Kiosztották a Shirley Jackson-díjakat. Regény kategóriában Robert Jackson Bennett American Elsewhere című könyve nyert, kisprózában Veronica Schanoes, Greeg Gilman és Sam J. Miller vihettek haza díjat. A legjobb szerzői antológiák Christopher Barzak Before and Afterlives és Nathan Ballingrud North American Lake Monsters című kötetei.

***

Még pár napig kevés pénzért sok jó könyvet lehet venni a StoryBundle-ön. Leena Krohn, Jeff Vandermeer, Amal El-Mohtar  Karin Tidbeck. Michael Cisco és Desirina Boskovich  található a csomagban, amelyért annyit fizetünk, amennyit akarunk. Elsősorban a weird fiction szerelmeseinek.

***

Július 14-én David Mitchell elindított egy 6000 szavas Twitter-novellát. A sztori itt követhető.

***

Hogyan hatott a D&D egy sor híres SF íróra.

***

20 Comic-Conon beszerezhető kincs egy igazi geek gyűjteményébe.

***

Interjú Karl Schroederrel.

Sci-fi írók, akiknek jövőképeik céges iratszekrényekben végzik – vagy megvalósulnak.

***

Hallgasd meg Lauren Beukes zombinovelláját, amelyet 10 perc alatt írt élő adásban a hallgatók javaslatai alapján!

***

A következő Thor nő lesz a Marvel világában és Sam Wilson, azaz a Sólyom veszi át a pajzsot Amerika Kapitánytól.

***

Futurama, 3D-ben.

***

Interjú Szakurazaka Hirosival A holnap határa regényről és filmről.

***

Adam Dalton rövid írásában a fantasy zsánerében jelen lévő változásokról ír a 70es évektől napjainkig – és közben „beszól” Tolkiennek is.

***

11 metálnóta, amelyek részben SF regényeken alapulnak.

***

A hónap végén jelenik meg a Dragon Nest MMORPG világán játszódó egészestés rajzfilm. Itt a trailer:

***

Első hivatalos, teljes terjedelmű Doctor Who trailer a nyolcadik évadhoz:

***

Most megnézhető a Nothing Lasts Forever című 1984-es sci-fi,  amelyet sosem mutattak be, mert a tesztvetítéseken elbukott. A szereplők között Dan Ackroydot és Bill Murrayt is megtaláljuk.

A teljes film

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. kwindu szerint:

    A 11 metal nóta közt pont a Madein „The trooper” című szerzeményét nem Sf ha nem a dicső(600) lovas brigád 1854. október 25 rohama (lásd krími háború Baklavai csata) ihletett erről anno Dickinson a frontember beszélt.Az eseményekről Alfred Lord Tennyson: A KÖNNYŰLOVASSÁG TÁMADÁSA címmel ír veres. Viszont a „Pice of mind” album utolsó tétele a „to time a land” című szerzeményt kedvenc regényem a Dűne ihletett. UP TE IRONS 🙂

  2. Crei szerint:

    Ha már Maiden a Stranger in a strange land-et pedig Heinlein ihlette. Ez a lista amúgy csak részben SF ihletettségű, hisz Coleridge vagy éppen Hemingway nem éppen SF.

  3. kwindu szerint:

    Igen valóban nem minden dal SF ihletésű volt!A Madien Stranger in a strange tudomásom szerint a az észak vagy déli sarkon megfagyott fölfedezőknek álli emléket( a szöveget olvasva szerintem ez a verzió a valószínűbb)de lehet hogy tévedek 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon