Először jelennek meg angolul a Grimm-mesék ősforrásai, cenzúrázatlanul, minden véres és megdöbbentő jelenettel együtt. Ráadásul a könyvnek egy New York-ban élő, magyar illusztrátora van: Dezső Andrea.
***
Először jelenik meg angolul az az arab mesegyűjtemény, amely még az Ezeregyéjszakánál is régebbi történeteket tartalmaz – de már van benne mechanikus sólyom!
***
Nick Mamatas a napokban megjelent tematikus novellagyűjteménye kapcsán arról ír, hogy egyezteti össze Lovecraft stílusa iránti rajongását a szerző nyilvánvaló idegengyűlöletével.
***
Még mindig mese: megszületett a Holnemvolt Mesemondó Alapítvány. Az alapítvány célja, hogy folytassa a hasonló nevű nemzetközi mesemondó találkozó hagyományát, és mesemondás-oktatást is terveznek.
***

Nyolc művész, akik a káoszmágiából merítettek ihletet.

***

Az első kép és szinopszis A Hollókirály (Jonathan Strange & Mr. Norrell) minisorozat-adaptációjából. Susanna Clarke többszörösen díjnyertes fantasy-regényének jogait a BBC szerezte meg, jövő év elején kerül műsorra.

***

A Csillagok háborúja kezdeteiről.

***

10 eset az SFF művek berkein belül, amikor senki nem bajlódott a használati utasítással – pedig kellett volna.

***

Bő egy hónap, és 2015-öt írunk. Ennek apropójául nézzük meg, mi lett a Vissza a jövőbe 2 alkotóival!

***

A 3D nyomtatók elpusztítják a világot.

***

Elhunyt R.A. Montgomery, akinek a Kaland-Játék-Kockázat könyvek ötletét köszönhetjuk.

***

Tobias S. Buckell a Xenowealth világán játszódó novellagyűjteményre gyűjt.

***

Wesley Chu, akinek a szórakoztató Tao-trilógiát köszönhetjük, újabb három kötetre szerződött le az Angry Robots kiadóval – hatszámjegyű előlegért.

***

Rajongók által készített modern előzetesek az olyan sci-fi filmekhez, mint A Birodalom visszavág vagy Az utolsó csillagharcos.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon