Nemrég jelent meg a Fumax Kiadónál Ann Aguirre Razorland trilógiájának 2. kötete, a Helyőrség. Az első kötetről, a Menedékről nemrég írtunk.

„Ann Aguirre nem zöldfülű szerző: több felnőtt sci-fi/fantasy kötete is megjelentet mielőtt 2011-ben bemutatkozott volna a young adult kategóriában. Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a világfelépítésből adódott, hogy YA regénybe kezdjen, hiszen egy olyan világban, ahol a legöregebbek huszonöt évesek, logikus, hogy a főhősnő fiatalabb legyen. A Legyek Ura nagy hatással volt a szerzőre, olvasása óta mindig is érdekelte, hogy gyerekek képesek-e annyire elvadulni.”

A nyereményjáték lezárult kisorolsoruk a nyerteseket, akik a Fumax Kiadó felajánlott 3 példány egyikét nyerték.

A nyertesek:

Ale Gábor

Babinszki János

Bakacsi Gábor

Gratulálunk, már felvettük Veletek a kapcsolatot a további teendők ügyében.

Fülszöveg:Aguirre_Helyorseg

Pikk egy új világban találja magát. Míg odalent a társai felnőttként, a közösség teljes jogú tagjaként kezelték, a városkában csak egy gyerek a sok közül, akinek az iskolapadban a helye. Pikk képtelen megtagadni magát, hiába igyekszik beilleszkedni a kisváros életébe, makacssága újabb és újabb konfliktusokba sodorja.
Ráadásul Fakó is hűvösen és távolságtartóan viselkedik vele, míg Kósza többet akar a puszta barátságnál. Az új környezetben a barátok egyre jobban eltávolodnak egymástól. Pikk nem tehet mást: a maga útját kell járnia, bármilyen fájdalmas és magányos legyen is az.
A tanév végén Pikk őrszolgálatra jelentkezik, hogy a kiválasztottakkal együtt megvédhesse a földműveseket a korcsok egyre hevesebb és kegyetlenebb támadásaitól. Az eseménytelenül induló küldetés azonban váratlan fordulatot vesz. A városlakók által alábecsült korcsok figyelik az embereket. Terveket szőnek és várnak. El akarják pusztítani Megváltás városát, és a végső katasztrófát csak Pikk látja előre…

A trilógia 2. kötete USA Today bestseller lett megjelenésekor, és már 10 országba eladták a kiadás jogait.

Megrendelhető kedvezményesen a Fumax Kiadó webshopjából!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: Uncategorized

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.Keresés az oldalon