Itt a tavasz, tessék kiülni a szabadba egy jó könyvvel! Ajánlónk a márciusban megjelenő magyar és angolszász könyvekből válogat a teljesség igénye nélkül.

Magyar megjelenések

MegaMarvel: Logan – Kíméletlen jövő

Rozsomák fél évszázada visszavonult, ám Sólyomszem felkeresi, hogy egy veszélyes melóra vegye rá. Át kell utazniuk fél Amerikán, amelyet már minden államban szuperbűnözők uralnak. A történet egy új sorozat első darabja, amely az egész estés képregények kedvelőnek szól: a kiadványok 180-200 oldaltól indulnak, ez az első szám 212 oldalas lesz.

Kingpin. Megjelenés: 2017.03.07

marciusikonyvek

Jussi Valtonen: Nem tudják, mit cselekszenek

A 2014-es Finlandia-díjas disztópiában a gyógyszeripar olyan technológiát fejleszt ki, amellyel közvetlenül agyban filmezhetünk, hallgathatunk zenét, és mindezt már iskolás korban megkaphatják a gyerekek. Szülő és gyermeke ezzel végérvényesen eltávolodik egymástól, és ennek ábrázolása a történet legerősebb motívuma – túl a scifi és a társadalmi változások ábrázolásán.

Cser. Megjelenés: 2017.03.07.

Cinda Williams Chima: Lángvető

Velkei Zoltán, az Agave kiadóvezetője mesélt róla egy interjúban, hogy a fantasy kiadásaikat újra szeretnék gondolni – ez a kötet talán ennek a jegyében a klasszikusabb fantasy vonal fiatalabb híveit szólítja meg. Vannak benne sárkányok, mágusok, egy bujkáló uralkodósarj, a kocsmáros lánya és egy összeesküvés, amely a birodalom sorsát döntheti el… Több kötetes sorozat lesz, amely egyébként az írónő sikeres Hét Királyság sorozatának afféle spinoffja.

Agave. Tervezett megjelenés: 2017.03.14.

John Scalzi: Az összeomló birodalom

Micsoda, Scalzi és nem egy újabb történet a kissé már megkopott Vének háborúja-univerzumból?! Bizony. Az emberiség az Ár nevű extradimenzionális trükkel kirajzott az űrbe, megalapítva az Egyesülés birodalmát, amely minden közösséget összefog a császárnő uralma alatt. Igen ám, de az Ár sodrása is megváltozhat, és ez egyszerre a valós fényévek leküzdhetetlen távolságaiba szórhatja szét az emberi világokat, a veszély elhárítását pedig politikai cselszövések akadályozzák.

Agave. Megjelenés: 2017.03.21.

Külföldi megjelenések

Jared Shurin és Mahvesh Murad (szerk.). The Djinn Falls in Love and Other Stories

Régi meséket feldolgozó és új történetek dzsinnekről olyan menő íróktól, mint Nnedi Okorafor, Neil Gaiman, Claire North, Helene Wecker és sokan mások.

wolfmoonIan McDonald: Wolf Moon

Az első kötet végén a Holdat uraló családok csatája elfajult, az egyik ház elbukott – de a lázadó fiú a Földön próbál új szövetségeseket keresni. Ian McDonald nagy mestere a minden részletre kiterjedő jövőképeknek, a Luna sorozat pedig az egyik legjobbja. (Az első kötet hamarosan magyarul is jön a Gabótól.)

Tim Lebbon: Relics

Ebben a horrorba hajló dark fantasy regényben a kriminológiát tanuló Angela próbálja megtalálni eltűnt vőlegényét, és lassan rá kell jönnie, valójában milyen keveset tudott róla. A nyomozás a modern London ismeretlen zugaiba vezeti, ahol mágikus teremtményekből kinyert, természetfeletti erőkkel bíró ereklyékkel kereskednek, amelyek azonban egyáltalán nem olyan régiek, mint azt állítják róluk…

brothersruinEmma Newman: Brother’s Ruin

Az 1850-es évek alternatív idővonalában Nagy-Britannia hatalmát az ezoterikus tanokkal foglalkozó Tudományos Társaság biztosítja, akik keselyűként csapnak le minden mágikus tehetséggel bíró gyerekre, hogy jó pénzért megvásárolják őket a családjuktól. Nincsen ez másként a szegény polgárcsaládnak számító Gunnéknál sem, viszont azt szinte senki sem tudja, hogy az otthonukat felzaklató furcsa jelenségek forrása valójában Charlotte, Ben testvére. Nőkből nem lehet mágustanonc, ezért Charlotte veszélyes játékba kezd, hogy Ben a lehető legnagyobb hatalmú tehetségnek tűnjön, de ezzel nagyon sokat kockáztat.

Brave Chef Brianna
Mostanában rákaptam a főzős képregényekre. Hát még ha egy kis fantasy is szorul beléjük! A japán DungeonMesi negyedik kötete után pedig itt a Brave Chef Brianna, egy szakácslányról szól, aki most nem szörnyeket, hanem szörnyeknek főz.

Alex Wells: Hunger Makes the Wolf

A legújabb Kloos kötet (Fields of Fire) éppen hogy csak lecsúszott márciusról, de ebben a hónapban is várható valami hasonlóan pörgős regény űrhajókkal: a Hunger Makes the Wolf Alex Wellstől. Poszt-Firefly űrwestern zsoldosokkal és mágiával.

aclosedandcommonorbit

Becky Chambers: A Close and Common Orbit

A kedves űropera egy spin-off kötettel folytatódik, Lovelace, a Wayfarer egykori mesterséges intelligenciája új, illegális testben próbál független életet kialakítani. Teljesen egyedül azonban még egy MI sem élhet, és Pepper és Blue személyében igaz barátokra talál. Miközben Lovelace új identitását próbálgatja, egy Jane nevű lány múltja is kirajzolódik, aki egy szemétfeldogozó gyár klónjaként született és dolgozott, amíg nem sikerült kiszöknie a még veszedelmesebb külvilágba. Chambers ismét emberközeli, szerethető történetet írt, amit jó olvasni.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek, irodalom, Képregény, novella

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon