A Budapest Transzfer a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi irodalmi fesztiválja, amely minden ősszel egy érdekes, aktuális téma, egy művészeti ág vagy tudományterület és az irodalom – elsősorban a kortárs irodalom – kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és hazai írók, művészek, szakértők és tudósok részvételével

2017-ben a Transzfer témája a jövő, vágyaink, reményeink és félelmeink tárgya, több sci-fi tematikájú beszélgetéssel és vetítéssel. A Sf rajongók érdeklődésére számot tartó programokat Pintér Bence szedte össze.

***

A Prae következő számának tematikája: a Trónok harca.

***

Az SF új utai: Nnedi Okorafor a Guardianban.

***

Itt az állatmentes élesztőbőr.

***

Az SF világok legjobb állami bürokráciái.

***

A top 50 fantasy karakter.

***

Megvan a HBO újabb nagy dobása? Berendelték a Watchmen pilotját; a készítő Damon Lindelof (Lost, The Leftovers).

***

A Trónok harca tévésorozat leeendő és potenciális utódainak száma most ugrott fel ötre: Byran Cogman, a sorozat egyik írója szintén beszállt a fejlesztésbe egy pilot-epizóddal a másik négy mellé. Az ugyanúgy titok, milyen témát dolgozna fel, mint a többi esetében (csak egy biztos: egyik sem folytatás lesz). Természetesen továbbra is legfeljebb kettő, esetleg három sorozat valósulhat meg majd valamikor ezekből a tervekből. Részletek Martin blogján.

***

Jön a Black Mirror „papír-évada”, három kisregény Cory Doctorow-tól, Sylvain Neuvel-től és Claire North-tól.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. e(x) szerint:

    Uraim, a Blade Runner 2049 traumáját még egyetlen műértő sem heverte ki?:)

  2. hackett szerint:

    Ha ma délig vársz, akkor meglátod. Megvártuk, míg többen is megnézzük, megemésztjük, úgyhogy hosszabb közös cikk érkezik ma.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon