A DC legendás, húsz éven át futó Vertigo alsorozatát szerkesztő Karen Berger, akinek többek között a Sandmant, a Preachert vagy a Transmetropolitant köszönhetjük, visszatért a képregényiparba, ezúttal az Image-nél.

***

Elon Musk kolonizálni akarja a Marsot.

***

Terjed a pletyka, hogy J. J. Abrams hamarosan hivatalosan is bejelenti a Valve Portal című zseniális játékának készülő filmadaptációját.

Ehét végén mutatja be az HBO a Westworld sorozatát, és a Fox sem akar lemaradni, Jessica Alba főszereplésével egy mesterséges intelligenciás, szintetikus emberes sorozatot tervez, Girl 10 címmel.

***

Hivatalos közleményben ítélte el az SFWA a Galaktika magazin tevékenységét, és azt ajánlotta tagjainak, hogy ne dolgozzanak együtt a magyar kiadóval, amg a helyzet megnyugtatóan rendezésre nem kerül.

***

A jövő évben Helsinkiben rendezendő WorldConon kiosztásra kerülő 2017. évi Hugo-díj kapcsán bevezetésre kerül egy újabb kategória, a „Legjobb (könyv)sorozat„, ami legalább 3 kötet és 240 ezer szó hosszúságú művek versenyezhetnek (amelyeknek legalább egy kötete 2016-ban jelent meg) – egyelőre próba jelleggel.

***

2016. október 22-én ismét megrendezésre kerül az Arkham Night Hungary, a Rettegés Éjszakája. Az amerikai Fantasy Flight Games saját rendezvényének mintájára létrehozott magyar esemény célja továbbra is ugyanaz: minél több embert megismertetni Lovecraft világával és munkásságával a szerep-, és társasjátékokon keresztül.

***

Hannu Rajaniemi novelláskötetéről ír a Mandiner sci-fi.

***

A legendás filmrendező, John Carpenter maga rendezte saját zenei albumához a klipet, amelyben egy android fut át egy szörnyektől hemzsegő erdőben.

***

Ha Indiana Jonesból animációs sorozat készült volna:

***

Egy kis Twin Peaks teaser Angelo Badalamentivel a 2017-es harmadik évadhoz.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: Uncategorized

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. e(x) szerint:

    „Egy kis Twin Peaks..”

    https://www.youtube.com/watch?v=HGY2es_a40g

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon