2011. július elején próbaképpen megrendeztük a Fantasztikus kéziratok éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. Ebből a kísérletből egy évek óta tartó rendezvénysorozattá nőttük ki magunkat, úgyhogy immár HETEDIK alkalommal indul útjára a Fantasztikus Kéziratok éjszakája.

Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?konyves_logo

Ha készen állsz a megmérettetésre, jelentkezz a VII. Fantasztikus kéziratok éjszakájára, ahol az SFmag és fantasztikus könyvkiadók írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény szeptember 23-án, szombaton kerül megrendezésre 14 órától, a helyszín feltehetően az Építész pince: 1088 Budapest Ötpacsirta utca 2. lesz, de erről a résztvevőket időben majd tájékoztatjuk, és ezt a cikket is frissíteni fogjuk a pontos információkkal.

Tavaly Balázs és Viktor egy-egy cikkben foglalta össze a tapasztalatainkat az olvasás fontosságáról, illetve a problémás kézirattípusokról, ezt mindenképpen ajánljuk elolvasni mindenkinek.

MIT KELL TENNED AHHOZ, HOGY RÉSZT VEHESS?

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun(kukac)gmail.com címre augusztus 20. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed részletét minimum 5.000 és maximum 25.000 leütésnyi terjedelemben, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. A tárgy mezőbe kérjük, írd be: Kéziratok éjszakája!

Kérjük, hogy a küldött fájl nevében és a dokumentumban is címként szerepeljen a szerző neve és a novella címe, valamint regények esetén amennyiben szükségesnek tartjátok, egy rövid történetismertető.  A szöveget Times new roman 12-es betűméretre formázzátok.

FIGYELEM!

Nagyjából 45 fő fér bele úgy a napba, hogy ne kelljen kapkodni, és mindenkinek az írásáról alaposabban tudjunk beszélgetni, ezért amennyiben esetleg túljelentkezés lesz, csak korlátozott számú kéziratot és írót fogunk fogadni. Elsőbbséget élveznek azok, akik betartják a kiírási szabályokat, lásd pl. beküldött szöveg terjedelme, valamint előnyben részesítjük azokat, akik még nem, vagy kevesebbszer vettek részt a rendezvényen, mert szeretnénk az újabb jelentkezőknek is tanácsokkal segíteni. (Ez azonban csak a határidő után fog kiderülni.) A beküldés ideje ebben az esetben sem kiválasztási szempont. Ez azonban ne tartson vissza Benneteket a jelentkezéstől, mert eddig még egyszer sem kellett korlátoznunk a létszámot.:)

A beérkező legjobb novella/novellák, amennyiben megfelelőnek tartjuk azokat közlésre, szerkesztés után megjelenhetnek az SFmagon, és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2018. nyarán.)**

Az est folyamán a zsűritől kritikát, véleményt, tanácsokat kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek. Miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

A zsűri:

Farkas Balázs, író

Juhász Viktor, író, fordító

Kelenik Éva, szerkesztő, blogger

Kleinheincz Csilla, író, szerkesztő,

László Zoltán, író,

Markovics Botond (Brandon Hackett), író

Moskát Anita, író, szerkesztő

Pintér Bence, író, újságíró

Szabó Dominik, újságíró, az Ekultura.hu főszerkesztő-helyettese

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

Az SFmag stábja

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon