A magyarhangya 2014 január 2-4-ig Alejandro Jodorowsky-maratont rendez az Átrium Film-Színházban. Az eseményen először kerülnek Magyarországon vászonra Jodorowsky legendás klasszikusai angol és magyar felirattal ellátott, digitálisan felújított kópián, és és ennek keretein belül bemutatásra kerül a Jodorowsy Dűnéje című dokumentumfilm Alejandro Jodorowsky meghiúsult legendás Dűne-filmtervéről.
Alejandro Jodorowsky-t, a 83 éves, Párizsban élő, orosz zsidó családból származó chilei művészt legújabb filmjének cannes-i premierjén Nicolas Winding Refn a „mozgókép utolsó fejedelmeként” hívta fel a színpadra, de a filmtörténet is az egyik legnagyobb hatású szürrealista rendezőként aposztrofálja.

***

2013 mögöttünk van. Az io9 ennek örömére visszatekintett a tavalyi évre, és egyebek mellett számba vette, mik voltak a legnagyobb tudományos áttörések, a legjobb fantasztikus regények illetve legjobb és legrosszabb fantasztikus filmek.

***

Míg az io9 visszatekint, addig a Mary Sue előrenéz, és összegyűjti azt a 10 dolgot, amire egy geeknek érdemes várnia 2014-ben.

***

6 SF ikon, aki együtt lógott a Muppetékkel.

***

Hogy év elején se maradjunk olvasnivaló nélkül: közel kétszázötven SF e-könyv jó áron.

***

A hobbitot újraolvasó Kate Nepveu kritikája a Smaug pusztaságáról.

***

John Joseph Adams katonafantasy-antológiájához már csak egy dolog hiányzik: a cím. Segítsünk neki megtalálni!

***

Mindig örülünk egy Ursula K. Le Guin interjúnak, úgyhogy még azt is bevállaljuk, hogy ezt a Paris Revieweset esetleg már linkeltük egyszer.

***

Interjú Colleen Dorannal, akit a hazai olvasók elsősorban Sandman-rajzolóként ismerhetnek.

***

Elérhető a Galaxy’s Edge hatodik, legfrissebb száma. A Mike Resnick szerkesztette lap online ingyen olvasható.

***

Iráni vámpírwesternfilm  is lesz a januári Sundance filmfesztiválon.

***

Csak tudomány: a tavalyi év legjobb hosszú természettudományos cikkei Ed Yong szerint.

***

Hogyan születnek az (internetes) legendák? Kopírozott rettegéssel.

***

Új magyar scifi-film? A koránkelők még beszállhatnak, a többiek megnyugodhatnak: sikeresen zárult a Renegades of The Galaxy Kickstarteres gyűjtése, minden adott, hogy elkészüljön egy meggyőző befektetővadász-kedvcsináló.

***

Hogyan írnak a különböző médiák a világkatasztrófáról? Mi így, megkésve linkeljük be Tom Phillips szellemes válogatását.

***

Előzetes a májusban érkező Csodálatos Pókember második részéhez.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. Sam Reed szerint:

    „Hogyan írnak a különböző médiák a világkatasztrófáról? Mi így, megkésve linkeljük be Tom Phillips szellemes válogatását.”

    Ez szuper. Kösz a linket.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon