Zseniális rajzok egy rajongótól – avagy James Bond, a Ragadozó és Pókember Patrick Browntól.

***

A teljes Idők kereke, mint Hugo-esélyes? Mivel a szabályok megengedik, a sorozat rajongói a teljes történetet akarják jelölni a díjra. Damien Walter provokatív összefoglalója sok linkkel.

***

Megújult Aliette de Bodard oldala, sok ingyen novellával.

***

Jonathan Strahan nyolcadszorra gyűjti össze az év legjobb SFF alkotásait. Az eredmény egy igen sokszínű tartalomjegyzék.

***

Megjelent az

ingyenesen letölthető spekulatív fikciós magazin, az ISF soron következő, ötödik száma, benne holland, olasz, portugál szerzők munkáival.

***

Az Arthur C. Clarke díjra idén először két listáról választanak győztest: a nőknek és a férfiaknak külön listája lesz, miután a díjat többször is az a kritika érte, hogy a shortlistre csak férfiak kerültek be. A két listát március 18-án teszik publikussá. Hogy ez miért fontos, arról Lauren Beukes írt.
***
12 tanács arra vonatkozóan, hogyan írjunk jól más etnikumba tartozó karaktert?

***

Január 23-án a Roham bárban a POPJAK rendezvénysorozat keretében beszélgetés lesz a sci-firől és az űrről.

***

Trónok harca szereplők, klasszikus japán nyomatok stílusában megörökítve.

***

Az első Humble Audiobook Bundle nyolc hangoskönyvet kínál nagyon jó áron. És a művek nagy részéből nem hiányzik a fantasztikum sem…

***

Az utolsó Alan Moore interjú? Pádraig Ó Méalóid oldalán a teljes változat, a Guardian összefoglalóját pedig itt olvashatjuk.

***

A Harminchármak. J.C. Hutchins (7th Son) havonta jelentkezik egy-egy szöveg- és hangoskönyv résszel.***A hetvenes évek sci-fije képekben.

***

Kihirdették a The Kitchies díj jelöltjeinek listáját.
***

Megérkezett az első rövid előzetes Guillermo del Toro és Chuck Hogan A kór c. regényéből készült sorozatból.

***

Megérkezett a Demóna előzetese:
Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon