A Chtulhu-mítosz vintage könyvborítókban megtestesülve.

***

2013. november 17-én, 94 éves korában elhunyt Doris Lessing Nobel-díjas írónő, akinek a Canopus in Argis sci-fi regényciklust és a Memoirs of a Survivor disztópikus regényt köszönheti a zsáner.

***

A jelszó: holiday! A radikális PM Press összes kiadványa, így a ragyogó SF válogatásuk is féláron megvásárolható az előbbi jelszóval az év végéig.

***

A Sci-fi Múzeum támogatásodat kéri.

***

Idén ősszel megjelent Zalka Csenge Virág magyar mesemondó angol nyelvű kötete a szuperképességekkel bíró mesehősökről. És ha már mesék: a gyermekek mesehallgatáshoz való jogáról szóló nyilatkozatot (amelyet az SFmag csak támogatni tud) is ő fordította magyarra.

***

***

Szerinted is hullanak a Jég és Tűz dalában a szereplők, mint a legyek? Itt a bizonyíték!

***

SF portálok – cikk a Kirkuson.

LGBT az 1970-es évek előtti sci-fiben és fantasyban.

***

A Gravitáció című filmben volt egy jelenet, amiben Ryan Stone, alias Sandra Bullock egy ismeretlen nyelven beszélő fickóval „beszélgetett” az űrből.

A készítők leforgatták a jelenet másik szemszögét is, azaz, íme Aningaaq spin-off jelenete:

***

Vámpírakadémia trailer:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon