Szüreti mulatságok szüneteire ajánlunk néhány hazai és angolszász könyvmegjelenést a teljesség igénye nélkül. Vigyázat, az esték hűvösek, szabadban olvasgatva burkolózzunk be jól!

Magyar megjelenések

oktoberikonyvek

Sylvain Neuvel: Alvó óriások

Dr. Rose Franklin egy olyan titokzatos régészeti lelet – egy hatalmas emberi kéz az ember újvilági felbukkanása előttről – ismert kutatója, amelyet ő maga talált meg kislánykorában. A később előkerülő további „testrészek” nem könnyen adják meg magát a megfejtésnek, noha az egész emberiség sorsának új irányt szabhatnak. A kanadai szerző debütáló regénye komoly sikert aratott a tengerentúlon, jövőre jön a folytatás is.

Agave. Megjelenés: 2016. október 4.

Robert Jordan: A tél szíve – Az idő Kereke 9.

Az újrakiadásban megjelenő sorozat soron következő dupla kötetét nem kell bemutatni a rajongóknak. Jordan aprólékosan kidolgozott gigászában fontos mérföldkövéhez ér a jó és a rossz harca, Mat visszatér, a fiatalok igyekeznek felnőni feladatukhoz. Aki viszont még járatlan az Idő Kereke világában, az itt talán már jobban teszi, ha az elejétől nekifog a sorozatnak.

Delta Vision. Megjelenés: 2016. október 10.

Ania Ahlborn: Vértestvérek

Történet egy fiúról, aki egy Isten háta mögötti amerikai farmon él a családjával, majd egyszer csak megismerkedik egy lánnyal, akinek hatására kitárul előtte a világ. Ja, és a fiú családja sorozatban gyilkolja a környékükre tévedő embereket.

Agave. Megjelenés: 2016. október 20.

oktoberikonyvek1

Felix. J. Palma: Az ég térképe

A spanyol szerző Viktoriánus-trilógiájának második kötete végre magyarul is megjelent. A lenyűgöző Az idő térképe (itt és itt írtunk már róla) után most is irodalmi utalások és irodalmi hősök sokasága, plusz egy marsbéli invázió borzolja az úri közönség kedélyeit.

Európa. Megjelenés: 2016. október 26.

Mark Frost: Twin Peaks titkos története

25 évvel azután, hogy befejeződött a tévétörténelem egyik legfurcsább természetfeletti krimisorozata – és nem egészen egy évvel a folytatás érkezése előtt -, boltokba kerül a Twin Peaks egyik alkotójának könyve, ami alapvetően történelmi áttekintés a bizarr titkokkal teli fiktív városkáról, de remélhetőleg a sajátos mitológiát is tovább bővíti. És a magyar kiadás alig egy héttel érkezik az angol premier után az Athenaeum Kiadótól.

Atheaneum, 2016. október 26.

A másik forradalom: alternatív ötvenhat

Mindig érdemes emlékezni. Mindig érdekes másképp emlékezni. Hatvan év, az már törtélenem, de még nagyon közeli történelem. Talán ezért van az, hogy ez az a megemlékezés, ami leginkább közel engedi magához az alternatív megközelítéseket. Idén egy képregény mellett alternatív történelmi novelláskötetet kapunk, olyan szerzőktől, akik értik az írást, kedvelik a zsánert, és akarnak emlékezni egy sosemvolt múltra. És lehet, hogy sikerül nekik…

Hévíz folyóirat, 2016. október

Október 7-re csúszott az előző hónapra beharangozott grandiózus Peter F. Hamilton-űropera, a Júdás elszabadul két kötete a Delta Vision kiadótól, amelyben lezárul a Nemzetközösség és Primerek a Pandóra csillagában megkezdett háborúja, valamint fény derül a Csillagutazó ügynökök kilétére is.

Katherine Addison: A koboldcsászár

A 2014-ben megjelent regény megnyerte a Locus-díjat, és jelölték Hugo-, Nebula- és world Fantasy-díjra is, most pedig magyarul is olvasható. (Itt írtunk róla bővebben.) A történet szerint Maiához, egy félig elf, félig goblin fiúhoz, aki lényegében száműzetésben él a világ végén bántalmazó rokona felügyelete alatt, egy éjjel hírnök érkezik a császári palotából, hogy közölje: bekövetkezett, amire senki nem gondolt: a császár és valamennyi fia léghajóbalesetet szenvedtek, és a goblin származású negyedik császárnő gyermeke a trón várományosa.

Gabo, 2016. október vége

Ann Leckie: Mellékes kegyelem

Érkezik Ann Leckie nagy sikerű, szinte minden díjat megnyert sci-fi regénytrilógiájának befejező része is, a Mellékes kegyelem.

Gabo, 2016. október vége

Angolszász megjelenések

Mark Frost: The Secret History of Twin Peaks

25 évvel azután, hogy befejeződött a tévétörténelem egyik legfurcsább természetfeletti krimisorozata – és nem egészen egy évvel a folytatás érkezése előtt -, boltokba kerül a Twin Peaks egyik alkotójának könyve, ami alapvetően történelmi áttekintés a bizarr titkokkal teli fiktív városkáról, de remélhetőleg a sajátos mitológiát is tovább bővíti. És a magyar kiadás alig egy héttel érkezik az angol után az Athenaeum Kiadótól.

angelsofmusic

Kim Newman: Angels of Music (October 4, Titan)

Az alternatív történelembe helyezett fiktív irodalmi hősök szerzője (lásd Anno Dracula-sorozat) ezúttal az Operház fantomját állítja a történet középpontjába, aki a századfordulós bűnös Párizs mélyéről irányítja Irene Adlerrel és egyéb hírhedt kalandornőkkel megtámogatott, szigorúan titkos kormányügynökségét.

 Shaun Tan: The Singing Bones

A rendkívül egyedi látványvilágú illusztrációiról és könyveiről ismert Shaun Tan most a Grimm-mesékhez készített furcsa, látomásos és nagyon hangulatos szobrokat: a kötet ezeket gyűjti össze, Neil Gaiman előszavával kiegészítve.

Mira Grant: Feedback (Newsflesh #4) (October 4, Orbit)
Mira Grant népszerű zombis regényciklusának önálóan is olvasható 4. kötete a magyarul is megjelent Feed/Etetés történetét mutatja be a Mason testvérekkel versenyező bloggerek szemszögéből.

McIntosh_fallerWill McIntosh Faller (October 25, Tor Books)

A Hugo-díjas Will McIntosh több regényéről írtunk már (Soft Apocalipse, Defender), és most itt a legújabb, amelyben egy globális mind-fuck esemény történik: a Föld lebegő, saját légkörrel rendelkező sziklaszigetek sokaságára hullik, amelyek egy végtelen térben úsznak, senki nem tudja, mi történt, hogy kicsoda ő, kik a barátai, van-e családja, hogyan kell olvasni. A regény főhőse nem emlékszik a saját nevére sem, ezért Nyomnak nevezi magát, és mindössze egy hátizsáknyi személyes holmi jelent számára némi kiindulópontot, egy fénykép egy nőről és magáról, valamint egy játékkatona és egy furcsa térkép, és ezekkel indul megfejteni, hogy mi történt a világgal és saját magával.

Laurell K. Hamilton  Crimson Death (Anita Blake #25) (October 11, Berkley)

A 25. Anita Blake-regényben folytatódik a a vámpírvadásznő története, reméljük, hamarosan magyarul is olvashatjuk. Anita vámpírszolgája, Damian áll a történet középpontjában, valamint Morvoren, aki Damiant vámpírrá tette 1000 évvel korábban, aki egy csapat vámpír élén felrúgja az évszázados szigorú tabukat, és Anitának szüksége van Damian segítéségre, hogy megfékezze.


GOT_special_edition_MartinGeorge R.R. Martin A Game of Thrones: The Illustrated Edition (October 18, Bantam)

20 éve jelent meg angolul a Trónok harca, ennek alkalmából egy illusztrált, speciális díszkiadásban jelenik meg ismét a regény angol nyelven, minden gyűjtő nagy örömére.

Ezentúl megjelenik új Margaret Atwood, Ursula K. LeGuin novella- és kisregény válogatás kötetek, és megannyi más, izgalmas regény, a tor.com science fiction, fantasy és genre-bender megjelenési listáin szemezgethettek további új címek közül.

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig 4 hozzászólás.

  1. Vackor szerint:

    A Twin Peaks könyv elvileg a hónap végén érkezik magyarul is: http://kiadok.lira.hu/kiado/athenaeum/index.php?action=konyv&id=139448666

  2. SFmag Szerk. szerint:

    Vackor:
    Köszi, jogos, be is tettük a magyarba is, sőt, tervezünk is majd írni róla.:)

  3. mv szerint:

    És jön Félix J. Palmától Az ég térképe is: http://www.europakiado.hu/konyv/749102/az-eg-terkepe/

  4. SFmag Szerk. szerint:

    mv: ez ám a remek hír!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon