Kihirdették az idei World Fantasy-díj győzteseit. Regény kategóriában David Michell nyert a The Bone Clocks-szal, a legjobb kisregény a Daryl Gregory We Are All Completly Fine című műve lett, míg a legjobb novellának Scott Nicolay írását Do You Like to Look at Monsters?-t választották.

Magánál a díj kihirdetésénél is nagyobb vihart kavart, hogy megváltozik a World Fantasy Díj szobrocskája. Idén kapták utoljára a díjazottak a H. P. Lovecraftet ábrázoló mellszobrot. Bár hivatalos indoklás egyelőre nincsen, gyaníthatóan most érett be annak a párbeszédnek a hatása, amelyet Nnedi Okorafor indított el négy éve, és aminek eredményeképpen írók és rajongók lobbiztak azért, hogy a rasszista nézeteket valló, XIX: században született író helyett más legyen a Word Fantasy Díj arca. Még nem tudni, mi (vagy ki) veszi át Lovecraft helyét.

A nem nem egyszerű. A Mellékes igazság fordítási problémáiról.

Az összes közelgő SFF-adaptáció egy helyen.

Az egész úgy kezdődött, hogy leállt az egyik repülőgépmotor

Itt az ideje a solarpunknak.

Írásunk meghozta a kedved a NaNoWriMora, de eltelt a hónap közel fele, és egyébként is, a programozás közelebb áll hozzád? Csatlakozz a NaNoGenMóhoz!

November 25-29. között 13. alkalommal rendezik meg a nemzetközi animációs filmeket bemutató Anilogue fesztivált.

Star Wars Battlefront reklámfilm.

A napokban DVDn  is megjelent az etióp sci-fi, a CRUMBS. Itt az első hét perc.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Attila szerint:

    „Még nem tudni, mi (vagy ki) veszi át Lovecraft helyét.”

    Csak találnak majd valami alkalmas kabalát. Mittomén egy mozgássérült transzexuális zsidó eszkimót. Az sem kell, hogy legyen köze a fantasyhez, csak legyen elég elnyomott.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon