Mi is az a belső térkép? Avagy folytatódik Kate Elliott cikksorozata a világalkotásról.

***

Könyvek, amikben otthon érezzük magunkat – Daniel José Older arról, hogy kiknek érdemes írni, és mit.

***

Hogy száll szembe Deadpool a rákkal?

***

Tíz idei SFF megjelenés, amit egyetlen ütős mondatban össze lehet foglalni.

***

Hatszázezer dollár felett jár a 7th Sea kickstartere.

***

Megjelent a Shimmer magazin 29. része.

***

A tavalyi év tizenöt legjobb (angol nyelvű) sci-fi képregénye.

***

Így fényképezd le, hogy beléd mar a világ egyik legmérgezőbb pókja.

***

Sci-fiből született, és most a sci-fihez fordul a virtuális valóság.

***

A Humble Bundle e heti könyvcsomagjában olyan sci-fi klasszikusokat vehetünkpotom pénzért, mint Alfred Bester, Roger Zelazny és Isaac Asimov.

 ***
Kihirdették a 2015-ös Aurealis-díj döntőseit.
***
Az SFWA Damon Knight nagymesterének idén C. J. Cherryh írónőt, választották, ezzel ő a 32. nagymester. Itthon Mélyállomás című regénye a legismertebb.
***

Akouo

***

A NeoCore Games mindhárom Van Helsing rész zenéjét megosztotta, itt az első:

***

Elkezdődött a Star Wars VIII. forgatása:

***

Trónok harca teaser:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: film

Eddig 6 hozzászólás.

  1. Belánszky István szerint:

    C.j.Cherryh díjazásának örülök, bár ennek fényét számomra jelentősen megkoptatja, hogy mostantól a kiérdemesült írók mellett a videojátékipari szövegírók is kaphatnak SFWA-díjat. Bizonyára külön díjkategória lesz az utóbbiaknak, mert ha azok is Damon Knight nagymesterit kaphatnának, az viccnek is pocsék volna.

    A fent linkelt Humble Bundle alapcsomagja tartalmazza Zelazny „The Last Defender of Camelot” c. novellaválogatását is, amely remek választás, mert az ebben szereplő írások javarészt kevéssé ismertek ám kiemelkedőek, kettő pedig egyenesen a szerző remekműve az én szememben („For A Breath I Tarry”, „The Engine At Heartspring’s Center”).

  2. tapsi szerint:

    Belánszky István: nem egészen értem, mi bajod a videojátékokkal, egy-egy nagyobb játék mögött iszonyatosan komoly írói munka van (általában nem is egy ember munkája). Attól eltekintve, hogy a játékok egy része ma már legalább olyan gondosan kitalált és felépített drámai ívvel rendelkezik, mint egy regény (olykor inkább ívEKKEL, ahol mindegyik lehetséges befejezésnek ugyanúgy hoznia kell a katarzist), ötletesnek és kidolgozottnak is kell lenniük.

    Az, hogy a kattintgatható szövegrészletekből ritkán áll össze jelenetenként két Shakespeare szonett, nem azért van, mert ezek az emberek képtelenek lennének összetett mondatokban kommunikálni, hanem mert a játékosok egy része nem feltétlenül beszél nagyon magas szinten angolul. De egy játékíró munkájának nem ez a leglátványosabb szelete. Szerintem megérdemlik, hogy tényleg íróknak tartsák őket, és azt is, hogy ugyanúgy díjazzák a teljesítményüket, mint a „hagyományos” írókét.

  3. Komavary szerint:

    „bár ennek fényét számomra jelentősen megkoptatja, hogy mostantól a kiérdemesült írók mellett a videojátékipari szövegírók is kaphatnak SFWA-díjat.”

    A játékírók (és a játékokhoz kapcsolódó regények stb. írói) lehetnek SFWA tagok. Ez azért teljesen mást jelent. (Pláne, hogy a Nebulát eddig is megkaphatták olyanok, akik nem voltak SFWA tagok…)

  4. tapsi szerint:

    ja hát az úgy tényleg más, látszik, hogy figyelek 😀

  5. Sam Reed szerint:

    „Az SFWA Damon Knight nagymesterének idén C. J. Cherryh írónőt, választották, ezzel ő a 32. nagymester. Itthon Mélyállomás című regénye a legismertebb.”

    Teljesen megérdemelte. Jó döntés volt.

  6. Komavary szerint:

    Érdekesség: (és előzetes a hírsalátából!)
    A The Kitchies idén másodszorra osztja ki a Láthatatlan csáp díjat, direkt digitális közegre készült alkotások számára. A döntősök megmutatják, miért lehet értelme egy ilyen kategóriának:

    Arcadia by Iain Pears, http://arcadiatheapp.com/ (Faber/Touchpress)
    LIFE IS STRANGE http://www.lifeisstrange.com/ (Square Enix)
    Daniel Barker’s Birthday, by Frog Croakley https://storify.com/FrogCroakley/the-colelcted-daniel-barker-s-birth (@FrogCroakley)
    The Last Hours of Laura K, http://thelasthoursoflaurak.com/ (BBC Writer’s Room)
    Bloodborne http://www.fromsoftware.jp/pc_en/product/detail_92.html (Hidetaka Miyazaki/FromSoftware)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon