Nemrég jelent meg magyarul China Miéville sci-fi regénye, a Konzulváros. A Konzulváros nagyon különös mű, és nem csak a  témaválasztás okán. Elborult és zseniális világépítése keretében sikerült egy, a szó legszorosabb értelmében idegen, embertelen civilizációt megalkotnia, elkerülve mind a primitív (leigázandó) mind a emberitől sokkal fejlettebb, tökéletesebb nép elkoptatott motívumát.

Az Agave kiadó felajánlása révén most három példányt sorsoltunk ki a könyvből, akik elküldték nekünk Miéville legtöbb díjat nyert könyvének a címét, ami természetesen a Perdido pályaudvar, végállomás volt.

A nyertesek:

Bár Csaba

Mezei Tibor

Fehér Zoltán

Gratulánunk a nyerteseknek, már küldtünk Nektek levelet a továbbiakról.

A fülszöveg:

Az ismert univerzum peremén, az Arieka nevű bolygón áll Konzulváros, ahol az emberek nemzedékek óta békésen élnek légburokba zárt diaszpórájukban. Az őshonos faj élő, szerves metropolisza az univerzum legkülönösebb teremtményeinek ad otthont, akikkel kizárólag a különleges adottságokkal rendelkező emberek, a konzulok képesek kommunikálni. Ariekán emberöltők óta minden a legnagyobb rendben zajlik, és Konzulváros éli a világtól elzárt gyarmatok békés, unalmas életét. Egészen addig, amíg egy újonnan érkező hajó és furcsa utasai fel nem borítják a megszokott egyensúlyt.

Avice kislányként azt hitte, Konzulváros maga az egész a világ aztán egyike lett azoknak a keveseknek, akik kijutottak a gyarmatosított űrbe, ahol különös hajók siklanak a mindennapi világ alatti térben. Mire visszatér egykori otthonába, már teljesen más szemmel nézi a valaha természetesnek vett furcsaságokat, és bármennyire is tiltakozik ellene, mégis központi szerepet játszik a bolygót megrengető eseményekben.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. bgabor szerint:

    gratulálok a nyerteseknek.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon