Idén is összegyűjtöttük, hogy mi várható az SF&F könyvpiacon, a teljesség igénye nélkül (lehetetlen is lenne teljesen pontos képet adni) kiadói hírekre, bejelentésekre alapozva, valamint talán kikövetkeztethető esélylatolgatással nyakon öntve, szigorúan kiadói ABC sorrendben. (A tavalyi cikkünket  itt olvashatjátok.)

A lista természetesen nem teljes (nem is lehet az), ha valami kimaradt, jelezzétek nyugodtan kommentben, illetve van még bőven jelen pillanatban nem publikus megjelenés is.

Ajánljuk a könyvek címénél, szerzőknél vagy a szövegben található linkeket is, mert több könyvről, szerzőről rengeteg háttér információnk van. Másokról viszont szinte semmi, így az is előfordul, hogy egy-egy könyvnek csak a címe és a szerzője szerepel a listán.

AD ASTRA kiadó:

Az Ad Astra Kiadónál nagy változások történtek, emiatt 2013. második félévében egyetlen könyvet sem adtak ki, most is a Könyvfesztiválon érkezik az első (de talán nem az egyetlen könyvük). Lesz még a hírek szerint több is, de azokról még nem beszélhetünk.

Ian McDonald: BRAZÍLIAbrasyl_kis

Érdekes kozmológiai ötlet egzotikus színekbe, hangulatba csomagolva, ahogy McDonaldtól, A dervisház írójától megszokhattuk. Az egyszerre három szálon, három időben futó történet mesterien összeér, a regény vége pedig katartikus.

Ian McDonald regénye 2007-ben BSFA-díjat nyert, ezen kívül egy évre rá döntős volt a Campbell-, Locus-, Hugo– és Nebula-díjakért is, valamint egy kortárs angol irodalmi verseny döntőjébe is bekerült

AGAVE kiadó:

jeff-vandermeer-expedicio_kicsiJeff VanderMeer: EXPEDÍCIÓ – Déli Végek-trilógia I. (megjelent: február 4.)

Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére – szinte mindegyik tragikus véget ért. Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.

A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását. A Déli Végek-trilógia következő két része, az – Authority és az Acceptance – még szintén 2014-ben megjelenik. Ezeknek a kiadási jogai már most több mint tizenöt országban keltek el, és a sci-fi zsánerben az év egyik legfontosabb művének tartják.

Jeff VanderMeer: KONTROLL – Déli Végek-trilógia II. (megjelenik: 2014. május 6.)

Jeff VanderMeer: ACCEPTANCE – Déli Végek-trilógia III. (megjelenik: 2014. szeptember 1.)

Ray Bradbury – A TOYNBEE ÁTALAKÍTÓ (megjelenés: február 20.)

A Toynbee-átalakító a nyolcadik Agavés Bradbury-kötet, a benne található történetek életünk ismerős szobáiban és tájain, gyakori gondolatainkban és emlékeinkben kezdődnek, hogy aztán a képzelet legtávolabbi zugaiba repítsenek. Bradbury lebilincsel , ahogy a történetei kibontakoznak, és a valóság titkos repedéseiben feltárul a csodálatos és a váratlan. Az 1988-as kötetnek több novelláját is televízióra alkalmazta az HBO a Ray Bradbury Színháza című sorozatban.

Kim_Stanley_Robinson_2312Kim Stanley Robinson: 2312 (megjelenés: március 6.)

2312-t írunk. A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új élőhelyek létesültek a Naprendszer holdjain, bolygóin és még távolabbi helyeken. Ebben az évben, 2312-ben, az események sajátos sorozata arra kényszeríti az emberiséget, hogy szembenézzen a múltjával, a jelenével és a jövőjével.

A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, amely maga is a mérnöktudomány eddig elképzelhetetlen csodája. Haláleset történik váratlanul, bár talán voltak előjelek; és ez Swan Er Hong egész életét megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett – most abba a tervbe pillanthat bele, amely az elpusztításukat szolgálja.

A 2312 merész és zseniális látomás az emberiség jövőjéről, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekről, akik e jövőnek a történéseit alakítják. Nagy jelentőségű sci-fi a műfaj egyik legfontosabb és legtehetségesebb írójától.

thumb_brandon-hackett-az-idoutazas-napja-b1-72dpiBrandon Hackett: AZ IDŐUTAZÁS NAPJA (megjelenés: április 8.)

2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből. Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer.

Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket.

Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.

A Brandon Hackett néven író Markovics Botond sodró tempójú, eredeti ötletekkel teli regénye egészen újfajta megközelítése az időutazás témájának.

Philip K. Dick: A HALÁL ÚTVESZTŐJE (április 24.)

Az egykori Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban megjelent Dick-regény újra kiadása, javított fordítással.

The_Human_DivisionJohn Scalzi: THE HUMAN DIVISION (2014. május)

Folytatódik John Scalzi Vének háborúja-sorozata, ezúttal új szereplőkkel, új konfliktusokkal. A regény angol nyelven egyben egy érdekes kísérlet volt a folytatásos regény felélesztésére, ugyanis az amazon.com-on epizódikus formában jelent meg, tizenhárom részben, és csak utána vált kaphatóvá önálló kötetként. A kísérlet sikeres volt, nemsokára jön a folytatása

És mivel Scalzi sikeres idehaza, feltehetően ősszel jönni fog még egy John SCALZI-REGÉNY is, de hogy melyik, azt most még nem lehet tudni (Tippünk szerint az angolul 2014. augusztusban megjelenő LOCK IN a legesélyesebb).

Iain M. Banks: SURFACE DETAIL

Az utolsó előtti Kultúra-regény.:(

A történet főszereplője Lededje Ibreq, egy nem túl jelentős űrjáró civilizáció egyik oligarchájának hivatalos trófeanője. A könyv a lány félresikerült szökési próbálkozásával és halálával kezdődik, de Banksnél ilyesmi nem akadály, Lededje sorsa halála után is folytatódik, rajta keresztül nyerhetünk betekintést egy, az egész galaxist foglalkoztató dilemmába: a Menny és Pokol megítélésébe. Több faj, melyek fejlettségi szintje a Kultúráét is megközelíti, szimulált poklokat tart fenn. Az elhalálozottak személyiségét  halálukkor adattá konvertálják és amennyiben olyan életet éltek, akkor egy virtuális pokolba küldik őket az idők végezetéig.

A különböző civilizációk Pokolhoz és Mennyhez való viszonya komoly feszültségeket okoz, az eltérő ideológiák összecsapása valóságos háborúval fenyeget, mely lángba boríthatja az egész galaxist. Ezt elkerülendő a Pokol-ellenes és Pokol-párti frakciók egy virtuális térben vívnak háborút, melynek győztese ráerőltetheti eszmerendszerét a vesztesre.  A Kultúra természetesen a Pokol-ellenes oldalon áll, de bizonyos okokból nem avatkozik bele a küzdelembe. A tét nagy, és a szimulált harcok végül a Realitásba is átcsapnak.

Ha pedig Banks, ajánljuk monstre Kultúra-esszénket, amiből mindent megtudhatsz az író Kultúra-regényeiről.

William Gibson regények:

Tavaly az Agave Kiadó bejelentette, hogy idén megkezdik Gibson életművének kiadását, de hogy melyik művel kezdik, azt még nem tudni.

ALEXANDRA kiadó:

Bizonyára sokan várjátok Alastair Reynolds és Orson Scott Card újabb regényeit. Az biztos, hogy az első félévben nem várhatók, a második félévet pedig majd meglátjuk.

Ericsson_TollthehoundsAz Alexandra az első félévben a jelek szerint egyedül a 8. Malaza-könyvet tervezi csak megjelentetni:

Steven Erikson: HARANGSZÓ A KOPÓKÉRT (Malazai Bukottak regény)

Darujhisztán baljóslatú szóbeszédektől és suttogásoktól fuldoklik. Idegenek érkeztek, egy gyilkos járja a várost, K’rul bárjának tulajai orgyilkosok célpontjai lettek, ráadásul a távolból már a kopók csaholása hallatszik. A messzi fekete Korallban a város vezetői, mintha mi sem tudnának a fenyegetésről, ezért Csuklyás egy olyan összeesküvés élére áll, amely az egész világegyetemet megrengeti…

 

CARTAPHILUS kiadó:

Rick Yancey: AZ ÖTÖDIK HULLÁM

CHERUBION KIADÓ

John Caldwell: A KÁOSZ ERDEJE

KALÓZTÁNC (szerk.: John Caldwell)

ÁRNYELF (szerk.: Eric Muldoom)

Douglas Rowland: CHERUBION ALKONYA 5.

CICERÓ kiadó:

Westerfeld_GolitahScott Westerfeld: GÓLIÁT

Az Ad Astra helyett a Gabo Kiadóhoz tartozó Cicerónál érkezik a regénytrilógia befejezése. Az első kötet, a Leviatán, a második pedig a Behemót 2012-ban, illetve 2013-ban jelentek meg.)

Egy olyan első világháborúban járunk, ahol nem csupán politikai szövetségek, hanem teljesen eltérő technológiák, világnézetek csapnak össze. Egy olyan világban, ahol a gőztechnológia elég fejlett ahhoz, hogy a tengelyhatalmak (a könyvben barkácsok) gőzlépegetőkkel induljanak hadba, míg az antant (darwinisták) államai Darwin felfedezései alapján belenyúlhassanak az evolúcióba és új fajokat, eleven léghajókat alkothassanak.

Catherynne M. Valente: A LÁNY, AKI TÜNDÉRFÖLD ALÁ ZUHANT ÉS A TIVORNYA ÉLÉRE ÁLLTValente_The_girl_who_fell_beneath

Tavaly, a Könyvfesztiválra jelent meg Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldét című csodálatos, ifjúsági fantasy regénye, és a kiadó nagy fába vágta a fejszéjét, egyúttal érdekes kísérletet tett: vajon milyen a fogadtatása lesz egy olyan meseregénynek, amelyik felvállaltan nem óhajt a gyerekek kedvéért egyszerűsített nyelven megszólalni és feketére és fehérre bontani a világot, miközben látszólag hozza a mesékre jellemző fordulatokat és szereplő-archetípusokat. A kísérlet sikerült, máris itt a folytatás.:)

Az első kötetben Szeptember árnyékát lefűrészelik róla, és az eltelt egy év alatt, ami a két kötet történéseit elválasztja, az árnyéka, Halloween nem tétlenkedett: Alsó-Tündérföld királynőjeként alaposan felborítja a világok közti egyensúlyt, és a bajt a párjának – vagyis az árnyéktalan, hús-vér Szeptembernek – kell helyrehoznia, holott még azt sem tudja biztosan, mi is akar lenni – hős? Lovag? Tündérpüspök? Csak egy lány, aki élvezi a csodákat, amiket Tündérföld adhat?

Roth_HusegesVeronica Roth: A HŰSÉGES (Divergent 3.)

A nagysikerű YA-disztópia könyvsorozatból mozifilm készült, amit idén márciusban mutatnak be, és a Cicerótól idén megjelenik a harmadik rész, A hűséges.

A könyvsorozat antiutópisztikus Chicagójának társadalma öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice Prior ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon.

Buglyó Gergely: ONI – A NÉMA VÁROS (A Szürke vér folytatása)

Áron és testvérei felvételt nyertek az Altare Tertium tagjai közé: vállalták a feladatot, hogy segítenek megóvni a Meratánok harmadik oltárát, amely utolsó kapocsként összetartja a valóság szövedékét. Ehhez meg kell fékezniük az Arctalan Kóborlót, aki Anna lelkének mélyén lapul. De ha a Tertium valóban nemes célért küzd, akkor miért őriznek titkokat újdonsült tagjaik előtt? Miért nem fedik fel Annának a jóslatot, amelyből megtudhatná, hogy micsoda valójában a Kóborló?

Amikor Áronék megfejtik édesapjuk órájának utolsó titkát is, végképp bebizonyosodik: maga Yric sem bízott meg a Tertiumban. De vajon lehet-e helye a kétségeknek akkor, amikor Baphomet csatlósai is feltűnnek a színen, és súlyos vereséget mérnek a Tertiumra?

DELTA VISION kiadó:

pandora_coverPeter F. Hamilton: PANDORA CSILLAGA 1-2 és majd a JUDAS UNCHAINED 1-2. (2014. tavasz és talán ősz)

Peter F. Hamilton írói pályáját még a ’80-as évek végén kezdte, de igazán ismertté a ’90-es évek második felében vált a Night’s Dawn trilógia, más néven a Confederation saga révén. Ez a sok szálon futó, monumentális űropera 3*1200 oldalon át sodorja magával az olvasót, és hozta meg Hamilton számára a sikert világszerte, és ma ő Anglia legnagyobb példányszámban fogyó sci-fi írója.

A Pandora csillagában féreglyuk-technológia felfedezése egyben az űrkorszak végét is jelenti: az emberi faj egy egészen más utat talál a terjeszkedésre: a csillagok közti hosszú utazás helyett azonnali átjárókat nyit ezek lakható bolygóira. A Nemzetközösség 2380-ra, előre megtervezett fázisokban több száz bolygót kolonizált már.

Dudley Bose, egy távoli kolónia csillagásza egy különös jelenséget fedez fel a Földtől több, mint ezer fényévnyire, messze túl a féreglyuk-technológia jelenlegi hatósugarán. A tudós két egymáshoz közeli csillagot vizsgál éppen, amikor is azok váratlanul eltűnnek, mintha valaki egyszerűen lekapcsolta volna őket. Mint kiderül, a Dyson Alfa és Béta névre keresztelt napokat gigantikus burokba zárta egy rejtélyes és az emberekénél jóval fejlettebb technikával rendelkező erő. A Nemzetközösség tanácsának feltételezése szerint az ott lakók elzárkóztak valami elől, és ez azt is jelenti, hogy odakint ismeretlen ellenség tartózkodik, ami akár a Nemzetközösséget is veszélyeztetheti.

Alfred Bester: AZ ARCNÉLKÜLI EMBERBester_az_arcnelkuli_ember_base

A jövő a telepaták világa, akik jóra és rosszra is használhatják képességüket. Ám mi történik, ha két mesteri telepata kerül szembe egymással: az egyikük gyilkos, a másik rendőr. Alfred Bester méltán népszerű regénye megjelenésekor elnyerte az első Hugo-díjat, és máig kedvelt olvasmánynak számít. Idehaza a régi Galaktikában jelent meg folytatásokban Ámon László fantasztikus grafikáival, most pedig könyv alakban is kézbe vehetik majd az olvasók.

Piers Anthony: FTHOR

A tavaly megjelent Khton folytatása, amelyben Aton Öt fiának, Arlónak, a Khton pokolbolygó szülöttének is végig kell járnia mitikus utazását, ahogy apjának is. Egy komor hangulatú történet, melyben ezúttal a skandináv mítoszok világa köszön vissza az olvasóra.

Piers Anthony: A mágia forrása

Robert Jordan – Brandon Sanderson: MEMORY OF LIGHT I-II.

Richard A. Knaak: THE GARGOYLE KING

Gaura Ágnes: LÁNGMARTA ÖRÖKSÉG

Hobb_a_vegzet_hajoja_iiRobin Hobb: A VÉGZET HAJÓJA

Az Élőhajók-ciklus egyszerre high fantasy, kalózos kalandregény és a szépirodalom művei között a helyét megálló családregény. Karakterábrázolása példás, és sokrétű konfliktusai közt megtaláljuk Bington városának háborúját az elnyomókkal szemben, a Vestrit család küzdelmét a túlélésért és Kennit kapitány harcát a kalózok királyának címéért. Minden szált összekötnek azonban a legendás élőhajók. A második rész zárása után pedig már csak az a kérdés, a trilógia zárókötetében hogyan illeszkedik a képbe a felébredt ősöreg sárkány..

Sanderson_a_torveny_otvozeteBrandon Sanderson: A TÖRVÉNY ÖTVÖZETE (megjelent!)

Brandon Sanderson, az ünnepelt Ködszerzet-trilógia után most ismét visszatér abba az epikus világba, amely megalapozta helyét a világ első számú fantasy írói között.

A Ködszerzetben megismert események óta eltelt háromszáz évben Scadrial átalakult. Soha nem látott magasságú tornyok törnek az ég felé, vasút- és csatornahálózat szeli át a tájat. Ám ez a világ még mindig a mágia otthona.

Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Kobold és a többiek már bekerültek a történelem – vagy a vallás – nagy alakjai közé, de az allo­mancia és ferukímia ősi mesterségeinek még a tudomány megújulása ellenére is van hely ebben az újjászületett világban. A városokon túl húzódó, gyéren lakott Végeken a mágia alapvető eszköz a rendet és igazságszolgáltatást fenntartó bátor férfiak és nők kezében.

Brandon Sanderson: STEELHEART

Az ifjúsági regény központi eseménye, hogy néhány ezer ember a Földön természetfeletti képességet nyert – és mind rosszra használja azt. Chicagoban a sebezhetetlen Acélszív rendezte be egyeduralmát, zsarnokságát csak a Reckoners nevű szabadságharcos csoport merényletei zavarják meg. Egy David nevű fiú igyekszik a segítségükre lenni, aki egyenesen Acélszív meggyilkolására próbálja rávenni a nyílt konfliktust kerülő csoportot. De minden félistennek van gyenge pontja, egy helyzet, amikor képességei nem működnek. És David azon van, hogy ezt megtalálja. Vajon a sors különös fintora, hogy gonosz emberek lehettek félistenekké? Vagy a hatalom rontotta meg őket? Talán kiderül.

Brandon Sanderson: THE RITHMATIST

Ez az ifjúsági regény egy alternatív Egyesült Államok múltjába vezeti el olvasóit , ahol Nebraskában apró, kétdimenziós szörnyetegek pusztítanak. Az ország biztonságát csak az őket bűvkörbe zárú rúnamágusok (Rithmatist) szavatolhatják. Ám amikor az egyik legerősebbnek vélt „varázslóiskola” falain belül diákok tűnnek el, senki nem érzi magát biztonságban. A konfliktusban pedig kulcsszerepe lesz Joelnek, aki nem hős de még csak nem is varázstudó: egy takarító gyermeke, aki semmi másra nem vágyik, csak hogy ő is rúnamágus lehessen.

Brandon Sanderson: THE WAY OF KINGSA The Way of Kings borítója

Roshar mágikus viharok által tépázott világán Gavilar királyt meggyilkolják. Országa bosszút fogad és a merényletet magára vállaló Parshendi nép kopár sziklasivatagában vezet állóháborút hosszú évek óta. A háborúban sínylődik rabszolgaként Kaladin lándzsás, de különös varázshatalom lakozik szívében.

De ezt a hatalmat évszázadok óta, a titokzatos Fénylovagok árulása óta elveszettnek hitték. Ráadásul a királyt meggyilkoló Fehér Orgyilkos is hasonló bűverővel bír, és maga is szolga, sakkfigura csupán. Háború, a világba visszatérő mágia, a hivatalos történelemtől teljesen eltérő múlt megismerése, látomások és látványos harcjelenetek jellemzik a könyvet. Három főbb nézőpontkaraktert ismerhetünk meg, de a narratíva sajátosságaként minden kötetben egy szereplő eltitkolt múltjába nyerünk részletes betekintést.

TERRY PRATCHETT-től újrakiadások és új regények is várhatók. Jön a MORT, az ŐRSÉG! ŐRSÉG!, AZ UTOLSÓ HŐS, a NIGHTWATCH, az AMAZING MAURICE, a THE WEE FREE MEN.

Stephen Baxter-Terry Pratchett: THE LONG EARTH

Pratchett és Baxter közös könyvsorozatának első kötete arra az alapötletre épül, hogy megszámlálhatatlanul sok párhuzamos világ létezik, ez az ún. Hosszú Föld. A „közeli” Földek csupán alig térnek el a mi világunktól, ám ahogy „távolodunk”, egyre különösebb Földeket találunk. Azonban egyvalamiben minden másik világ megegyezik: egyiken sem fejlődött ki a Homo Sapiens. Miközben nyomon követhetjük két utazó kalandjait, úgy kapunk egy hatalmas tablót a Hosszú Föld lehetőségeit kihasználó telepesekkel és a legnagyobb felfedezőútjára induló emberiséggel.

Gene Wolfe: THE CITADEL OF THE AUTARCH (Az Új Nap könyve IV.)

Sokan várják, hogy megjelenjen végre Gene Wolfe legendás, óriási irodalmi értékkel bíró sorozatának utolsó kötete, amire talán idén végre sor fog kerülni.

David Gemmell: SÖTÉT HERCEG (Makedónia sorozat)

David Gemmell: STONES OF POWER és LAST SWORD OF POWER (Stones of Power ciklus)

Robert Kirkman & Jay Bonasinga: A KORMÁNYZÓ BUKÁSA I. (2014.02.27)

Jan van den Boomen – LADYR ÁRNYAI (M.A.G.U.S)

Jan van den Boomen – SZÁMOKNAK IDEJE (M.A.G.U.S)

Boruzs Gergely Gábor – A KORONA ÁRNYÉKÁBAN II. (M.A.G.U.S)

Abraham Merritt: ISTÁR HAJÓI

Jo Walton: A KIRÁLY NEVE 

EURÓPA KIADÓ:

Andrej Gyjakov: A SÖTÉTSÉGBE (Metro 2033)

A Metro Univerzum része, A fény felé folytatása.

Folytatódik Stephen King legendás A SETÉT TORONY ciklusának újra kiadása, a hírek szerint valamennyi hátralévő kötet megjelenik jövőre!King_Setét_torony_3

Stephen King: PUSZTA FÖLDEK (A Setét Torony 3. kötet) – 2014. első félév

Stephen King: VARÁZSLÓ ÉS ÜVEG (A Setét Torony 4. kötet) – 2014. első félév

Stephen King: CALLAI FARKASOK (A Setét Torony 5. kötet) – 2014. első félév

Stephen King: SUSANNAH DALA (A Setét Torony 6. kötet) – 2014. második félév

Stephen King: A SETÉT TORONY (A Setét Torony 7. kötet) – 2014. második félév

Stephen King: JOYLAND

Stephen King: A RAGYOGÁS

Robert Merle: ÁLLATI ELMÉK

bloodsongFUMAX kiadó:

Anthony Ryan: A VÉR ÉNEKE (Blood Song) 2014. március/április

A Hollóárnyék trilógia nyitó kötete, egy epikus fantasy, 2013 legkiemelkedőbb fantasy debütálásának (legalábbis nyomtatásban 2013) már közel 20 országban elkeltek a kiadási jogai, és a Goodreads és Amazon olvasói értékeléseinek 96%-a 4 vagy 5 csillagos.

A könyvről részletesebben itt olvashattok.

Dan Wells: NEM AKARLAK MEGÖLNI

A Nem vagyok sorozatgyilkos-trilógia záró kötete. John Cleaver ismét, immár utoljára felveszi a harcot a gonosszal, legyen az külső vagy belső. Mi is nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan zárul a trilógia. A Goodreads.com olvasói értékelései alapján ez a legerősebb kötet belőle.

Sprunk_Arny2Jon Sprunk: AZ ÁRNY CSÁBÍTÁSA (Árnygyilkos trilógia 2. kötet)

Megjelenés: 2014.02.14

Az egykori páratlan orgyilkos, az othiri éjszaka ragadozó, sötét árnya Caim, veszélyes játszmába kezdett, amikor egy trónját követelő császárnő segítségére sietett. Ám titokzatos múltjának elfeledett öröksége ismét csalogatni kezdi.

Miközben szülei eltűnésének és meggyilkolásának körülményeiről igyekszik kideríteni az igazságot, Caim tudomást szerez egy országról, amelyet az Árny a rabigájába hajtott. Az Odaát mágikus kísértésétől űzött harcos olyan háborúba keveredik, amelyben semmi kedve sincs küzdeni.

De senki sem állhat ellen az Árny csábításának.”Ez a könyv csupa akció… Az író mindvégig a szöveg ritmusára, a cselekmény orientált meseszövésre és a tökéletesen eltalált jellemekre összpontosít, míg azok mesteri dark fantasy regénnyé állnak össze… Mi bármikor szívesen olvassuk Jon Sprunk letehetetlen történeteit.” (Elitist Book Reviews)

Michael J. Sullivan: SMARAGDVIHAR, a Riyria krónikák negyedik része

Kedvenc tolvajaink, Hadrian és Royce ezúttal tengerre szállnak. Itthon is egyre többen fedezik fel ezt a nagy sikerű fantasy sorozatot, ahogy egyre izgalmasabbá válik a történet. A negyedik kötet még az eddigiekre is rátesz majd egy lapáttal, és ezúttal végre egy olyan részt kapunk, amely fantasy elemekben is bővelkedik.

Oliver Bowden: ASSASSIN’S CREED: FEKETE LOBOGÓ (Fumax Kiadó)?????????????????

Várható megjelenés: 2014. február

A kalózkodás aranykorában járunk, amikor csábít az ismeretlen Újvilág. Edward Kenway, egy gyapjúkereskedő elkényeztetett fia képtelen ellenállni a nyílt tenger, az arany és a kalandos élet vonzásának.

Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapva kap a lehetőségen, és megszökik. Hamarosan kora legrettegettebb kalózai között emlegetik a nevét.

A mohóság, a becsvágy és az árulás azonban a nyomába szegődik, és amikor egy megdöbbentő összeesküvés bizonyítékaira bukkan, amely azzal fenyegeti, hogy mindent elpusztít, ami kedves számára, utat enged a kíméletlen megtorlásnak…

Így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe.

calibanswarJames S. A. Corey: KALIBÁN HÁBORÚJA (A Térség 2. kötet) 2014- június

2013-ban a Leviatán ébredése a magyar olvasók körében is hatalmas sikert aratott, és hamarosan olvashatjátok a folytatását, amely egy kicsivel még vastagabb lesz mint az elődje, a Goodreads.com olvasói értékelései alapján pedig még annál is jobb.

Ebben a kötetben három új főszereplő kerül bemutatásra Holden mellett és mindhárom nagyon eltalált, érdekes karakter lesz.

A Kalibán háborúját jelölték Locus díjra, és elődjéhez hasonlóan megnyerte 2013-ban a Reading List díjat sci-fi műfajban.

Emily the Strange: KÜLÖNÖS KÜLÖNCSÉGEK

Az Emily illusztrált regénysorozat második kötete. Emily végre visszatér, remélhetőleg sokak nagy örömére. Lesz a könyvben a két Emilyn kívül többek közt macsakfordítógép, kémpelenka, családi kopogó szellem és sok más elszállt dolog. Nem csak gyerekeknek!

Kathy Reichs: SEIZURE (VIRALS – FERTŐZÖTTEK 2. kötet)

A Virals-Fertőzöttek bejött a hazai olvasóknak, így nem volt kérdéses a kifejezetten ifjúsági sorozat folytatása.
A Seizure-ben Tory Brennan és barátai a híres kalóznő, Anne Bonney (az Assassin’s Creed Fekete lobogóban is jelentős szerepet kap a hölgy) kincse után kutat, de persze másoknak is fáj rá a foguk.
Kathy Reichs ifjúsági sorozata mellett, a felnőtt könyveit is ki fogjuk adni 2014-től kezdve, az ő Temperance Brennan regényei szolgáltatták az alapot a Dr. Csont tévésorozathoz.

GABO KIADÓ:

Ben Aaronovitch: LONDON FOLYÓIAaronovitch_London_folyoi

A Londoni Rendőrség kötelékébe tartozó Peter Grant közrendőr alapvetően két célt szeretne megvalósítani: el akarja kerülni az áthelyezést a papírmunkáért felelős Ügyfeldolgozó egységhez, és le akarja venni a lábáról hetyke kolléganőjét, Lesleyt. Aztán, amikor nyomozást folytat egy gyilkosság ügyében, találkozik egy szemtanúval, aki már halott, ennek ellenére igen közlékeny. Így ismerkedik össze Nightingale főfelügyelővel, Anglia utolsó varázslójával. A mágustanoncnak szegődő Grant az ő irányítása alatt folytatja az egyre különösebbé váló gyilkosságsorozat felgöngyölítését, amelynek során többek között azt is megtudja, hogy a Temzének van istene és istennője is, akik egyáltalán nincsenek jóban egymással.

A London folyói a Magyarországon is egyre népszerűbb urban fantasy egyik kiemelkedő darabja, amely ráadásul a krimikedvelők érdeklődésére is számot tarthat: A szellemes stílusú, ötletgazdag regény Angliában hamar bestseller lett és sorozattá bővült. A napjainkban, valós londoni helyszíneken játszódó történet egy fordulatos nyomozásról szól, amelynek során az olvasók a főváros egy eddig nem látott oldalát ismerhetik meg. A szerzőről bővebben itt olvashattok.

Szakurazaka Hirosi: A HOLNAP HATÁRA (2014. június – könyvhét)

A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült sci-fi akciófilm ebből a japán regényből készült, amelyben Kirija Keidzsi, az idegenek ellen küzdő emberi hadsereg újonc katonája élete első csatájában meghal, majd a csata napjának reggelén ébred, újra meg újra. Az időhurokba kerülve sorozatosan átéli saját halálát, ám minden alkalommal egyre többet tud meg az idegenekről. A könyv filmplakátos borítóval jelenik meg.

Paolo Bacigalupi: THE WATER KNIFE

Bacigalupi új, felnőtt közönségnek szóló regényére már sokan várnak. A klímaváltozás által sújtott jövő ismerős terület a számára – a regény ezúttal a szétforgácsolódott Egyesült Államok területén játszódik, ahol a vízháborúkat orgyilkosok, kémek és terroristák vívják. A könyv szeptember 5-én jelenik meg angolul, így ha minden jól megy, a kiadói tervek szerint karácsonyig jöhet a magyar kiadás is.

olomerdo2Kleinheincz Csilla: ÓLOMERDŐ és ÜVEGHEGY

A kamasz Emesét még gyerekkorában hagyta el az anyja és tért vissza otthonába, a tündérek áthatolhatatlan erdejébe. A lány azóta is visszavárja, de amikor eljön érte egy szív nélküli lovas, kénytelen szembesülni vele, hogy szülei sok mindent eltitkoltak előle, és a mágikusnak hitt másik világ egyáltalán nem olyan, amilyennek képzelte. Tündérek, lovagok, varázslat: mindez csak mese, az igazság sokkal bonyolultabb és fájdalmasabb.
Az Ólomerdő egyszerre rendhagyó fantasy és árnyalt családtörténet, amely bátran szembemegy a mesékkel szembeni elvárásainkkal. Egy fiataloknak és időseknek egyaránt ajánlható történet sorsról és döntésekről, ígéretekről és következményekről, valamint arról, hogy néha a mesehősök tetteit is irányíthatja önzés és hatalomvágy.
Kleinheincz Csilla könyve 2007-ben már megjelent és sikert aratott, a régóta várt folytatásokat ez az átdolgozott kiadás készíti elő.

Moskát Anita: BÁBEL FIAIBabel_fiai_borito

Folyik a munka Bábelben, mert mindenki tudja: aki felhúzza a tornyot, azé a hatalom. Az építkezésnél használt ereklyék, amelyek egy másik világból származnak, kezdik felmondani a szolgálatot, a papság soraiban intrika üti fel a fejét és lázadással fenyeget. A próféta, aki a bábeli egyházat alapította, halott, a torony pedig a mi világunkból szólít magának új látnokot.
Dávid, a korábban festőként dolgozó fiatalember egy ideje látása fokozatos elvesztésével küzd. Zavaros vízióiból megtudja, hogy a torony vette el szeme világát, ezért Bábelbe utazik, de hamarosan belekeveredik az egyházon belüli hatalmi játszmákba. Arzén, a város új főpapja, próbál kitörni édesapja árnyékából, a reformoknak azonban nincs helye ott, ahol vérrel és testrészekkel áldoznak Bábelnek.
A bibliai Bábel történetére alapozott modern és kegyetlen regényben vallás és babona csap össze a racionalitással. Moskát Anita novellái után az elmúlt évtized egyik legizgalmasabb magyar fantasztikus könyvével jelentkezik.

Robert Holdstock: LAVONDYSS (Mitágó-erdő regény)

Max Barry: LEXICON

Az ausztrál Barry tavalyi regényében egy kis amerikai magániskolában a diákok a történelem, a földrajz és a matematika helyett a meggyőzés tudományát tanulják. A tanulók elsajátítják a szavakban rejlő erőt, így lesznek képesek teljesen irányításuk alá vonni a többi embert. A legjobb meggyőzők a „költők”, akik híres személyek – Bronte, Eliot, Lowell – neveit veszik fel, elrejtve saját identitásukat. A fiatal árva, Emily Ruff hamarosan nem csak az iskola diákjainak különös világát fedezi fel, de feltárul előtte egy titkos háború, ami a költők között zajlik.

Továbbá várható még James Smythe regényeinek folytatása, egyelőre még konkrét cím nélkül. Írtunk a TESTIMONY-ról és a MACHINE című szintén érdekes regényéről, valamint 2014 januárjában megjelent a tavalyi A felfedező folytatása is ECHO címmel. Bármelyik jöhet.:)

GALAKTIKA:

Baxter_antijegv2Stephen Baxter: ANTIJÉG

Az 1800-as évek közepén vívott krími háború fordulópontja volt Szevasztopol eleste. A hosszan elnyúló ostrom végül a jobb utánpótlási vonalakkal rendelkező szövetséges angol–török–francia csapatok javára dőlt el, melyek így megszállhatták a kiéheztetett várost. A mi világunkban.

Stephen Baxter regényében a történelem menetét egy rendkívüli felfedezés forgatja fel: a Déli-sarkon egy angol utazó különleges jégre bukkan, amely melegítéskor nem vízzé olvad, hanem erős robbanást idéz elő. Ezt az antijégnek elnevezett anyagot vetik be a britek Szevasztopolnál, jóformán a földdel téve egyenlővé a várost. A felfedezésnek köszönhetően rohamos fejlődésnek indul a technika és a tudomány is, és az éjszakánként rejtélyes ikerholdak fényében fürdő Föld lakói fejüket kapkodva próbálják a lépést tartani a haladás mind sebesebben kattogó fogaskerekeivel.

Minden bizonnyal lesz új Robert Charles Wilson-regény is, mi a JULIAN COMSTOCK: A STORY OF A 22ND CENTURY AMERICA-ra tippelünk, amiről írtunk is korábban, de még az is lehet, hogy a legújabb regénye, a BURNING PARADISE érkezik. Meglátjuk.

Valerio Evangelisti: LE CATENE DI EYMERITCH (EYMERITCH-ciklus 2.)

Biztos, hogy lesz újabb Robert J. Sawyer-könyv, most, hogy a WWW-trilógia véget ért, és mivel régóta tervbe van véve a CALCULATING GOD, szerintünk ez várható, valószínűleg az év vége felé.

David Brin: EXISTENCEExistence

Brin legújabb regényét tavalyra vártuk, de talán idén végre tényleg megjelenik.

Egy meg nem nevezett, ember által előidézett kataklizma után járunk a 21. század közepén. Az emberiség kilábalt a katasztrófa utáni káoszból, a technológiai fejlődés töretlen, a globális társadalom pedig várja a hamarosan beköszöntő változásokat. Az elnyomás és a szegénység ugyanúgy jelen van, mint napjainkban, miközben éppen egy modern népvándorlás zajlik a katasztrófa hatásaitól jobban megkímélt területek felé.

Mindezeken túl az „autizmus-pestis” is tombol, minek hatására egyre több gyermek születik a normálistól eltérő tudati képességekkel. Léteznek mesterséges intelligenciák is, akik kivívták saját polgárjogukat, és az emberiség egyenjogú, bár sokszor gyanakvás övezte tagjaivá váltak. Ebbe a penge élen táncoló világba érkezik meg váratlanul egy titokzatos kőzetdarab, amiről hamarosan kiderül, hogy egy kommunikációra képes nem földi eredetű intelligenciát tartalmaz. Az intelligencia szándékait és létezése okát viszont homály fedi, ezért több földi érdekcsoport is nekilát, hogy felrajzolja az új, kapcsolatfelvétel utáni világ térképét…

Arthur C. Clarke– Michael P. Kube-Mcdowell: TRIGGER

Vajon milyen hatása lenne egy olyan szerkezetnek, ami semlegesíteni tudna minden nitrát alapú robbanóanyagot? Mi történne a hadsereggel, a terroristákkal és mit szól egy ilyen eszközhöz a társadalom? Várhatóan a tavalyra beígért kötet idén jelenik meg.

KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ:

Joe Abercombie: HIDEGEN TÁLALVA (2014. február)Abercrombie_hidegen_talalva

Tavasz van Styriában. Márpedig ez háborút jelent.

Tizenkilenc éve folyik a vér. A könyörtelen Orso nagyherceg brutális harcot folytat a civakodó Nyolcak Ligájával. Miközben hadseregek menetelnek, fejek hullanak és városok égnek, a színfalak mögött bankárok, papok és ősibb, sötétebb hatalmak marakodnak azon, ki legyen az új király.
A háború tán maga a pokol, de Monza Murcatto, a talinsi kígyó, Orso nagyherceg leghírhedtebb zsoldosa számára kiváló alkalmat kínál a pénzkeresetre. Győzelmei népszerűvé tették – munkaadója szerint egy árnyalattal népszerűbbé is a kelleténél. Murcatto jutalmul egy szakadék mélyén végzi hát összetört csontokkal, bosszúra éhesen. Bármi is az ára, hét embernek meg kell halnia.

Kemese Fanni: A VIHARSZÍVŰ MYA MAVIS

A napszemű Pippa Kenn posztapokaliptikus világát érzés nélküli ösztönlények, a sápadtak uralják. Pippa egyedül él az erdőben, évek óta nem hallott emberi szót, amikor felbukkan Ruben, akivel közösen átvágnak a sápadtak területén, hogy elérjék a talán utolsó emberlakta kolóniát. A folytatásban Pippa életében először válik egy közösség részévé, ahol már nem boldogulhat a vadonban tanult törvények szerint, és ez Ruben iránti szerelmét is próbára teszi. Mya Mavis pedig az egyik legkülönösebb képességgel rendelkező lány, aki a kolónián él.

On Sai: SCAR II.

A Galaxist vérbe borító vallásháborúnak kegyetlen elnyomás vetett véget, az emberek pedig a mentálok segítségével újraépítették világaikat. Ezt követően minden hívőt megölnek, éljenek akár a Birodalomban, akár a kalózok uralta területeken. Évszázadokkal később egy apró, eldugott keresztény kolóniáról szökik meg Scar. A fiatal lány azonban szinte azonnal felhívja magára minden fontosabb személy figyelmét. Scar nem is sejti, hogy a Sötétség gyülekezik, és csak ő az egyetlen, aki képes kommunikálni valamilyen furcsa entitással, akit úgy hív: Isten.

Helena Silence: EZÜSTHÍD

LIBRI KIADÓ:

Szélesi Sándor: SZÖRNYETEG A HAJTÓMŰBEN

A Galaktikában 4 részben megjelent kisregény önálló újrakiadása, amelyben egy generációs csillaghajó küzd meg saját démonával.

SZUKITS KIADÓ:

A kiadó folytatja eddigi sorozatait és franchise-regényeit, de például Clive Barker regényei is náluk látnak napvilágot.

Karen Traviss: A 66-OS PARANCS (Star Wars Republic Commando 04.)  (2014.02)SW_501

Karen Traviss: IMPERIAL COMMANDO501. (2014.03)

Paul S. Kemp: CROSSCURRENT

Paul S. Kemp: RIPTIDE

John Jackson Miller – KNIGHT ERRANT

James Luceno – CLOAK OF DECEPTION

Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff – SHADOW GAMES

Sean Williams – THE FORCE UNLEASHED II

William King – A HALÁL ANGYALAI

Clive Barker – A tudás első könyve – A Hírvivő (2014.03)

Clive Barker – A tudás második könyve – Végső felvonás (2014.03)

Clive Barker – A tudás harmadik könyve – Everville I. (2014.03)

Clive Barker – A tudás negyedik könyve – Everville II. (2014.03)

Dan Abnett – Triumff (2014.03)

UNIO MYSTICA:

Orson Scott Card: A HOLTAK SZÓSZÓLÓJA és FAJÍRTÁS (tavasz és ősz?)

 A sci-fi klasszikusának számító Végjáték folytatásában Ender, a Fajírtó már csak történelmi alak. Azonban Ender, a Holtak Szószólója a csillagközi utazásnak hála évezredek óta jár világról világra, hogy új otthont találjon a Hangy Királynőnek és fajának. Útja a Lusitania fiatal kolóniájára vezeti, ahol az emberiség újra találkozott egy értelmes idegen fajjal – de ez a találkozás is tragédiával végződött. Ender hármas feladatot vesz magára: otthont teremteni a hangyoknak, megfejteni az őshonos „malackák” rejtélyét, és feltárni egy még nagyobb misztériumot, egy generációkat összekötő családi történetet. A tervek szerint a Hugo és Nebula-nyertes második kötettel együtt a harmadik is megjelenik még idén új fordításban.

IDÉN VALÓSZÍNŰLEG MEGJELENŐ KÖNYVEK, DE MÉG NEM TUDNI HOL::

Weir-the-martianAndy Weir: THE MARTIAN (A MARSI)

„Hat nappal ezelőtt Mark Watney asztronauta volt az első ember, aki a Mars talajára lépett. Most biztos benne, hogy ő lesz az első, aki meghal a bolygón.”

Mark Watney azonban mégsem adja fel, hanem minden lehetséges leleményt és eszközt bevet a túlélésért. A regény eegy precíz és hiteles tudományos háttérrel rendelkező, túlélő sci-fi thriller az első Mars-expedícióról, ami korábban magánkiadásban jelent meg, de olyan sikert aratott, hogy lecsapott rá egy nagy kiadó, és nemrég meg is jelent angolul. Nemsokára pedig jön a magyar kiadás is.

Charles Stross: ACCELERANDO

Charles Stross Hugo-díjra jelölt regényében eljön a technológiai szingularitás.

Lauren Beukes: THE SHINING  GIRL

Beukes időutazós-nyomozós regénye úgy volt, hogy tavaly ősszel jelenik meg az Ad Astra Kiadónál, de reméljük idén – bárhol – már olvashatjuk magyarul is.

Helene Wecker: THE GOLEM AND THE JINNI

Varázslatos hangulatú könyv, amelyben a XIX. század végének New Yorkja elevenedik meg a bevándorlók sokszínű közösségeivel. Itt keresi helyét és identitását Chava, a gazdáját vesztett gólem és Ahmad, az emberi testbe kényszerített dzsinn.

among-othersJo Walton: AMONG OTHERS

Jo Walton Hugo-, Nebula- és BSFA-díjas fantasy regényében: volt egyszer egy boszorkány, aki a világ fölötti uralom megszerzésére törekedve semmitől nem riadt vissza. Volt egyszer egy ikerpár, akik meg akarták állítani, és a tündérek segítségével, hatalmas áldozatok árán sikerült is megmenteniük a világot. Ez a regény arról szól, mi történt aztán. És a sci-firől és a könyvtári könyvek illatáról, a vonaton olvasásról, a karasz kereséséről és a történetek szeretetéről és a lelkesedésről, ami valósággá teszi a fikciót.

És a fenti lista messze nem végleges, vannak még egyelőre nem publikus címek, folyamatban lévő, izgalmas tervek szinte minden kiadónál.

Melyik könyveket várjátok a leginkább?:)

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Eddig 16 hozzászólás.

  1. SFmag Szerk. szerint:

    Update/kiegészítés:
    Anthony Ryan: A vér éneke és Dan Wells: Nem akarlak megölni regényei a Fumaxtól!

  2. damoqles szerint:

    Rajaniemit is ejtette az Ad Astra? Nem úgy volt, hogy csak a nem-sci-fiket?

  3. AnarchoiD szerint:

    Nagyon hasznos iras, koszonom 😉 igy tudom mit allitsak be thunderbird-ben (milyen kulcsszavakra figyeljen(rss)(irok, konyvcimek ))

  4. kwindu szerint:

    Atya világ a pénztárcám már sír 🙂 Húzós lesz ez az év 🙂

  5. hanna szerint:

    Ha ide téved az Ad Astra képviselője, valószínűleg meg tud erősíteni ebben: Rajaniemi trilógiáját szintén a Gabo fogja befejezni.

  6. tetsuo szerint:

    McDonald, Moskát, Bacigalupi, Baxterek, Brin, Wilson várós 🙂

  7. Bogi Takács (prezzey) szerint:

    Azt nem tudja valaki esetleg, hogy az Alexandra kiadja-e Bujold Chalion-trilógiájának a harmadik kötetét? Most olvasom angolul és többen kérdezték már tőlem, nem tudom-e, mi van a magyar kiadással.

  8. Emil szerint:

    Köszi a listát.
    Azt kellene még elérnetek, hogy be is lehessen jelölni, hogy melyik érdekli az embert, mert már most tudom, hogy mit fogok megvenni és mit nem.

  9. Hackett szerint:

    damoqles:
    Szerintem az úgy volt, hogy a jelenlegieket nem folytatja, és a portfólió javát a Gabo veszi át. Vagy valami ilyesmi.

    Bogi Takács:
    Ha esetleg tervezi is, az első félévben már teljesen biztos, hogy nem.

  10. marcolex szerint:

    Nekem bejött a Jasper Fforde 2 könyve, szívesen olvasnám a többit is. A Galaktika is kiadhatná a MacLeod trilógia harmadik részét, hamár.., Reynolds is jöhetne még. Ljukanyenko új könyv befejézése?

  11. aldyr szerint:

    CHERUBION
    John Caldwell: A Káosz Erdeje
    Kalóztánc (szerk.: John Caldwell)
    Árnyelf (szerk.: Eric Muldoom)
    Douglas Rowland: Cherubion alkonya 5.

  12. Takács Bogi (prezzey) szerint:

    Hackett: köszi! Kár 🙁

  13. hackett szerint:

    Aldyr:
    Köszönjük, frissítettük is közben.

  14. e(x) szerint:

    A kiadóváltás ellenére a Kvantumtolvaj harmadik részét is Juhász Viktor fordítja majd?

    Megéreztem én ezt a dömpinget, már készül az új, három méter hosszú könyves szekrényem..:-]

  15. e(x) szerint:

    Lesz poszt erről A marsiról? Gyorspostával hozattam, mert nagyon várós volt, de ááááááá.. Győzzön már meg valaki, hogy én nem értem az egészet, és valójában minden úgy logikus, ahogy írva van..

  16. SFmag Szerk. szerint:

    Lesz hamarosan, persze, a könyv már megvan, csak előbb még mi is elolvassuk.:)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon