A múlt hetet a BSFA idei regény-jelöltjeinek szenteltük, hiszen az angol science fiction szakmai díját a hétvégi Easterconon osztották ki. A botrányoktól sem mentes díjkiosztón legalább egy dolog biztos volt: nagyszerű műveket díjaztak.

A legjobb regény a rigolyás öreg nagymester, Christopher Priest The Islanders-e lett – érdemes újra elolvasni FBDBH ajánlását, amely nem csak a tavalyi év egyik legizgalmasabb regényét élteti, de segít elhelyezni a Szigetlakókat a priesti életműben.

The Islanders
A novellakategória nyertese Paul Cornell, aki a The Copenhagen Interpretationnel újból Jonathan Hamilton időutazós-angolkémes világába kalauzol el bennünket. Akinek tetszett az One of our Bastards is Missing, az ezt se hagyja ki! Már csak azért sem, mert még egy ideig ingyen elérhető az Asimov’s honlapján.

Ugyanígy ingyen elérhető, de az is marad a tényirodalom nyertese, a SF enciklopédia harmadik kiadása. Két papírkiadás után az internetre költözött a lexikon, és folyamatosan bővül. SF-rajongók, vigyázat! Órákig el lehet veszni benne!

A legjobb borító díját pedig Dominic Harman kapta, aki Ian Whates The Noise Revealed című regényéhez festette ezt:

 

Az idei BFSA Awards-cikksorozatunk  a jelölt regényekről itt olvasható:

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom, társművészetek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon