A HarperCollins megvásárolta E. R. Eddison életművének jogait, a könyvek idén egységes kiadásban jönnek ki az Egyesült Királyságban. A Zimiamvia-ciklus kötetei John Howe borítófestményeivel jelennek meg.

***

A Neuchateli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztiválon tartózkodó G. R. R. Martinnal készített interjút A tűz és jég dala könyvciklus magyar kiadásának szerkesztője, Stemler Miklós.
***
A Marvel Studios bejelentette, hogy öt további új filmet mutatnak be 2019. május 3-áig, de ezek címét egyelőre jótékony homály fedi.
***
Megjelent a Dungeons & Dragons ötödik kiadásának alapcsomagja. A szabályzat most először hangsúlyozza a nemi hovatartozás és szexualitás szélesebb lehetőségeit is.
***
12 érdekesség A galaxis őrzői képregénnyel kapcsolatban.
***

Kevésbé lelkes vélemény a Marvel új Bosszúálló-gárdájáról.

***
An Alphabet of Embers antológia kickstarter – avagy kategóriákba sorolhatatlan
fantasztikus írások gyűjteménye, Rose Lemberg szerkesztésében. A gyűjteményben olvasható lesz egy novella Takács Boglárkától. Tartalomjegyzék még nincs, mert bárki küldhet novellát, a tervek szerint csak néhány reprint lesz benne.
***
Takács Boglárkától a Strange Horizonsban is találtok egy mostanság megjelent verset, valamint egy novelláját a Scigentasyben.
***
***
Milyen lett volna, ha a Szellemirtók Habcsókemberkéje más filmekben is tiszteletét teszi?
***
Hogy képes eltartani egy sivatagbolygó megafaunát?
***
A Végtelen történet gyermekszereplői ma, 30 évvel a film után.
***
A Gyűrűk Ura kínai borítói.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon