Hírsaláta, 26. hét

Közzétette: cikkbot 7 hozzászólás

26. heti SF híreink

***

A hétvégén tartott Hungaroconról szóló beszámolókat, fényképeket, a Zsoldos Péter-díjra jelölt írások értékeléseit és egyéb kapcsolódó linkeket gyűjtötte össze a szervező Avana egyesület honlapja és az Sfportal.hu is.

***

Idén is megrendezésre kerül az ország legrégebb óta működő fantasztikus tábora, a SZEFANTOR. A tíz napos, két hétvégét is magába foglaló találkozót először 1985-ben tartották, azóta csupán egy évben maradt el, így ez a 24. A Szeged melletti kettőshatári alkotóházban összegyűlnek a témakör rajongói, pihennek, beszélgetnek, bográcsoznak, játszanak és előadásokat hallgatnak. A 2011. augusztus 5. és 14. közötti időszakban számtalan előadás, író-olvasó találkozó és játék várja az érdeklődőket.

A teljes tábordíj: 29700 Ft
1 nap: 3800 Ft
3 napon túl: 3300 Ft

Kedvezményes díjak:
0-5 éves korig: 4000 Ft
6-13: 16000 Ft
14 – : 29700 Ft
Sátorozás: -250 Ft/nap/fő (engedmény)

A részletekért a táborvezetőnél, Pusztay Istvánnál lehet érdeklődni.

***

A Karcolat.hu-tól frissen különvált KIMTE új, folyamatos novellapályázatot hirdet 2011. július 11-étől, tematikus megkötés nélkül. A formai követelményeket viszont szigorúan veszik, így a leütésszám 10.000 és 30.000 közötti lehet. A pályázati kiírás érdekessége, hogy szerkesztőségi tagunk, Bécsi József (orka) pontozási rendszerét alkalmazzák a novellák elbírálásánál.

***

G.R.R. Martin és kiadója legnagyobb bosszúságára az Amazon német részlegénél mintegy 180 megrendelőnek elpostázták a Jég és Tűz dala ciklus következő, A Dance With Dragons c. várva várt folytatását. A 180 szerencsés olvasó közül azonban nem mindenki „tartja a száját”, az internet máris tele van (olykor téves) spoilerekkel, úgyhogy vigyázat, most már bármely Martin- és filmsorozat fórumon belefuthattok a nem kívánt, előre nem jelzett részletekbe. (Ráadásul német olvasók még azt is „jelentették”, hogy egyes könyvesboltok polcaira is jutott a kötetekből…)

***

Megjelent a Hyperpulp első száma! Most már biztos, hogy eljön a hableányok korszaka: az új kétnyelvű (angol-portugál) antológia első száma ütős sellős címlappal nyit. Az ingyenesen letölthető pdf mellé hamarosan felsorakozik a többi ekönyves formátum is.

***

Kihirdették a 2011-es Locus Awards nyerteseit. A díjazottak között szerepel Connie Willis (a Blackout/All Clear kapta a legjobb sci-fi regény díját), China Miéville (Kraken, mint a legjobb fantasy regény), illetve N. K. Jemisin (legjobb első könyves szerző: a regényéről mi is közöltünk ismertetőt). Ted Chiangé lett a legjobb kisregény, míg Neil Gaiman két kategóriában is győzedelmeskedett.

A teljes lista itt olvasható.

***

A colleghumor.com Troopers webes rövidfilmsorozatának következő részében a Sötét nagyúr kivégzéshez készülődik. Na de melyik rohamosztagos valójában Larry?

***

Ez pedig egy egyórás dokumentfilm 1990-ből a cyberpunkról, benne Willam Gibsonnal.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 7 hozzászólás.

  1. BePe szerint:

    A Martinos `hiba` eleg jo marketingfogas volt szerintem 🙂

  2. Jud szerint:

    Martin blogját olvasva én ezt kétlem. 🙂

  3. szs szerint:

    Ahelyett, hogy a Kindle-verziókat küldték volna ki véletlenül előbb… 🙂 Arra még mondhatnák is, hogy valaki félrenyomott valamit.

  4. Komaváry szerint:

    Volt már ilyen, per lett a vége.

    http://www.nytimes.com/2007/07/19/books/19harry.html

    Én is kaptam már könyvet a hivatalos megjelenés előtt (a japán amazontól, és úgy látszik, a japán amazon szintén korábban szállított).

    Szerintem mindkét esetben hisztiről van szó – vagy tartsák be, hogy addig senki sem spoilerezhet, amíg _én_ el nem olvasom a könyvet :p

    „but it also increases the risk that the book will be copied and pirated. ”

    A blogról. – tizenkettedikén este már lesz kalózpéldány. Abszolút semmin sem változtat ez a pár korábban eladott könyv.

    Ez a „hard shipping date” az, ami ócska reklámfogás.

  5. adamsky szerint:

    Azért elég szomorú, hogy a vérben forgó szemű rajongók „börtönt vagy rosszabbat” követelnek a bűnösök számára… És ezek még az értelmes emberek, elvileg.

  6. Sam Reed szerint:

    Nem kéne ilyen hisztériát csapni egy könyv körül. Bár ez is nyilván a reklám része.

  7. Komaváry szerint:

    így is lehet csinálni:

    http://www.antipope.org/charlie/blog-static/2011/07/rule-34-now-on-sale.html

    „I’m getting reports of „Rule 34″ being mailed out by Amazon.co.uk and showing up in bookshops. So it’s finally on sale!

    (Well, this is the official publication week … Tuesday in the US, Thursday in the UK, but some early leakage is normal. Especially as tomorrow is some sort of public holiday in the US, so those Amazon orders won’t be delivered before Tuesday.) ”

    (Illetve most már mindenki látja, hogy a Rule 34 megjelent!)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon