Október 10-én, stílusosan az Olvasás éjszakáján ötödik alkalommal rendeztük meg a Fantasztikus Kéziratok Éjszakáját, amelyre idén rekordmennyiségű pályamunka érkezett. Az 54 kéziratot immár három háromfős zsűricsapat értékelte ki a rendezvénynek  negyedik éve helyszínt biztosító Építészpincében. Azt gondoljuk, hogy ezzel a létszámmal elértük a rendezvény maximális kapacitását, így ha jövőre még többen jelentkeztek, valószínűleg már tényleg kell egyfajta előszűrést tartanunk.

Délután 2 órától fél 8-ig folytak az értékelések, ahol a jelentkezők írásairól személyesen beszélgettünk, és igyekeztünk tanácsokat adni a szöveg, a történet még jobbá tétele érdekében, utána pedig eredményt hirdettünk, majd kötetlen beszélgetés indult.

Ugyan a beérkező írások sokszínűsége miatt nehéz trendekről beszélni, úgy láttuk, hogy egyre több író nyúl bátran magyar témákhoz, mitológiához, szereplőkhöz, és kevesebb a divathullámot meglovagoló paranormális románc és az újra feltalált meleg víz: a pályamunkák között egyre több eredeti hangvételű, egyedi írást találtunk, és az általános színvonal is emelkedett a korábbi évekhez képest.

Külön öröm volt ismerősöket üdvözölni a pályázók között, akik a korábbi években is feltűntek írásaikkal, és évről évre egyre érdekesebb és kiforrottabb művekkel jelentkeznek.

V_Fant_Kezirat_ej

Az idei díjazottak:

1. helyezett: Szarvassy László: Főnix
2. helyezett: Pinczés Ádám: Egy maréknyi lélekért
3. helyezett: Póczek Csilla. Ébredj!

Az első helyezett díja részvétel a 2016-os Írótáborban.

Mindenkinek köszönjük, hogy elolvashattuk az írását, és reméljük, az asztal másik felén is legalább annyira hasznosnak és jó hangulatúnak éreztétek a rendezvényt, mint mi a zsűri oldalán.

Jövőre ismét találkozunk!

Az SFMAG Szerkesztősége

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Galambos Tamás szerint:

    Örülök, hogy ott lehettem a rendezvényen, és gratulálok a győzteseknek.
    Azzal nem tudok egyetérteni, hogy regénynek feltétlenül arra kéne mennie, hogy na ilyen még nem volt (novellában könnyebb új dolgokkal előállni) de hasznos tanácsokat kaptam. 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon