Charles Strosst utolérte a jövő – nem lesz trilógia a Halting Statesből?

***

L. Jagi Lamplighter szerint a fantasy nem késői jövevény, hanem az „irodalmi óváros”része, és egyik legkorábbi alakja maga Shakespeare.

***

Isaac Stewart lépésről lépésre meséli el, hogyan is készíti el egy fantasy világ térképét. Forrásnak tapasztalt, hisz pl. Brandon Sanderson műveinek térképei közül is több a nevéhez köthető.

***

Naptárhölgyek igazi ínyenceknek.

***

Puhatestű, tintahalszerű robotok jönnek.

***

Athéné lányai – kickstarter antológia nőktől, nőkről, nem csak nőknek.
***

Glukhovsky interjú az lfg.hu oldalain.

***

SF regények, amikre nem irányul akkora figyelem (ha átugorjuk az első közreműködőt, tényleg hasznos válogatás).

***

Középfölde klímája. Aki nem tud angolul, tündéül és törpül is letöltheti a tanulmányt.

***

TV-sorozat készül Terry Brooks Shannara sorozatából. Az alkotók között megtaláljuk Jon Favreau-t (Vasember), Al Gough-t és Miles Millart, akiknek többek között a Smallville-t is köszönhetjük.

***

Egy rajongó újravágta és feltöltötte A sötét kristály eredeti változatát, t Jim Henson és Frank Oz egykori eredeti elképzelései szerint.

***

Ugyan még csak jövő májusban vetítik a mozik a következő X-men filmet, de már tudjuk az azt követő rész alcímét és főgonoszát.

***

Berke Szilárd (Eric Muldoom) a mai fantasy könyvkiadás helyzetéről.

***

Evangeline Lilly mesél karakteréről, Taurielről a Hobbit 2 film kapcsán.

***

A hobbit bemutatója kapcsán a Magyar Narancs online felületén olvasható a Magyar Tolkien Társaság elnökségi tagjaival készített interjú.

***

Tíz éves az Unspeakable Vault of Doom.

***

Megérkezett a Godzilla első trailerje: Gareth Edwards rendező (a minimalista és független szörnyes sci-fi, a Monsters alkotója) a jelek szerint az apokaliptikus, komor hangulatra fog koncentrálni, ellentétben Emmerich 1998-as feldolgozásával.

***

Itt az Edge of Tomorrow első előzetese. A film alapjául szolgáló All You Need is Kill című Szakurazaka Hirosi regény egyből (a military scifi) ranglisták tetejére került,  amagyar nyelven a Gabo Kiadó fogja megjelentetni SFF sorozatában.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon