Tavaly jelent meg magyarul A Leviatán ébredése űropera a Fumax Kiadó jóvoltából, és James S. A. Corey (Daniel Abraham és Ty Franck álneve) regénye egy meglepő sikertörténetté nőtte ki magát. A 2012. évi Hugo-díjra jelölt regények között is felbukkant, és ízig-vérig izgalmas, modern űropera, sok-sok főhajtással az elődök felé, amely már a 4. kötetnél tart, de az írók már 9 kötetre (!) kaptak szerződést, ráadásul már készül a SyFy csatornánál az első kötetből egy tíz részes sci-fi sorozat is.

Ezúttal a folytatást, a Kalibán háborúját nyerhettétek meg emailen és facebokon.

Az emailes kérdésünk az volt, hogy hívják az egyik főhős, Jim Holden és csapatának űrhajóját? A válasz Rocinante. (Érkeztek Scopuli és Canterbury válaszok is, de előbbi a Leviatán ébredése elején az a hajó volt, amely elindította az eseményeket, a Canterbury pedig az a hajó, amelyen Holden és társai kezdetben szolgáltak, de Holden nem volt a kapitánya. Ez utóbbit írók azért belekerültek a sorsolási kalapba.)

MEgtartottuk a sorsolást, és íme a nyertesek:

Orbán László (email)

Nád Enikő (FB)

Gratulálunk, már felvettük Veletek a kapcsolatot a továbbiak ügyében.

A regény fülszövege:james s a corey_kaliban_haboruja

Többé már nem vagyunk egyedül.

Az idegen protomolekula felfedezése egyértelműen bizonyítja egy emberi ésszel felfoghatatlan intelligencia létezését. Miután a Vénuszra került, titokzatos módosításokat hajt végre az égitesten, és azzal fenyeget, hogy tovaterjed az egész naprendszerben.

Bár a Föld és a Mars békét kötött, a külső bolygók és az Öv még nem lehetnek biztosak újonnan szerzett autonómiájukban.

A külső bolygók éléskamrájaként emlegetett Ganymedesen egy marsi tengerészgyalogos nő az egyedüli túlélője egy ismeretlen eredetű és sebezhetetlennek tűnő szuperkatona támadásának, aki lemészárolja az ott állomásozó marsi és földi egységeket. A Földön egy magas beosztású politikusnő igyekszik megakadályozni az incidens nyomán kirobbanó újabb bolygóközi háborút, miközben minden és mindenki ellene dolgozik.

James Holden és a Rocinante legénysége a Külső Bolygók Szövetségének megbízásából a harcoktól sebzett Ganymedesre érkezik, ahol egy kétségbeesett tudós segítségére sietnek az eltűnt gyermeke utáni kutatásban. A látszólag egymástól független események gyújtópontjába ismét Holdenék kerülnek…

A díjnyertes és New York Times bestseller regényfolyam sikerét meglovagolva, a SyFy csatorna megrendelésére már készül az első évad A Térség tévésorozatból.

A könyv és a Leviatán ébredése is kedvezményesen megrendelhető a Fumax webboltjában!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon