2011. július elején próbaképpen megrendeztük a Fantasztikus Kéziratok Éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. Ebből a kísérletből egy évek óta tartó rendezvénysorozattá nőttük ki magunkat, úgyhogy immár kilencedik alkalommal indul útjára a Fantasztikus Kéziratok éjszakákonyves_logoja.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?

Ha készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz a IX. Fantasztikus kéziratok éjszakájára, ahol az SFmag és fantasztikus könyvkiadók írói és szerkesztői, fantasztikummal foglalkozó emberek személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény a tervek szerint 2019. szeptember 14-én, szombaton kerül megrendezésre 14 órától, a helyszín feltehetően az Építész pince: 1088 Budapest Ötpacsirta utca 2. lesz, de a résztvevőket időben majd részletesen tájékoztatjuk (és ezt a cikket is frissíteni fogjuk a pontos információkkal).

Farkas Balázs és Juhász Viktor korábban egy-egy cikkben foglalta össze a tapasztalatainkat az olvasás fontosságáról, illetve a problémás kézirattípusokról, ezt mindenképpen ajánljuk elolvasni mindenkinek.

MIT KELL TENNED AHHOZ, HOGY RÉSZT VEHESS?

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun(kukac)gmail.com címre 2019. augusztus 1. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed részletét minimum 5.000 és maximum 25.000 leütésnyi terjedelemben, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük, írd be: Kéziratok éjszakája!

Kérjük, hogy a küldött fájl nevében és a dokumentumban is szerepeljen a szerző neve és a novella címe, valamint regények esetén amennyiben szükségesnek tartjátok, egy rövid történetismertető.  A szöveget Times new roman 12-es betűméretre formázzátok.

FIGYELEM!

Maximum 45 fő fér bele úgy a napba, hogy ne kelljen kapkodni, és mindenkinek az írásáról alaposabban tudjunk beszélgetni, ezért amennyiben esetleg túljelentkezés lesz, csak korlátozott számú kéziratot és írót fogunk fogadni.

Elsőbbséget élveznek azok, akik betartják a kiírási szabályokat, lásd pl. beküldött szöveg terjedelme, valamint előnyben részesítjük azokat, akik még nem, vagy kevesebbszer vettek részt a rendezvényen, mert szeretnénk az újabb jelentkezőknek is tanácsokkal segíteni. (Ez azonban csak a határidő után fog kiderülni.) A beküldés ideje ebben az esetben sem kiválasztási szempont. Ez azonban ne tartson vissza Benneteket a jelentkezéstől, mert eddig még egyszer sem kellett korlátoznunk a létszámot.:)

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon, és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2020. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

A tervezett véleménymondók:

Farkas Balázs, író

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, futurológus, író

Kleinheincz Csilla, író, szerkesztő,

László Zoltán, író

Markovics Botond (Brandon Hackett), író

Moskát Anita, író, szerkesztő

Pintér Bence, újságíró, a Spekulatív Zóna szerkesztője

Szabó Dominik, újságíró, az Ekultura.hu főszerkesztője

Takács Gábor, szerkesztő, blogger

Írj, küldd be a novellád, és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

Az SFmag csapata

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, nem adunk véleményt.

** A lehetőség a tábor költségeit nem tartalmazza.

Hozzászólások

hozzászólás

post_author >1) { echo "
["; echo the_author_posts_link(); echo " további írásai]"; } else { print '
A cikk írója nem adta meg az LFG.HU-s azonosítóját (vagy nincs neki).'; } ?>
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig 6 hozzászólás.

 1. Naraku szerint:

  ** A díj a tábor költségeit nem tartalmazza. – Milyen díj? nem is találok nevezési díjat. Azért majd jelezzetek vissza, ha megkaptátok, és, hogy van e valami hézag. Ha a novella valóban egy regény első fejezete gyártsak mellékeljek hozzá szinopszist, üzleti tervet miegymást?thx

 2. Naraku szerint:

  Ja látom fogadtok cikkeket. Van egy csomó recenzióm. Régen asszem ezeken 2500 ft fejpénz is volt. Most lehet küldeni?

 3. Szentinel szerint:

  @Naraku:

  Nincs nevezési díj. Az első helyezett díjáról van szó. Az nem tartalmazza a tábori költségeket, tehát neked kell állnod minden felmerülő anyagit, ha elmész a táborba.

  Nem hiszem, hogy az SFmag fizetne a cikkekért. Ezt az oldalt az alkotói is hobbiból tartják fenn, önköltségen.

 4. Naraku szerint:

  Ok, tom ha nincs honlapod bekaphatod…. de mindenesetre pár minőségi cikket csak úgy honorból, ha már rám bízták publikálnom kéne. Recenziók. Átküldöm őket még ma asszem. Csóti Lilit leszólom egy kicsit (tom csóri…) Az Estern istenítve van, e heti sikerélmény, hogy találtam benne hibát, a Montress egész jó csak hülye idézetet találtam bele, ja és kaptam egy vér és csontot a kutyának 🙂

 5. Naraku szerint:

  Elküldtem az sfmag.com-ra, de mindenféle hibaüzenetekkel traktál. Alakul, több részes lessz.

 6. Hanna szerint:

  Tegnap jó hangulatban lezajlott a IX. Fantasztikus Kéziratok Éjszakája. Az idei kiemelt novellák:
  Szakács Béla Benedek: Teherbe esni (nyertes)
  Őszi Alíz: A hétéltűről
  Susuk Melinda: Isz, por és hamu
  Rókás Zsuzsa: Köd mögöttem
  Köszönjük a részvételt és gratulálunk a szerzőknek a remek novellákhoz!

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon