Június 12-én kihirdették a John W. Campbell- és Theodore Sturgeon-díjak győzteseit: előbbit Marcel Theroux Strange Bodies című regénye nyerte, utóbbit Sarah Pinkster In Joy, Knowing the Abyss című novellája.

***

Juliet McKenna a fogyatékkal élő karakterek megformálásáról ír.

***

Urban fantasy vs. epikus fantasyJim Butcher, Patrick Rothfuss, Jaye Wells, Myke Cole, Sam Sykes, Stephen Blackmoore beszélgetnek.

***

sfmag_logo_fenykorKépeslapok 1900-ból 2000-ről.

***

A Mastodon új klipjében LARP huszárok terrorizálnak egy nördöt, mígnem visszavág.

***

Lehet, hogy nem Bryan Singer rendezi a következő X-men filmet. Singert nemrégiben szexuális erőszakkal vádolták meg, és bár állítólag vannak ezt cáfoló bizonyítékai, a stúdió nem egy olyan rendezőre akarja bízni a következő filmet, aki a forgatás ideje alatt tárgyalásra jár.

***

Egy floridai középiskolában az igazgató a teljes nyári diákolvasó programot törölte, hogy megakadályozza, hogy a diákok elolvassák Cory Doctorow Kis Testvérét, mivel úgy vélte, káros a tekintély ellen lázító üzenet. A könyvet 2008-ban kiadó Tor erre úgy reagált, hogy 200 ingyen példányt küldött a diákoknak.

***

Kiosztották az ausztrál Sf nagydíját, a Ditmar-díjat. A legjobb regény Robert Hood Fragments of a Broken Land: Valarl Undead című regénye volt.

***

Mindent a disztópiákról a Dystopia Trackerrel.

***

The Gemmell Awards interjújaBrandon Sandersonnal

***

A Tor.com interjúja Steven Erikson.

***

JK Rowling egymillió fonttal támogatja a skót függetlenségi törekvések ellenzőit. A 21 éve Skóciában élő angol írónőt az ország függetlenségét kívánók egyes, szélsőséges csoportjai a Halálfalókra emlékeztetik. Skócia lakossága idén szeptemberben szavaz arról, hogy az ország az Egyesült Királyságból kilépve önálló állammá váljon-e, vagy sem. Mindeközen Charles Stross (aki egy erősebb autonómiában látná a megoldást) addig nem mer belevágni Skócia jövőjében játszódó sci-fi történetbe, amíg világos nem lesz, hogy mennek vagy maradnak.

***

Nézzétek meg a legjobb E3-játékvideókat egy helyen, ahol a játékkiadók mutatták be a héten a következő 1-1,5 évben piacra kerülő, legújabb játékaikat. Egyet azért kiemelünk, ami ugyan nem gameplay, hanem egy cinematic trailer, de elképesztő.

 ***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon