SFmaghoz közel álló program a Könyvfesztiválon (Millenáris, Budapest): április 22-én, vasárnap 13 órától a Hess András teremben az SFmag szerkesztője, sfinsider, alias Kánai András lesz az egyik résztvevője a Ne ess pánikba! című könyv bemutatójának. A könyvről egyébként kedden jelent meg cikkünk.

***

Videóinterjú Kleinheincz Csillával, alias Hannával az Ad Astra kiadó irodalmi szerkesztőjével (aki egyben az SFmag szerkesztője) a Könyvfesztivál alkalmával: http://indavideo.hu/video/Kleinheincz_Csilla_interju_-_ekulturaTV

***

Interjú Fonyódi Tiborral a kultikus Katedrális új kiadása kapcsán. Írásról, könyvekről, forgatókönyvírásról.

***

A modern magyar sci-fi legnagyobb hatású szervezőjének életéről olvashatunk érdekes epizódokat.

***

Shawn Speakman, a Grim Oak Press alapítójára súlyos anyagi terhet rótt daganatos betegségének kezelése. A kortárs fantasy nagyjai azonban segítő kezet nyújtottak és egy-egy novellájukat ajánlották fel, melyet a kis kiadó 2013 elejére tervezett novelláskötetében, a „Unfetteredben” olvashatunk. Olyan szerzők művei kerülnek be a kötetbe, mint Tad Williams, Terry Brooks, R.A. Salvatore, Steven Erikson, Patrick Rothfuss vagy Brandon Sanderson. Egy jó összefoglalót és a szerzők listáját Aidan Moher blogján olvashatjátok.

***

Felkerült az internetre a 2012. évi Zsoldos Péter-díjra nevezett művek listája. A KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díj nevezései is felkerültek a szervezet honlapjára, az érvénytelennek mondott nevezések is lehetséges, hogy érvényessé válnak hamarosan.

***

A Fantasy Book Café oldalán női hónapot tartanak, melynek keretében több hölgy író beszél tapasztalatairól és könyveiről.

***

Charles Stross skót sci-fi író hosszú esszében elemzi az amazon e-könyves stratégiájának árnyoldalait.

***

A Black Gate fantasy magazin cikke a pulp visszatéréséről és a világválságról.

***

Legutóbbi blogbejegyzésében Christopher Priest pontosít, elnézést kér, de kitart a véleménye mellett a Clarke-díjjal kapcsolatban.

***

Egy rajongója megkérte Gaimant, hogy írjon neki egy verset, amit ő aztán felvarrat a hátára. Írt. Felvarratta.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150956519569517.530908.701324516&type=3

***

A zsánereket kiforgató filmjeiről ismert fiatal rendező, Rian Johnson ezúttal egy időutazós sci-fivel fog meglepni minket, Joseph Gordon-Levitt és Bruce Willis főszereplésével:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 6 hozzászólás.

  1. Chelloveck szerint:

    Na emberek.
    Egyvalamit tisztázzunk.

    Nekem jól esik, hogy a Fantasy díj zsűrijének tagja lehetek. Olvasni, értékelni, hasznos dolgokkal foglalkozni, ez ellen semmi kifogásom nincsen, nem is volt soha.
    Nagyképűsködni nem szeretnék, de onnantól kezdve, hogy ez a díj átmegy régi, általam ismeretlen eredetű sérelmek megtorlásába, kicsinyes bosszúhadjáratba, szánalmas basztatásokba, úgy fogom érezni, hogy nekem ehhez semmi közöm nincsen.

    Akiket a dolog érint, legyenek szívesek megoldani a problémákat, úgy intézni az ügyeket, hogy az én dolgom az olvasás, értékelés legyen. Meg maximum annyi, hogy szívesent mondhassak egy esetleges jövőbeli köszönömre.
    Ha ezt nem sikerül elintézni értelmes emberek módjára, eddig jó szándékú részvételem megkérdőjeleződik. „Balhé a KIMTE-díj körül és még sok egyéb hír” kezdetű cikkekhez most utoljára fűztem hozzá a véleményemet.

  2. szs szerint:

    Chello, ezt most itt váltotta ki valami?

  3. Chelloveck szerint:

    Nem váltott ki semmi semmit, csak eszembe juttatta elmondani azt, amiről eddig nem beszéltem..

  4. tapsi szerint:

    Chelloveck: ne haragudj, de ha ha tagságot vállalsz egy zsűriben, az nem csak abból áll, hogy elolvasol és véleményezel pár könyvet, az azt jelenti, hogy közösséget vállalsz a díjat osztó szervezettel, emberekkel. Nem kell belemenned a flémekbe meg a hisztikbe, de azt nem mondhatod, hogy neked ehhez az egészhez semmi közöd nincsen, mert a neved adtad hozzá.

  5. Chelloveck szerint:

    Egyelőre nem jelen időt használtam 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon