2011. július elején próbaképpen megrendeztük a Fantasztikus kéziratok éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket.

Most újra eltelt egy év, és eljött az ideje egy újabb délután-estének, immár hatodik alkalommal.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?konyves_logo

Ha készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz a VI. Fantasztikus kéziratok éjszakájára, ahol az SFmag és fantasztikus könyvkiadók írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény helyszínét és időpontját  később fogjuk közölni, de várhatóan október második felének egyik szombatján, és a helyszín feltehetően az Építész pince: 1088 Budapest Ötpacsirta utca 2. ), de erről a résztvevőket időben majd tájékoztatjuk, és ezt a cikket fogjuk frissíteni a pontos információkkal.

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun (kukac) gmail.com címre augusztus 31. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed részletét minimum 5.000 és maximum 25.000 leütésnyi terjedelemben, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük írd be: Kéziratok éjszakája!

Kérjük, hogy a küldött fájl nevében és a dokumentumban is címként szerepeljen a szerző neve és a novella címe, valamint regények esetén amennyiben szükségesnek tartjátok, egy rövid történetismertető.  A szöveget Times new roman 12-es betűméretre formázzátok.

FIGYELEM!

Mivel tavaly közel hatvanan jelentkeztetek, és annak ellenére, hogy három zsűricsapatunk volt, túlléptük a kapacitásunk határát, ezért idén, amennyiben ismét túljelentkezés lesz, csak korlátozott számú kéziratot és írót fogunk fogadni.*

Elsőbbséget élveznek azok, akik betartják a kiírási szabályokat, lásd pl. beküldött szöveg terjedelme, valamint előnyben részesítjük azokat, akik még nem, vagy kevesebbszer vettek részt a rendezvényen, mert szeretnénk az újabb jelentkezőknek is tanácsokkal segíteni.

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon (a szokásos feltételekkel), és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2017. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

A zsűri:

Farkas Balázs, író

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, író,

Kelenik Éva, szerkesztő, blogger

Kleinheincz Csilla, író, szerkesztő,

László Zoltán, író,

Markovics Botond (Brandon Hackett), író

Moskát Anita, író, szerkesztő

Takács Gábor, a Próza Nostra kritikusa, sci-fi/fantasy blogger

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Az SFmag stábja

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Demeter Attila szerint:

    Jó munkát kívánok a jelentkezőknek, a zsűrinek pedig sok jó, felfedezett írót!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon