A kiberverek már köztünk vannak.

***

Miriam Black visszatér! Chuck Wending trilógiája ráadásul újabb három résszel bővül, miután a jogok átkerültek a most induló Saga kiadóhoz.

***

Nagy a botrány a nemzetközi SF közéletben. Az új ázsiai Sf-tehetségként üdvözölt Benjanun Sriduangkaew-ről kiderült, hogy egyáltalán nem új szereplő a SF közösségi térben, hanem RequiresHate és Winterfox néven éles hangvételű kritikai blogot vezetett (Requires That You Hate) és több internetes fórumon trollkodott, többek között nemi erőszakkal és gyilkossággal fenyegetve meg másokat, különösen nőket (és köztük is különösen ázsiai nőket). Múlt héten Nick Mamatas leleplezte Benjanun Sriduangkaew-t, bár egyelőre nem világos, milyen indítékkal, és a nemzetközi blogoszféra felrobbant. Tricia Sullivan publikusan közzétett nevek nélkül visszavonta Sriduankaew ajánlását szerkesztő ismerőseinél. A dolgok James Nicoll blogján mérgesedtek el, amikor RequiresHate áldozatai megszólaltak a kommentek között. Ezen a blogon van egy összefoglaló az esetről, és Robert N. Lee gondolatai is érdekesek, különösen annak fényében, hogy a Gamergate kapcsán is nagy a felzúdulás az internetes trollkodás és a netes fenyegetések és zaklatások témakörében. A nevek mögött álló személy BS és RH néven is bocsánatot kér.

***

Interjú Adam Marekkel, aki éppen az utolsó simításokat végzi első regényén.

***

Interjú Gillian Andersonnal a sci-fi regénye kapcsán.

***

Garth Nix interjú.

***

Margaret Atwood beszél A Szigetvilág varázslójáról.

***

Elhunyt Szentmihályi Szabó Péter író és műfordító. akit többek között A sebezhetetlen és A tökéletes változat című sci-fijeiről ismerhettünk. 69 éves volt.

***

Hófehérke hét arca.

***

A Fabrik és a Fox leopciózta Ann Leckie Mellékes igazságának televíziós jogait.

***

Tűnődés a napvilágot látott Star Wars látványtervek kapcsán.

***

A közelgő Interstellar film fizikája, avagy a féreglyuk vizualizálása Kip Thorne-nal.

***

November végén újra a mozikba kerül a 2001: Űrodüsszeia felújított változata. Íme a trailere.

***

A Marvel nemrég újra megölte az egyik szuperhősét, ezúttal Wolverine-t, a Geekz blog pedig megírta, milyen a 4 részes képregény minitörténet. (Nem jó.)

***

Bosszúállók: Ultron kora előzetes.

***

Ha csak egy kenyai sci-fi filmet nézel meg, az legyen a Pumzi:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Belánszky István szerint:

    Néhai Szentmihályi Szabó Péter műfordítói munkásságának köszönhettük többek közt Aldous Huxley Szép új világát és Clive Barker Pokolkeltőjét is. Megemlékezésül én most a saját műveiből fogok újraolvasni néhányat, az A tökéletes változattal kezdve.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon