Nemrég jelent meg Brandon Hackett, alias Markovics Botond új sci-fi regénye, Az időutazás napja, amíről azt írtuk, hogy „kevés olyan könyv van, amely próbál friss szemlélettel közelíteni az időutazáshoz, ugyanakkor tartja magát egy koherens és mai ismereteinken alapuló, de legalábbis annak ellent nem mondó szabályrendszerhez. Markovics Botond/Brandon Hackett új regénye ilyen regény: friss, okos, szórakoztató és természetesen hazai.” A szerzővel készült interjút itt olvashatjátok.

Az Agave kiadóval közösen egy nyereményjátékot indítunk, ami vasárnapig tart. Három könyvet sorsolunk ki, és mind facebookon, mind emailen lehet jelentkezni.:

Facebook: Itt két könyvet fogunk kisorsolni itt, annyi a teendő, hogy ha még nem tetted meg, lájkolod az SFmagot, a játék bejegyzését, és alá megírod, hogy melyik a kedvenc időutazós regényed? A sorsolást a kommentelők között fogjuk megejteni.

Email: Egy további példányt sorsolunk ki azok között, akik emailben megírnak még kettő, korábbi Brandon Hackett regényt:

A válaszokat a jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írjátok be: időutazás

Ez itt a Facebook bejegyzés linkje.

(Természetesen mindkét módon lehet játszani.)

A jelentkezési határidő 2014.06.01. (vasárnap) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

Fülszöveg:thumb_brandon-hackett-az-idoutazas-napja-b1-72dpi

2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből. Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer.

Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket.

Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.

A Brandon Hackett néven író Markovics Botond sodró tempójú, eredeti ötletekkel teli regénye egészen újfajta megközelítése az időutazás témájának.

Megrendelhető az Agave Kiadó webboltjában.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig 3 hozzászólás.

 1. Kwindu szerint:

  Nagyon jó SF újszerű időutazós megközelítéssel!!! Erősen ajánlott minden Sf rajongónak:-)

 2. Attila szerint:

  “kevés olyan könyv van, amely próbál friss szemlélettel közelíteni az időutazáshoz, ugyanakkor tartja magát egy koherens és mai ismereteinken alapuló, de legalábbis annak ellent nem mondó szabályrendszerhez”

  Nekem inkább egy újramelegített lecsónak tűnt tartalmilag, de nem veszünk össze…

 3. Kwindu szerint:

  De összeveszünk, sőt egymás haját tépjük, épp ha nem vetted volna észre ó a fenébe nekem nincs is hajam oké, akkor hagyjuk az egészet:-) Félre a tréfát nekem tetszett a könyv pedig nem komálom az időutazós sztorikat! 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon