Idén először választást megkönnyítő antológiával jelentkeznek a Campbell díjra jelölhető írók. Habár a válogatás nem lehet teljes, a nyolcvan írás közel félszáz frissen debütált szerzőtől megéri a pénzét – főleg, hogy ingyen van.

***

Interjú Brandon Sandersonnal, érintve az Idő Kerekét, a The Alloy of Law-t, Stormlightot és a Steelheartot.

***

Egy érdekes interjú a Pázmány docensével science fictionről itthon és máshol.

***

Az Óriásölő legújabb előzetese.

***

A Syfy mini-tévésorozatot tervez forgatni Philip K. Dick Az ember a fellegvárból című regényéből.

***

Kickstarteren a Piros Telefonfülke – a mágikus történetfonalban olyan alkotók dolgoztak össze, mint Warren Ellis, Ben Templesmith vagy az sfmagot arculattal és novellákkal gazdagító Csigás Gábor.

***

Nick Mamatas öt obskurus scifi-gyöngyszemet ajánl a Locus oldalán.

***

Inside Battle of Hoth – avagy a Birodalom valóban győzött vagy eltaktikázta magát? Részletes elemzés a leghíresebb SF csatáról.

***

Cycle: magyar animációs film debütál Londonban, a főszerepben egy végtelen ciklusba keveredett űrhajóssal. Íme a trailer.

***

Még egy interjú Brandon Sandersonnal, aki egy egyetemi magazinnak mesél karrierje kezdetéről és az írásról (figyelem: a szöveg és a videó egymás kiegészítői).

***

Tyrion az X-menben? A héten látott napvilágot a hírt, hogy a következő X-men film már így is terjedelmes gárdájához csatlakozik Peter Dinklage. Még nem hivatalos, milyen karaktert fog alakítani: mutánst, Ördögfiókát, vagy őrült tudóst.

***

Karen Lord arról ír, milyen „egy másik kultúrából” származó írónak lenni. (A szerző könyvéről felújított ismertetőnket itt találod).

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon