TP1s

TP2s

TP3s

Elhunyt Sir Terry Pratchett. Pályatársai és barátai búcsúztatják, a BBC gyászjelentése és a Guardian válogatása mellett többek között Scott Lynch és Jo Walton, az Independent meg ma ezzel a címlappal jelent meg:

independent

***

Megjelent a Galaktika háromszázadik száma.

***

David Brin megfogalmazása szerint 2015-ben úgy tűnik, elkezdődött a 21. század, avagy a KÍNAI Liu Cehszinről (Liu Cixinről) és sci-fi regényeiről írnak a New Yorkerben.

***

A legjobb sci-fi filmek a mafab.hu listáján, rangsorolva.

***

Dragomán György nem csak a háromszázadik Galaktikába írt sci-fi novellát mostanában. Ez az első marsutazókról szól.

***

Lámpagyújtogatók – a magyar sci-fi riportfilm és főcímdala.

***

Jövő csütörtökön (03.19-én) a Gólya Közösségi Ház és Presszóban, 18 órától Csordás Attila moderálásában Kömlődi Ferenc, Németh Attila és Markovics Botond (Brandon Hackett) arról beszélget, hogy mit ígért a múlt és a sci-fi irodalom és film 2015-re és ebből mi vált valóra „Mit szól a jövőhöz a múlt?” címmel.

***

Milyen friss SF-et olvassunk írónőktől?

***

Interjú Neal Asherrel, a Dark Intelligence című, legújabb SF-regénye megjelenése kapcsán.

***

Podcast interjú Kelly Linkkel.

***

Alan Tudyk és Nathan Fillion, a Firefly című kultikus és idő előtt lelőtt sci-fi sorozat egykori szereplői Con Man címen közösségi támogatású websorozatra készülnek egy fiktív, kultikus és idő előtt lelőtt sci-fi sorozat egykori szereplőiről. A tudatosan nagyon meta kampányfilmet a támogató oldalon lehet megnézni – ráadásul a projekt nem egészen egy nap alatt majdnem a kért összeg másfélszeresét, több mint fémillió dollárt szedett össze, és még 30 nap van hátra, szóval valami biztosan kisülhet a dologból.

***

A Mastodon a Trónok harcához kiadott Catch the Throne válogatásának folytatásába, a Catch the Throne: The Mixtape Volume II-be már bele lehet hallgatni.
***
Öt női karakter D&D partiba.
***
Tomorrowland trailer:

***

Trónok harca 5. évad trailer:

***

Marvel’s Daredevil trailer:

***

Kossuthkifli előzetes – vajon a sorozat felér-e a regénnyel?

***

Patton Oswalt ötletel lehetséges Sebezhetetlen folytatásokról.

***

Self/less trailer:

***

Powers első évad előzetes.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon