Emlékeztetőül a májusban meghirdetett immár 3. éve megrendezésre kerülő Fantasztikus kéziratok éjszakája pályázatunk kiírása. Ne feledjétek, július 31-ig várjuk a kéziratokat, novellákat, regényrészleteket fantasztikum témakörben.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?

Ha készen állsz a megmérettetésre, csatlakozz hozzánk a III. Fantasztikus kéziratok éjszakáján, ahol az SFmag írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény helyszínét és időpontját (várhatóan szeptember első két hétvégéjének egyik szombatja lesz kora délutántól estig, és feltehetően a tavaly bevált Építész pince: 1088 Budapest  Ötpacsirta utca 2. ) is hamarosan közzétesszük.

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun (kukac) gmail.com címre július 31. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed 20-30.000 leütésnyi részletét, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük írd be, hogy Kéziratok éjszakája!

A jelentkezők közül korlátozott számú kéziratot és írót tudunk fogadni, így túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot arra, hogy a részvételről a kéziratok érdemei alapján előszűréssel döntsünk.*

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon (a szokásos feltételekkel), és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2014. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

Az idei zsűri:

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, író

Kleinheincz Csilla, író, az Ad Astra kiadó szerkesztője,

László Zoltán, író,

Markovics Botond (Brandon Hackett), író,

Roboz Gábor, mint idei vendégzsűritagunk, a Gabo kiadó szerkesztője

Takács Gábor, kritikus, blogger, az SFmag szerkesztője

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Hozzászólások

hozzászólás

post_author >1) { echo "
["; echo the_author_posts_link(); echo " további írásai]"; } else { print '
A cikk írója nem adta meg az LFG.HU-s azonosítóját (vagy nincs neki).'; } ?>
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon