, miközben megpróbálja megakadályozni a Trinity nevű szervezet világuralmi terveit. A jelek szerint számos új lehetőg és egy izgalmas történet várja a kincskeresésre vágyó gamereket.

Cinematic előzetes:

Játékmenet:

Assassin’s Creed: Odyssey

október 5 (Pc, PS4, Xbox One), Ubisoft

Az Assassin’s Creed franchise ugyan egyre kevésbé emlékeztet az eredeti koncepcióra, amely a tempomosok és az asszasszínok évezredeken átnyúló háttérküzdelméről szól, de amíg olyan fantasztikus történelmi korokba kalauzolnak el, mint az ókori görög szigetvilág, Athén és Spárta szembenállásának időszaka, addig ez kit érdekel?

A gyönyörű mediterrán helyszín Athéntól kezdve számtalan szigetig, rejtélyek, szárazföldi és hajócsaták várják a játékosokat, és talán ezúttal nem csak egy klisékkel teli, közepes történet érkezik, hanem egy igazi, epikus kaland.

Cinematic előzetes:

Játékmenet:

Red Dead Redemption 2

október 26, (PS4, Xbox One), Rockstar

A westernjáték az idei év talán legjobban várt címe, ugyanis a GTA-sorozat fejlesztőinek bármilyen videojátéka mindig eseményszámba megy, ráadásul a 2010-es Red Dead Redemption egy elképesztően jó és drámai, nyílt világú vadnyugati történetet mesélt el, és a 8 éve készülő folytatásban a készítők a nyílt világú videojáték stílust alapjaiban igyekeznek megújítani, és sokkal élőbbé tenni, mint bármely videojátékban láttuk korábban.

A Rockstar mindig sajátos, de működő marketinget folytat, ami azt jelenti, hogy a megjelenés előttig minimális információmorzsákat csepegtetnek csak, míg más cégek addigra szinte az egész játékot megmutatják. Így a Red Dead Redemption 2-ből is csak néhány rövidke előzetes, valamint egyetlen hosszabb játékmechanikát bemutató videó érhető el (bár, ennek elvileg lesznek még folytatásai), ez utóbbi viszont magáért beszél, lenyűgöző az a részletesség, összetettség, amíg ígér. Arthur Morgan, a van der Linde-banda oszlopos tagjának bőrébe bújhatunk, és a letűnőben lévő vadnyugati hőskor utolsó pisztolyhőseinek egyikeként próbálunk túlélni és boldogulni egy hihetetlenül realisztikus, lélegző világban.

Előzetes:

Az egyetlen gameplay előzetes:

Természetesen számos más, izgalmas videojáték is megjelenik karácsonyig, mint például a Fallout 76, a Darksiders III, a Forza Horizon 4, a Soulcalibur 6, a Fifa 19, egy új Call of Duty: Black Ops IV, valamint Battlefield V, úgyhogy lesz miből válogatni.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: videójáték

Eddig 2 hozzászólás.

  1. solymosgyu szerint:

    ez így kevés.

  2. Balfake szerint:

    Duke Nukem: Manhattan Project, ha szerencsém lesz.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon