Néhány részletet kedvcsinálóként Az ember a fellegvárban című Philip K. Dick regényből készült sorozatból.

***

A térképrajzolás tíz szabálya.

***

Interjú C. J. Cherryvel

Interjú Pierce Brownnal, a Vörös lázadás írójával.

***

Neal Stephenson kétkönyves szerződést írt alá a Harper Collinsszal.

***

A Royal Winnipeg Ballet balettdarabot készített Margaret Atwood klasszikus disztópiájából, A szolgálólány meséjéből. (Nem ez az első klasszikus zenei feldolgozása, 1998-ban Poul Ruders operát írt belőle).

***

A Marvel kiadó bejelentette, hogy nagy csinnadrattával véget vet az 1961-ben elindított univerzumának, és a romokból épít valami újat. Az univerzum szülőatyja, Stan Lee, és a kiadó többi veteránja is megosztotta erről gondolatait. A Geekz blogon pedig egy hosszabb, magyar nyelvű írást olvashattok a témáról.

***

A februári PopJak témája a magyar fantasy. Január 27-én, 19 órakor az RS9 Színházban Fekete I. Alfonz, Próza Nostra kritikusa beszélget a műfajban tavaly debütált két fiatal szerzővel Moskát Anitával (Bábel fiai), illetve Csurgó Csabával (Kukoricza) a fantasy hazai trendjeiről és persze saját munkáikról.

Esemény a Facebookon.

***

A Hugo és Nebula-díjak rövid története.

***

Lesz negyedik kötete az Apex világscifi-antológiáinak.

***

Tévésorozat lehet Lauren Beukes „Broken Monsters” című, természetfelettivel és horrorral kevert thrillerjéből. Az írónőnek több regénye is megjelent magyarul (Zoo City, Moxyland és a Tündöklő lányok). Részletek itt.

***

Két fénykard paródia Star Wars VII- módra.

És a másik:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon