Elindult a Fantazmo.hu interaktív fantasztikus magazin, ahol rengeteg írással, cikkel, szórakoztató tartalommal igyekszenek kiszolgálni a fantasztikumot szerető legszélesebb közönséget – olvasókat, nézőket, képregényrajongókat – a hard SF-től kezdve a fantasy-n át a misztikus történetekig.

***

Ha már Fantazmo magazin, egy bőséges listát olvashattok az idén várható fantasztikus könyvekről. A lista hétről hétre bővülni fog. Lehet csemegézni.

***

Új fantasztikus rendezvénysorozat:

POPJAK: A József Attila Kör népszerű irodalommal foglalkozó rendezvénysorozata

Brandon Hackett-tel indul a József Attila Kör népszerű irodalommal foglalkozó rendezvénysorozata a Roham bárban, melyen minden hónapban a kortárs zsánerirodalom legjavát vesézzük ki, steampunktól a sorozatgyilkosokig, China Miéville-től Dennis Lehane-ig.

A havi rendszerességgel, a Roham bárban megrendezésre kerülő kerekasztal-beszélgetések minden alkalommal egy-egy releváns trendet vagy szerzőt tárgyalnak. Az események moderátora Sepsi László, az ELTE BTK doktorandusza és a József Attila Kör tagja.

Az első alkalom témája: Poszthumán döntések: szingularitás, időutazás és a magyar hard sci-fi lehetőségei Brandon Hackett-tel (Az ember könyve, Isten gépei) Sepsi László beszélget
Roham bár, 2013. október 18.

Hibrid világok: China Miéville (Perdido pályaudvar, végállomás; Konzulváros, Kraken)
Beszélgetnek: Az Agave kiadó munkatársa és Sirokai Mátyás, Moderál: Sepsi László
Roham bár, 2013. november 22.

Metro 3000: Dmitry Glukhovsky (Metro 2033, Szürkölet) és az orosz disztópia
Beszélgetnek: Turi Márton, M. Nagy Miklós (Európa kiadó) Moderál: Sepsi László
Roham Bár, 2013. december 12.

A 2014-re tervezett témák:

Űrutazás, egotrip és pszichedelia filmben és irodalomban: James Smythe: A felfedező/Alfonso Cuarón: Gravity
Roham Bár, 2013. január

Sorozatgyilkosok irodalomból tévére: Dexter, Hannibal, Bates Motel
Beszélgetnek: Bartók Imre, Tóth Kinga, Moderál: Sepsi László
Roham Bár, 2013. február

Újraírt történelem: a kortárs steampunk – Scott Westerfeld (Leviathán-trilógia), Tim Powers (Anubisz kapui)
Roham Bár, 2013. március

Ezredvégi privát kopók: a kortárs amerikai hard boiled – Dennis Lehane (Kenzie-Genarro-széria), Lawrence Block (Matt Scudder-sorozat)
Roham Bár, 2013. április

Amoralitás a kortárs fantasyben – Joe Abercombie (Az első törvény-trilógia), Martin Lawrence (Tövisek hercege), George R.R. Martin (Trónok harca)
Roham Bár, 2013. május

***

A Star Trek 3D-s sakkjáról közöl érdekes cikket a sakkvilág.hu.

***

A dagi csávó, azaz a Godzilla kiszivárgott trailere.

***

2013. október 20-án, vasárnap jelenik a magyar, szerzői kiadású Bloodlust című cyberpunk/fantasy képregény 3. száma, melynek címe Tisztességtelen ajánlat. A kiadás a tervek szerint limitált, és sorszámozott lesz, részletek a képregény honlapján: http://www.bloodlust.hu

***

Új trailer a 47 roninhoz:

***

Az I, Frankenstein trailere:

 

***

Sokan már feladták a reményt, de hat évvel a Red Seas Under Red Skies után megjelent Scott Lynchtől a Locke Lamora-sorozat harmadik kötetete (angolul), a Republic of Thieves, egy remek trailerrel megtámogatva.

***

A Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági kalandfilm alkotói 2013. nyarán sci-fit készítettek, ez lesz az Aura, amelyről az Indexen olvashattok bővebben.

***

Tíz mítosz a sci-fi műfajáról, amik cseppet sem használtak a megítélésének.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: Uncategorized

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon