Horrorfilm készül Dario Argento és Iggy Pop közreműködésével E.T. A. Hoffman novellájából, a Homokemberből – ha sikeres lesz az Indiegogo kampány.

***

Új ellenfelet kapnak a Ragadozók: a Dark Horse és az Archie Comics közös kiadványában Archie és csapata száll szembe a földönkívüli vadászokkal. A képregényről a szerző, Alex de Campi beszél.

***

A harminc éves Neurománc apropóján Szedlák Ádám és Fuchs Péter újraolvassa a korszaknyitó kiadványt. Aki akar, élőben is csatlakozhat olvasókörükhöz, vagy meghallgathatja a felvett beszélgetéseket.

***

Charles Stross a blogján ír arról, miért fordul el szerzőként a hagyományos science-fictiontől és kanyarodik inkább az urban fantasy felé (amit ne tévesszünk össze a természetfeletti témájú romantikus regényekkel). Itt olvasható.

***

Ilyen a Horrorstör belülről – az utóbbi évek egyik legeredetibb horror/paródiáját dicséri a Caustic Cover Critics, nem csak borítóképekkel.

***

Pár hónapja ugyan David Lynch még a lehetőséget is cáfolta, most mégis kiderül, hogy szerzőtársával, Mark Frosttal együtt személyesen fogja levezényelni a kultikus és műfajteremtő Twin Peaks tévésorozat 2016-ban érkező új, kilenc részes harmadik évadát, pontosan 25 évvel a záró epizód után.

***

A döbbenetesen régóta tervezgetett, de folyamatosan kátyúba esett Szellemirtók 3 helyett (de minimu,m azzal párhuzamosan) bejelentették a franchise feltámasztását. Egyelőre nem sokat tudni a projektről: ami biztos, hogy nem folytatás lesz, hanem reboot, azaz újraindítás, Paul Feige rendezi, Katie Dippold írja, Bill Murray áldását adta rá, és a szellemirtó csapat ezúttal kizárólag nőkből áll majd.

***

Több mint egy tucat dolog, amit nem tudtunk Margaret Atwoodról.

***

Interjú Scott Lynch-csel, a Locke Lamora hazugságai írójával.

***

Interjú Gillian Andersonnal, az X-akták és a Hannibal színésznőjével, akinek a napokban jelent meg Jeff Rovinnal közösen írt, A Vision of Fire című sci-fi thriller regénye.

***

Az első előzetes a Brad Bird (Szuperhaver, Hihetetlen család) által rendezett Tomorrowlandhez.

***

A Gravitáció kistestvére Oscarra készül?

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. küry szerint:

    A Stross blogposzt nagyon jó.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon