2014. március 9-én (vasárnap) rendezik a 27. Képregénybörzét a Kispesti Művelődési Házban, ahol kapható lesz a szerzői kiadású Bloodlust című magyar cyberpunk/fantasy képregénysorozat első antológiája.
***
Kiosztották a 34. japán scifi nagydíjat. Az idei nyertes Torisima Denpó egy novellaválogatással. Különdíjat kapott a tíz kötetet megélt NOVA antológiasorozat és Mijaucsi Júszuke regénye, a Johannesburg angyalai.
***

A David Gemmell emlékdíj idei döntősei.

***

Március idusa – Bradley P. Beaulieu egydolláros akciója.

***

Ingyen letölthető kettő a Nebula-díjra jelölt kisregények közül.

***

Egyelőre ugyan csak annyi biztos a Terminátor ötödik részével kapcsolatban, hogy  Alan Taylor rendezi és Arnold Schwarzenegger is szerepel majd benne, de az io9 aktuális cikke egy különösen makacs pletyka nyomába eredve sajátos rebootot emleget, ahol Vissza a jövőbe-stílusban felbukkannak a korábbi részek ikonikus, változatlan jelenetei is.

***

Joel Silver producer egy meglehetősen hosszú interjúban arra is kitér, milyen befejezést szántak volna az akkor még Terry Gilliam rendezésében készülő Watchmen filmnek. Röviden: nagyon, nagyon meta lett volna.
***
Klassz bemutató a Föld légköréről és az űrről.
***

Ann Leckie beszél a tavalyi év legnagyobb elsőkönyves sci-fi dobásáról, az Ancillary Justice sikeréről és a folytatásról.

***

Nem lehet elég korán kezdeni a sci-fi és fantasy olvasást. A SF Signal összegyűjtött néhány könyvet tíz év alatti gyerekek részére.

***

A legújabb StoryBundlében ragyogó fantasy-műveket találunk.
***
Két friss regény baráti áron – az egyik a legújabb Richard Kadrey!
***
Több, mint 15000 klasszikus amerikai képregény a Digital Comic Museumtól.
***
A Fireside magazin harmadik évadjára gyűjt.
***
Ellen Datlow, Kate Elliott, Elzabeth hand és N. K. Jemisin beszélnek arról, kik inspirálták őket és hogyan élik meg nőiségüket íróként.

***
Fathoms – kisfilm a víz alá merült Brooklynból:

***
Mi az erősebb, a könyv vagy a lándzsa? Ütős (szúrós) könyvelőzetes az Orbittól:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon